Відчуйте себе зірками кіно й театру. Юних вінничан запрошують до «Школи акторів»

Відчуйте себе зірками кіно й театру. Юних вінничан запрошують до «Школи акторів»
Фото Артура Константинова з сайту Вінницького театру імені Садовського
  • У Вінниці стартує лютнева мистецька «Школа акторів».
  • Заняття для дітей від п’яти до 18-ти років буде проводити вінницький актор Артур Константинов.

Щонеділі у лютому на юних вінничан очікують безкоштовні заняття у «Школі акторів». Майстер-класи для дітей від п’яти до вісімнадцяти років від актора театру й кіно Артура Константинова проходитимуть у Вінницькому обласному молодіжному центрі «Квадрат». Кількість місць обмежена, тому до 4-го лютого потрібно зареєструватися.

Вінницький актор Артур Константинов розповів журналістці «20 хвилин», що вже не перший рік викладає акторську майстерність. За його словами, заняття у «Школі» будуть корисними як для  маленьких дітей, так і для підлітків. Щобільше, основний акцент актор буде робити саме на кіномистецтві.

— У нас діти не завжди можуть по-справжньому й правдиво грати в кіно, тому я й вирішив займатися цією школою, щоб вони могли розвиватися, — розповідає Артур Константинов. — Групи ж будуть формуватися для кожної вікової категорії: від п’яти до восьми років, від дев’яти до 11-ти й від 12-ти до 18-ти.

Відео дня

Артур запевняє, що йому цікаво працювати з дітьми будь-якого віку, але для кожної групи потрібен свій особливий підхід.

— Усі вікові категорії мають свій потенціал, тому не можна казати, що комусь навчання дається простіше, — говорить він. — Потрібно зважати на певні відмінності. Скажімо, старші діти трохи легше засвоюють інформацію, а молодші добре сприймають навчання у формі гри.

Ті, хто планують у майбутньому пов’язати своє життя з акторством, зможуть дізнатись важливі секрети професії, а всі інші отримають досвід, який можна використовувати у будь-якій сфері реального життя.

— Зазвичай діти до 14 років не до кінця знають, ким вони хочуть бути в майбутньому. Тому ці заняття будуть корисними саме для їхнього розвитку як особистостей, — переконаний Артур Константинов. — Вони спробують себе в ролі акторів, але навіть якщо їм це не сподобається, то все одно зможуть далі використовувати отримані навички в повсякденному житті.

Акторська майстерність взагалі позитивно впливає на розвиток дитини. Завдяки заняттям можна стати значно впевненішим у собі, подолати страх перед аудиторією, покращити пам’ять  і навчитись правильно реагувати на помилки й невдачі.

— Буває в школі учневі дуже важко відповідати біля дошки перед своїми однокласниками, одразу з’являється невпевненість у собі, починається сильне хвилювання і якесь тремтіння. А завдяки нашим груповим заняттям дітям буде простіше позбутися навіть такого страху перед публікою, — каже актор. — Без постійної практики подолати сором’язливість дуже важко. Тому я радив би дітям, які відчувають невпевненість, більше спілкуватися з однолітками й старшими людьми та частіше виступати перед публікою. 

Перше заняття відбудеться 7 лютого

Артур Константинов додає, що дітлахам також не варто боятися критики.

— Я завжди пояснюю своїм учням, що навіть якщо я роблю якісь зауваження, то таким чином хочу їм допомогти, — наголошує він. — І за помилки я ніколи нікого не засуджую, бо діти можуть лише закритися в собі й ніколи більше не захотіти пробувати щось нове. Важливо пам’ятати, що чим більше дитина помилятиметься, тим більше вона буде розвиватися. Нам усім важливо вміти правильно реагувати на помилки й рухатися далі до своєї мети.

Особливу увагу на майстер-класах актор приділить мовленню та пластичності.

— Ми будемо займатися сценічною мовою, бо багато дітей не вміють розмовляти так чітко, як необхідно актору. Вправи, яких вони навчаться, допоможуть правильно вимовляти букви, слова й речення, — каже Артур. — Що стосується пластичності, то далеко не всі люди вміють володіти своїм тілом. У кожного з нас є свої затиски, найчастіше вони виникають під час хвилювань. Завдяки заняттям ми будемо вчитися розслаблятися і позбуватися цих затисків.

Наостанок Артур Константинов додає, що не варто боятись нового й незвичного навчального досвіду, спробувати себе в акторській майстерності під силу кожному, головне — мати бажання і достатньо мотивації.

— Потрібно пам’ятати, що талант — це лише 1% успіху, решту 99% складає працьовитість!

Довідка

Артур Константинов — актор драми Вінницького академічного музично-драматичного театру імені Миколи Садовського, актор кіно та викладач акторської майстерності.

Фото з facebook-сторінки Артура Константинова 

 

Читайте також:

Де у Вінниці можна безкоштовно вивчити іноземні та поспілкуватися з носіями мов?

«Я просто виконую свою роботу». Як працює перша інклюзивна кав’ярня міста?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня Від читача 11:30 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up