Шедеври «Рудого Попа», джаз і таємниці музичних театрів світу! ТОП концертів листопада у Вінницькій філармонії

Шедеври «Рудого Попа», джаз і таємниці музичних театрів світу! ТОП концертів листопада у Вінницькій філармонії
  • У новому концертному сезоні Вінницька обласна філармонія продовжує вражати незабутніми концертами.
  • У листопаді вінничани і гості міста зможуть відчути себе у бароковій Венеції в гостях у мегазірки всіх часів Маестро Антоніо Вівальді, насолодитися усіма музичними жанрами від джазу і класичного кросоверу до поп-музики і нестримного року на вибуховому концерті «The show must go on», поринути у красу народних обрядів, пісень і танців на концерті «Сонячне коло» ансамблю «Поділля»,  пережити найсильніші емоції на концерті «Питання без відповіді» Симфонічного оркестру, дізнатися все про курйози і таємниці найвідоміших музичних театрів світу й почути арії з культових мюзиклів, опер і оперет на концерті «Забаганки музичного театру» та підспівувати всією залою на феєричному вечорі «У ритмі суперхітів» хору «Леонтович-капела».

Розповідаємо найцікавіше про кожний концерт, який у листопаді радимо не пропустити у Вінницькій філармонії.

«В гостях у Маестро Вівальді»

У середу, 8 листопада, о 18.00 у філармонії Академічний камерний оркестр «Арката» запрошує всіх до барокової Венеції у гості до мегазірки всіх часів Маестро Антоніо Вівальді.

Відео дня

— Немає у світі жодної людини, яка б не чула хоча б фрагментарно в рекламі, рингтонах, переспівах й різноманітних аранжуваннях блискучі і яскраво віртуозні скрипкові й оркестрові шедеври «Рудого Попа», як Вівальді жартома називали сучасники. Його творчий доробок вражає: більше 500 творів! — діляться у філармонії. — Після нього музичні «Пори року» намагалися відтворити безліч композиторів, а форма інструментального концерту у Вівальді набула еталонної якості.

У програмі концерту «В гостях у Маестро Вівальді» 8 листопада прозвучать блискучі і віртуозні скрипкові й оркестрові шедеври геніального композитора.

Солісти концерту: Емілія Писаренко-Івлєва (скрипка), Марія Куколевська (скрипка), Олена Воловик (віолончель), Ярослав Новосадов (флейта), Ярослав Фіськов (гобой), Сергій Яцюк (фагот).

Художній керівник та диригент оркестру «Арката» — заслужений діяч мистецтв України та культури Польщі Георгій Курков.

Всі жанри в одному концерті «The show must go on»

Величезна насолода гарантована меломанам 14 листопада о 18.00 на концерті «The show must go on». Це буде надзвичайно яскравий концерт-подарунок від одразу кількох колективів Вінницької філармонії: ансамблю солістів «Експромт», Подільського камерного хору «Леонтович-капела» та солістів філармонії.

Разом у одному вибуховому проєкті артисти поєднають майже всі музичні жанри! Класичний кросовер, вишуканий джаз, поп-музику і нестримний рок. Емоції будуть феєричні!

Солісти концерту: народна артистка України Ірина Швець, заслужена артистка України Наталія Лановенко, Наталія Бурмістрова, Ольга Плакидюк, Антон Лазаренко.

Музичний керівник ансамблю «Експромт» — Олег Пропопчук, художня керівниця хору «Леонтович-капела» — заслужена діячка мистецтв України Ольга Бабошина.

Феєрія народних обрядів на концерті «Сонячне коло»

Захопливу подорож порами року крізь призму сезонних народних обрядів і неосяжної пісенної спадщини українського народу 17 листопада о 18.00 подарує всім Академічний ансамбль пісні і танцю «Поділля».

На концерті «Сонячне коло» глядачів чекає яскраве театралізоване дійство, феєричні пісні і танці.

— Ми разом помандруємо через холодну, але сповнену веселощами, колядками та щедрівками зиму, потім вирушимо до веснянок та гаївок, які пробуджують природу та все живе, звідти поринемо у бурхливий потік літніх розваг і завершимо дійство осінню — щедрою порою весіль, — інтригують артисти. — Ви будете спостерігати, як тісно пов’язані українська пісенна культура та наші традиції зі змінами природи.

