ТОП-5 культурних подій, які відбудуться у Вінниці в жовтні

ТОП-5 культурних подій, які відбудуться у Вінниці в жовтні
Світлина з першого дня VINNYTSIA JAZZFEST 2021
  • Судячи із кількості культурних заходів, жовтень видається не надто багатим на івенти, та все ж ми змогли відібрати п’ять дійсно гідних вашої уваги подій. 

Час літніх відпусток офіційно закінчився, але хто сказав, що вам не варто продовжувати відпочинок? Тим більше, що робити це можна у своєму рідному місті. 

Цього разу ми не пропонуватимемо ніяких поїздок, а розкажемо, як цікаво і весело провести дозвілля в межах Вінниці. 

Нагадаємо, що прямо зараз у Вінниці проходить джазовий фестиваль. Подивитися програму і дізнатися за квитки можна за цим посиланням: «Ми відкриємо портал часу!» Чим здивує VINNYTSIA JAZZFEST-2021, що вперше пройде у аеропорту?

Відео дня

Stand up. Відкритий мікрофон

Якщо любите добряче посміятися або й самі не проти розсмішити інших, тоді цей захід для вас. Організатори запевняють, що виступити зможе кожен бажаючий, не дарма ж зустріч проходить у форматі відкритого мікрофону. 

«Невеличке гірське джерельце стає витоком потужної ріки; ріка впадає в море, те в океан. А з океану летить нестримне цунамі, що знесе поганий настрій і потопить всі злі думки. Якщо хочеш осідлати цю хвилю — приходь послухати крутих українських коміків. Якщо хочеш стати цим джерелом — ставай одним з нас!» — з опису події. 

  • Коли: 6 жовтня
  • Де: креативний простір «Артинов»
  • Квитки: 60 гривень (оплата при вході)

Ромео і Джульєтта

Новий театральний сезон у Вінниці розпочався одразу з трьома новими виставами. Мабуть, найбільш очікуваною із них є саме створена за мотивами «найсумнішої повісті на світі». Причому, як зрозуміло із натяків постановників, виставу актуалізували під сьогодення, тому суконь 16 століття на виконавцях ролей ми не побачимо, — чим не ще один привід завітати на прем’єрні покази.

«Історії про справжнє кохання не помирають, однією з таких є вічна шекспірівська трагедія «Ромео і Джульєтта». Кажуть, з обітниць сміються Боги, тому Ромео і Джульєтта їх не давали. Однак, через ворожнечу між родами, їх історія була визначена ще не почавшись», — з опису вистави.

  • Коли: 7-8 жовтня
  • Де: театр імені Садовського
  • Квитки: 100-300 гривень 

Сергій Асафатов

Довгоочікуваний концерт вінничанина, який віднедавна мешкає у Києві. Нещодавно ви могли бачити співака у реаліті-шоу «Холостячка Злата Огневич». Сергій запам’ятався акустичним виконанням пісні «Дзеркало», що її присвятив Златі. Після того, як він покинув проєкт, Асафатов пообіцяв зіграти композицію на концерті у рідній Вінниці. 

«На вас чекає великий сольний концерт за участі яскравого вінницького музиканта Сергія Асафатова!» — з опису концерту.

  • Коли: 10 жовтня
  • Де: театр імені Садовського
  • Квитки: 250-550 гривень

October Vin Fest 

Октоберфест — так називається найбільший пивний фестиваль у світі. Він вже понад два століття проходить у Мюнхені, і за цей час знайшов чимало своїх шанувальників. Зокрема таких, які організовують щось подібне, але з меншим розмахом, у своїх містах. Цього разу матимуть можливість продегустувати крафтове пиво та баварські сосиски й вінничани.

«Концертно-розважальна частина із виступами вокальних, інструментальних та танцювальних колективів, конкурсами для всієї сім’ї, «тематичною» анімацією та завершальним музичним салютом. Вулична їжа та крафтова продукція, що потішить кожного гурмана. Ігрова дитяча зона з атракціонами та різноманітними ярмарочними іграми. Незвичайні фотозони та традиційні тематичні майстер-класи. Хедлайнер фесту — IVAN NAVI, вперше із відкритим концертом у Вінниці», — з опису фестивалю. 

  • Коли: 15-17 жовтня
  • Де: паркінг ТРЦ «Плаза Парк»
  • Квитки: вхід вільний

Vivienne Mort

Почути мелодійні пісні гурту, виконавиця якого обдарована солов’їним голосом, завжди чимало охочих. Однак цього разу Даніела Заюшкіна співатиме не одна. До Вінниці приїде вокальний квартер, що виконуватиме пісні Vivienne Mort у новій обробці. Зазвучать й нові композиції. 

«Тут мало б бути класичне запрошення з закликом не пропустити ці концерти, натомість ми просто від себе скажемо, що останнім часом рідко виступали повним складом, дуже за цим скучили, хочемо зустрітися з вами і заспівати разом», — з опису концерту.

  • Коли: 31 жовтня
  • Де: Будинок офіцерів
  • Квитки: 220-540 гривень

 

Читайте також:

Як Вінниця стала столицею джазу: «У 96-му всі музиканти грали безкоштовно»

Красу Ісландії і Аляски на VINNYTSIA JAZZFEST представить Тріо Олексія Петухова

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up