У театрі Садовського прем'єра. Що підготували актори для маленьких глядачів?

У театрі Садовського прем'єра. Що підготували актори для маленьких глядачів?
  • У вінницькому театрі імені Садовського представлять казку-мюзикл «Красуня та Чудовисько».
  • Режисеркою-постановницею вистави для дітей стала акторка Ольга Буга.
  • Ми побували на генеральній репетиції і дізналися, які сюрпризи підготували театрали для маленьких глядачів.

У суботу, 6 лютого, на сцені вінницького драмтеатру буде прем’єра, перша у 2021 році. Нова вистава стане справжнім подарунком для маленьких відвідувачів, адже на них чекає казка-мюзикл за мотивами Шарля Перро «Красуня та Чудовисько».

Журналістка «20 хвилин» побувала на генеральній репетиції і дізналася, як усім театром готувалися до прем’єри, що нового внесла Ольга Буга у всім відому історію і чому «Красуня та Чудовисько» сподобається не тільки дітям, але і їхнім батькам.

Відео дня

Щойно підіймається завіса, як на сцені починає відбуватися справжнє свято. Свято пісні, танцю і...кохання.  Усім відома історія про любительку книжок, її дивакуватого батька і зачарованого Чудовиська починає грати новими барвами. Щоб у малечі та їхніх батьків не було асоціацій з відомим діснеївським мультиком, режисерка-постановниця Ольга Буга вирішила трохи пофантазувати. Тепер у героїв інші імена, батько Красуні має всі шанси прославитися, як геніальний винахідник, довкола відчувається італійська атмосфера, а в піснях героїв можна знайти навіть...Олега Винника. 

Незмінним залишається головне — протистояння добра й зла і надія на щасливий фінал. А ще, звичайно, ідея про те, що зовнішність часто оманлива, а люди мають право на помилку й другий шанс.

Яскраві костюми, вражаючі декорації, легкий гумор і чудова гра акторів не залишать байдужими як маленьких відвідувачів, так і вже зовсім дорослих. Щобільше, батьки після вистави можуть обговорити з дітьми справді важливі теми, разом поміркувати, наприклад,  про інакшість, наслідки різних вчинків, поведінку, позитивні й негативні риси характеру та про дружбу і сім’ю. Діти ж зможуть дізнатися трохи про етикет, Леонарда да Вінчі й хто в будинку повторює «ку-ку».

Все починається з мрії...

— До цієї прем’єри ми готувалися дуже довго, — розповідає керівниця літературно-драматургічної частини театру Світлана Фицайло. — Підготовка весь час переривалась карантинами. Ми дуже хотіли встигнути представити казку на Новий Рік або Різдво, але, на жаль, не вдалось. Та залишити дітей без цієї історії ми також не могли.

Анонсування «Красуні та Чудовиська» було вже давно, тому глядачі за цей час не раз зверталися до театру з питаннями, коли ж нарешті все відбудеться.

— Спасибі нашим глядачам за їхню небайдужість, вони писали нам у соціальних мережах, питали...І ось 6-го лютого здійсниться наша спільна мрія, — каже вона.

Ольга Буга — режисерка казки-мюзикла відома глядачам, у першу чергу, як акторка драми. Крім того, вона має чарівний голос, що помітно, до прикладу, з вистав «Біла ворона», «Летюча миша», «Моя чарівна леді» та інших. А ось постановка вистави у якості режисерки — її давня мрія.

— У неї мрія зародилася ще тоді, як вона викладала пластику в коледжі культури і мистецтв імені Миколи Леонтовича, — ділиться Світлана Фицайло. — І, будучи справді сміливою, вона вирішила свою мрію здійснити. Ольга довго вагалася, хвилювалася, як її сприймуть у такій новій для неї ролі. Але з рештою підійшла до керівництва і Володимир Васильович (директор театру — авт.) її підтримав. 

Фото Ольги Буги з сайту театру

Керівниця літературно-драматургічної частини додає, що Ольгу Бугу в театрі знають, як надзвичайно творчу і працьовиту людину.

— Ми бачили її роботи, коли вона ще викладала в коледжі. Ольга з екзамену зробила справжню виставу з пластики, і ми навіть показували її глядачам кілька разів, — пригадує вона. — То ж справді, поставити виставу — це була її мрія. А «Красуню і Чудовисько» вона обрала як символ віри у добро і казку. Ми ж усі діти, нам усім хочеться перемоги добра.

«Команда є — виставі бути»

За словами Світлани Фицайло, для успіху вистави поряд із режисером завжди має бути команда.

— Це, звичайно, балетмейстер, заслужена артистка України Діана Калакай. Далі — художниця-постановниця Олена Книжник. Саме вона керувала всім тим, що відбувається на сцені з декораціями, — пояснює Світлана Фицайло. —  Художник-бутафор Ірина Манькова, реквізитори й інші члени команди. Всі цехи мають працювати злагоджено, щоб на сцені відбулась справжня магія. 

До речі, Ольга Буга сама писала всі лібрето, тобто пісні, які звучать у виставі.

— Нам не хотілося просто взяти готову казку чи скопіювати мультик. Тому за основу взяли Шарля Перро, а далі вже додали свої фантазії, — зазначає керівниця літературно-драматургічної частини. 

Трохи детальніше розповідає вона і про  пригоди з костюмами. 

— Над костюмами працювала Лариса Франкова, — каже співрозмовниця. — А шити доводилось дуже багато. Річ у тому, що на них не вистачало коштів. Були такі моменти, що ми, працівники театру, приносили одяг, який можна було переробити... Використовували й костюми зі списаних вистав, але, зрозуміло, їх потрібно було перешивати. Всі вбрання готували лише дві майстрині — це титанічна праця. А взагалі, команда є, бажання є — виставі бути!

Що подивитись у лютому

На лютий у театрі заплановано 23 покази різних вистав. 

Вартість квитків варіюється від 50 до 200 гривень. Придбати їх можна в касі театру або онлайн.

Інформація з сайту театру

 

Читайте також:

Відчуйте себе зірками кіно й театру. Юних вінничан запрошують до «Школи акторів»

«Вінниця має свою душу»: викладачка ВНТУ дослідила архітектуру рідного міста

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Торон Туй

    Интересно, как это по украински выглядит. Типа:
    - Принце!
    - Агов?
    ))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up