Феєрія танців, сакральна прем’єра і вечори Городинського та Івасюка. Чим здивує Вінницька філармонія у серпні?

Феєрія танців, сакральна прем’єра і вечори Городинського та Івасюка. Чим здивує Вінницька філармонія у серпні?
  • Розповідаємо про ТОП-6 найяскравіших концертів Вінницької обласної філармонії ім. М. Леонтовича, які у серпні варто не пропустити всім вінничанам на гостям міста.
  • Частина коштів, виручених із продажу квитків, буде спрямована на потреби ЗСУ!

Мистецький фронт продовжує тримати оборону!

Аби дарувати глядачам години розради у час війни та разом робити свій внесок у наближення перемоги, колектив Вінницької обласної філармонії імені Миколи Леонтовича вирішив цього літа не припиняти своєї роботи.

І у серпні здивує вінничан та гостей міста незабутніми концертами на будь-який смак! Тож обирайте бажаний вечір та приходьте за своєю порцією яскравих емоцій!

Відео дня

Краса романсів і «Намистини українського солоспіву»

Сьогодні, 4 серпня, о 18.30 у музичному фоє філармонії відбудеться презентація надзвичайної концертної програми «Намистини українського солоспіву», родзинкою якої стане український романс-солоспів, що вражає і кількістю створеного митцями, і загалом своєю різноманітністю.

Вінничан та гостей міста чекає незабутня зустріч із улюбленими і невідомими творами ХVIII—ХХI століття, а також багато цікавих і несподіваних історій, що стосуватимуться музики, яка лунатиме у концерті.

— Це програма для тих, хто любить лірику, навіть можна сказати — ліричну стихію. Через народну пісню, народний романс, авторську пісню, романси, тобто український солоспів ми почуємо щиру філософію українського серця і душі, — розповідає музикознавиця, заслужена діячка мистецтв України Тетяна Сніжко. — Приходьте! Є чимало невідомого і цікавого для вас!

Виконавці: заслужені артистки України Наталія Векленко (сопрано) та Наталія Лановенко (сопрано), Йосип Машталяр (баритон), Оксана Михайлишена (фортепіано), заслужена діячка мистецтв України Тетяна Сніжко (музикознавиця).

У програмі: А. Кос-Анатольський, Д. Задор, О. Білаш, Б. Лятошинський, В. Тилик, Е. Брилін, І. Поклад.

Квитки на концерт (100 грн) можна придбати тут.

Безкоштовний концерт для переселенців

За тиждень, 11 серпня, о 18.30 цю ж програму «Намистини українського солоспіву» у філармонії презентують на безкоштовному концерті для внутрішньо переміщених осіб.

— Люди, яким війна поламала долі, знайшли у Вінниці не лише прихисток і підтримку, а й можливість перезавантажити та підлікувати свій емоційний стан. Ми вкотре нагадуємо, що двері Вінницької обласної філармонії навстіж відчинені для гостей нашого міста. Ми щиро віримо, що всі вони зможуть повернутися додому, на свою землю у вільній Україні, але поки вони тут, ми хочемо, щоб кожен із них почувався як вдома і щоб їхнє життя було повноцінним.

Сакральна прем’єра «MUSICA SACRA NOVA»

17 серпня о 18.30 відбудеться презентація особливої програми «MUSICA SACRA NOVA».

Вперше на сцені Вінницької філармонії пролунає твір «Урочиста меса» українського композитора Олега Польового, а також культова музика України ХІХ—ХХ століття.

— Музика, яка торкається душі, яка молитвою звертається до Всевишнього — це зараз саме те, чого так потребують усі українці, — розповідають про сакральну прем’єру у філармонії. — Ці твори нині, як ніколи, на часі. Водночас ця програма зміцнить нашу духовну силу, надасть нам натхнення та впевненість у майбутньому, яке обов’язково буде наповнене благодаттю, радістю і світлом.

Виконавці: Подільський камерний хор «Леонтович-капела» (художня керівниця — заслужена діячка мистецтв України Ольга Бабошина), Симфонічний оркестр Вінницької філармонії (художній керівник — заслужений діяч мистецтв України та культури Польщі Георгій Курков, диригентка — Наталія Кременюк).

