У Вінниці запрацювало понад десять водограїв. Чи запустили світломузичний фонтан Roshen?

У Вінниці запрацювало понад десять водограїв. Чи запустили світломузичний фонтан Roshen?
  • Якщо минулого року фонтани у місті запрацювали ще у квітні, то цьогоріч їх запустили лише у двадцятих числах травня. Й навіть так працюють не усі, а лише дюжина. Які саме?

Всередині травня у міській раді повідомляли про те, що планують запускати 12 фонтанів. Тоді ж комунальники вели підготовку до запуску: очищували системи, монтували форсунки, ліхтарі, перевіряли, як працюють електронні щитки, а також вимивали резервуари після зимового періоду. Запустили їх лише 21 травня. 

Запрацював «сухий» фонтан перед вхідною аркою до Центрального парку імені Леонтовича. Натомість водограй в самому парку стоїть вимкненим, хоча й з наповненим водою резервуаром. 

Відео дня

Працюють обидва фонтани на Майдані Небесної Сотні. Щоправда, резервуари там наразі майже не заповненні водою.

Працює приватний фонтанчик біля одного з закладів громадського харчування, що поряд з міським судом. Однак не запустили фонтан біля водонапірної Вежі.

Увімкнули мережу фонтанів й на центральній площі міста перед міською радою. 

Найбільше людей зараз на проспекті Космонавтів. Біля «сухого» фонтану у вигляді експозиції Атланта з Сонцем у руках та планет нашої галактики, відпочиває чимало вінничан та гостей міста. У фонтані купаються діти, прохолоджуються дорослі. 

Також багато людей, але менше, ніж у випадку із попереднім, біля «сухого» фонтану на площі Могилка. Це також на проспекті Космонавтів, однак на самому її верху. 

Головний туристичний магніт Вінниці світломузичний фонтан Roshen поки що не працює. Після зимового періоду його досі не підіймали з-під води на поверхню. На сайті водограю не оновлювалася інформація ще з минулого року. Чи запустять його цьогоріч, поки що невідомо.

Читайте також:

В Центральному парку запрацювали атракціони та «Оглядове колесо». Які ціни на каруселі?

Вивчати Вінницю по відео: зібрали кращі довоєнні сюжети для гостей нашого міста

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (29)
  • Сергій Зорук

    Проливається кров,а їм водограй,сміхолюдники,на передову.
  • Сергей Винницкий

    Наху&
  • Микола Тмп

    Біля Рошену не варто запускати, краще після закінчення війни щоб не наражати на небезпеку людей і фонтан.

    Ліля Яковенко reply Микола Тмп

    Микола Тмп  особливо переживаємо за рошеновський фонтан
  • Милана Гайовик

    Кому радість від ваших фонтанів? КРАЩЕ ДОПОМОЖІТЬ ЗСУ ,АБО ДІТЯМ  ЯКІ ЗАЛИШИЛИСЬ СИРОТАМИ. В КРАЇНІ ТАКЕ ГОРЕ ,РОЗРУХА А В ВІННИЦІ СЯЙВО ФОНТАНІВ.

keyboard_arrow_up