Художній керівник та головний балетмейстер ансамблю «Поділля» — заслужений артист України Анатолій Кондюк, головний хормейстер — Назарій Давидовський, керівник оркестру — Володимир Пиріг.

Концерт «Питання без відповіді» Симфонічного оркестру

Симфонічний оркестр Вінницької філармонії 22 листопада о 18.00 запрошує усіх на великий концерт «Питання без відповіді».

— «Warum?», «Що робити?» — ці питання і зараз є актуальними стосовно цивілізаційних процесів, майбутнього, сьогодення… Екзистенційну відповідь будемо шукати разом у музиці! — зазначають у філармонії.

На концерті прозвучать оркестрові твори талановитого українського композитора Золтана Алмаші, американського композитора-новатора свого часу Чарльза Айвза, який любив дисонанси і одним із перших випробував у своїй творчості чимало модерністських засобів, та німецького композитора Людвіга ван Бетховена, що став ключовою фігурою класичної музики в період між класицизмом і романтизмом.

Художній керівник Симфонічного оркестру Вінницької філармонії — заслужений діяч мистецтв України та культури Польщі Георгій Курков.

«Забаганки музичного театру» і хіти з мюзиклів та опер

Все про забаганки, курйози, примхи і таємниці найвідоміших музичних театрів світу, вражаючі сторінки з життя легендарних композиторів та приголомшливі факти про таких видатних співаків, як наша Соломія Крушельницька та італійський тенор Енріко Карузо, вінничани та гості міста дізнаються 28 листопада о 18.00 на концерті «Забаганки музичного театру».

Цей авторський проєкт лекторки-мистецтвознавиці, заслуженої діячки мистецтв України Тетяни Сніжко буде цікавим всім меломанам і особливо — прихильникам мюзиклів, опери й оперети. Адже на концерті, крім цікавезних фактів та історій, глядачі будуть насолоджуватися розкішною музикою та поєднанням виконавських стилів.

У програмі концерту — відомі арії з опер та оперет, твори з культових мюзиклів.

Солісти концерту: народна артистка України Ірина Швець (сопрано), заслужені артистки України Наталія Вікленко (сопрано) і Наталія Лановенко (сопрано), Володимир Полторацький (тенор), Йосип Машталяр (баритон), Ольга Плакидюк (естрадний вокал), Наталія Бурмістрова (естрадний вокал), Олександр Подолян (баритон), Оксана Михайлишена (фортепіано), Марія Александрова (фортепіано).

«У ритмі суперхітів» від хору «Леонтович-капела»

На вечорі суперхітів 30 листопада о 18.00 у філармонії всіх чекає Подільський камерний хор «Леонтович-капела», що нещодавно відсвяткував свій перший ювілей — п’ятиріччя.

— Нашому любому хору 5 років! Для молодіжного колективу — це, напевно, не великий ювілей, але зважаючи на те, що хор народився, зростав і розвивався у період пандемії і війни, створював нові концертні програми, перемагав у конкурсах і проєктах, завойовував свою аудиторію глядачів, це дуже важливі і цінні роки, — відзначає художня керівниця «Леонтович-капела» Ольга Бабошина. — Найбільші переваги і цінності «Леонтович-капела» — це молодість, талант, креативність і велика любов до хорового мистецтва. Вірю і знаю, що нас чекає блискуче майбутнє і довгий творчий шлях. Дякуємо нашим захисникам України, завдяки яким ми можемо стояти на сцені і дарувати радість людям.

На концерті «У ритмі суперхітів» 30 листопада молодий, драйвовий колектив виконає популярні твори з репертуару українських та зарубіжних зірок. Хористи обіцяють: подія буде феєричною, а кожен шлягер спонукатиме всю залу підспівувати разом.

Художня керівниця хору «Леонтович-капела» — заслужена діячка мистецтв України Ольга Бабошина, хормейстери — Максим Заливадний та Ганна Ткачук, ведуча — Вероніка Ганай.

Квитки на всі концерти Вінницької філармонії можна придбати на сайті afisha.vn.ua, а також у всіх касах «Афіша Вінниці».

Читайте також:

Чи правильно я живу? Замислитеся після вистави камерного театру Вахтерова «Карлос Болівар»

«Поки ми жартуємо — у ворога підгорає». У Вінниці «Дизель Шоу» презентує нову програму

Подружжя вінничан відкрило артпростір «Етно чари» у середмісті Вінниці

Осіння фотосесія у Вінниці: десять атмосферних локацій у серці міста

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up