Солісти: народна артистка України Ірина Швець (сопрано ІІ), заслужена артистка України Наталія Лановенко (сопрано І), Володимир Полторацький (тенор), партія органу — Марія Александрова, ведуча — заслужена діячка мистецтв України Тетяна Сніжко.

У програмі також: Г. Гарилець, Н. Бродський, А. Малотт.

Квитки на концерт (80-120 грн) купуйте тут.

Танці, хор і нон-стоп шоу від ансамблю «Поділля»

19 серпня о 18.30 у філармонії не пропустіть концерт «Зійдімося, роде!», який презентує славетний Академічний ансамбль пісні і танцю «Поділля».

Потужне нон-стоп шоу з яскравим національним колоритом об’єднає фрагменти кращих програм та нові композиції колективу.

Глядачі будуть у захваті від заворожуючого звучання хору, унікальних голосів солістів, неймовірних трюків артистів балету та запальних оркестрових витинанок, від яких мурашки по шкірі!

Виконавці: Академічний ансамбль пісні і танцю «Поділля», художній керівник та головний балетмейстер — заслужений артист України Анатолій Кондюк, головний хормейстер — заслужений артист України Віктор Волков, керівник оркестру — Володимир Пиріг.

Квитки на концерт (80-120 грн) купуйте тут.

Великий концерт Станіслава Городинського

Неймовірна любовна лірика та патріотичні хіти, що уже стали хрестоматійними, українська поезія і співоча душа нашого народу — все це чекає вінничан та гостей міста 22 серпня о 18.30 у філармонії на великому концерті «Живе у серці Батьківщина» народного артиста України Станіслава Городинського.

За свою кар’єру талановитий співак та композитор створив більше 100 естрадних хітів та безліч обробок українських народних пісень для хору і вокальних ансамблів.

22 серпня у своїй новій концертній програмі автор відомої пісні «Українцям» у тандемі з симфонічним оркестром Вінницької філармонії представить глядачам пісні, що були написані у роки незалежності України на вірші Ніни Шаварської, Марії Ясакової, Світлани Травневої, Олега Приймака, Марії Бойко, Володимира Вознюка, Ганни Чубач. У них оспівується любов до матері, до жінки, до родини, до Батьківщини.

Квитки на концерт (80-120 грн) купуйте тут.

Кращі хіти Володимира Івасюка

29 серпня о 18.30 у філармонії глядачі зможуть відкрити для себе по-новому славнозвісного українського композитора, корифея рідної пісні Володимира Івасюка.

На концерті «Червона рута — квітка надії» прозвучать як улюблені, так і маловиконувані твори автора, а також можна буде дізнатися багато цікавих історій з його життя.

Володимир Івасюк прожив усього лише 30 років, але зробив українську пісню модною на весь світ. Преса охрестила його «співцем синіх гір». Свою найвідомішу пісню «Червона рута», яку називають одним із кращих творінь українців у світі, Володимир Івасюк, тоді студент Чернівецького медичного інституту, написав у 20 років! 13 вересня 1970 року вона вперше прозвучала на Театральній площі у Чернівцях.

29 серпня у Вінниці пісні генія української музики прозвучать у виконанні квартету «Експромт» (керівник — Олег Прокопчук) та неперевершених солістів: фіналіста телепроекту «Голос країни – 2», переможця «Crimea Music Fest-2012» Олександра Онофрійчука та солістки філармонії, учасниці популярних проектів Наталії Бурмістрової.

Квитки на концерт (80-120 грн) купуйте тут.

Нагадаємо: всі концерти проходять із дотриманням вимог безпеки воєнного стану. Поряд із філармонією облаштоване бомбосховище, у яке адміністратори негайно проводять відвідувачів у разі спрацювання сигналу повітряної тривоги.

Тож приходьте насолоджуватися мистецтвом і незабутніми концертами у Вінницькій обласній філармонії!

 

Читайте також:

Вперше у Вінниці! Сьогодні київський Малий театр покаже особливу виставу про кохання і стосунки 16+ «Двоє»

Спорт, кіно, історія та кохання. Розклад екскурсій та турів у Вінниці на серпень

Фільм із вінницькою акторкою Оксаною Бандурою буде змагатися за нагороду Венеційського кінофестивалю

Режисер Олександр Ковшун: «Маємо пройти через вогонь і вистояти»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up