Шалена енергія і 100% щастя — на концерті Лаури Марті, Олексія Когана і Jazz in Kyiv Band у Вінниці

Шалена енергія і 100% щастя — на концерті Лаури Марті, Олексія Когана і Jazz in Kyiv Band у Вінниці
  • Один із лідерів українського джазу Олексій Коган сьогодні зі своїм Jazz in Kyiv Band і дивовижною співачкою Лаурою Марті, яка співає шістьма мовами, виступить у Вінниці на ювілейному XXV міжнародному джазовому фестивалі VINNYTSIA JAZZFEST-2021
  • Концерт розпочнеться о 20.00 у Вінницькому аеропорту, який вперше в історії перетвориться на атмосферний джазовий хаб.

У своїй творчості музиканти поєднали класичний джаз із гарячими ритмами Латинської Америки, нотками фанку і соул, додавши у цей чудовий коктейль проникливий вокал.

Тож готуйтеся до яскравої музичної мандрівки, що перенесе вас туди, де повітря наповнене радістю життя, вулиці — сміхом і звуками джазу, а кожний рух перетворюється у танець.

Яскраві й ліричні композиції, віртуозні імпровізації й захоплюючі історії про те, як створювалася музика — вас чекає занурення у насичену джазову атмосферу!

Відео дня

Олексій Коган: «Джаз — це музика вільних людей»

Олексій Коган — найперший, з ким асоціюється українське джазове життя. Знаменитий бас—гітарист, один із найвідоміших українських музичних радіоведучих, журналіст, організатор і ведучий багатьох фестивалів, арт—директор найбільшого у країні фестивалю Leopolis Jazz Fest, очільник продюсерського центру, викладач, представник України в Європейській джазовій федерації, член Міжнародної джазової асоціації журналістів, кавалер найвищої нагороди Польщі в галузі культури — ордена «Заслуги для польської культури».

Вже більше 30 років Олексій Коган займається популяризацією джазу в Україні. Його енциклопедичні знання про джаз, неабияка ерудиція в області академічної музики вже багато років служать справі розвитку джазу в Україні і за її межами.

Олексій Коган прийшов до джазу завдяки маминому брату, який, пропрацювавши все життя простим робітником на заводі «Торгмаш», абсолютно фанатично переписував з «ворожого» «Голосу Америки» передачі «Джазова година», автор яких — кращий джазовий журналіст світу Вілліс Коновер, що пропрацював на «Голосі» 47 років.

А коли Олексій був у 7 класі, дядько взяв його на всі концерти ікони джазу Дюка Еллінгтона, який саме гастролював у Києві. Концерти Еллінгтона для нього стали потрясінням і перевернули життя.

— Джаз я люблю лише з однієї причини — це музика вільних людей. Або людей, які раптово захотіли бути вільними, — каже Олексій Коган. — Джаз — це протест, але тихий, іронічний. Якщо ви не самоіронічна людина — тоді мені шкода: сумнівно, що вам сподобається джаз, і ви станете джазовим музикантом. Людина у джазі — це людина, яка здатна посміятися над собою.

Разом із другом, продюсером і віртуозним піаністом Володимиром Камінським, Олексій Коган створив Jazz in Kyiv Band — найсильніший в Україні колектив у своєму жанрі. До складу бенду входять відомі джазові музиканти: саксофоніст і викладач Артем Менделенко, один із топових джазових гітаристів України Міша Менделенко, барабанщик, композитор, аранжувальник Валерій Волков та надзвичайна джазова співачка Лаура Марті.

Бразильське серце, вірменське коріння і українська душа

Лауру Марті називають однією з найбільш темпераментних виконавиць сучасної української сцени. Її унікальний тембр голосу наче зігріває зсередини, а шалена енергетика пронизує наскрізь. Неперевершена співачка має бразильське серце, вірменське коріння та українську душу! Її концерти — це завжди яскрава вибухова суміш, приправлена джазовою енергетикою, що справляє незабутнє враження на кожного глядача.

За походженням Лаура Марті — вірменка. У 1988 роки батьки разом з однорічною Лаурою та її сестрою Христиною були змушені виїхати з Кіровабада (азербайджанське місто Гянджа до 1989 року мало назву Кіровабад), де тоді почалися погроми.

У 2006 році Лаура закінчила Харківське музичне училище імені Лятошинського по класу «джазове фортепіано» і «композиція», а у 2010 році - Київський інститут музики імені Глієра по класу «джазовий вокал».

Як співачка починала з етноджазу. Спочатку виконувала бразильську музику, потім звернулася до вірменської традиції, а ще згодом — до української народної музики. Нині працює у таких жанрах, як джаз, поп, рок, етно. З 2010 року викладає у школі джазового та естрадного мистецтва у Києві.

За Лаурою Марті завжди надзвичайно цікаво спостерігати, адже вона ніколи не стоїть на місці і постійно експериментує у різних жанрах. Лаура Марті — це і є музика в чистому вигляді.

У репертуарі Лаури Марті найбільша кількість творчих колаборацій із закордонними музикантами й рекордна кількість авторських альбомів. ELLE Style Awards назвали Лауру «Співачкою року». Виконавиця також номінувалася на звання «Проєкт року».

Лаура Марті виконує пісні на 6 мовах, є засновницею популярного колективу Lela Brasil Project, а наприкінці 2019 року випустила перший повністю україномовний альбом «Все буде добре».

Окрім власних джазових та поп-проектів, Лаура входить до складу Natalya Lebedeva Trio і Jazz in Kyiv Band, є постійною учасниця міжнародних фестивалів Leopolis Jazz Fest і Alfa Jazz Fest, Jazz nad Odrą, Za-Jazz Fest, Art-Jazz Cooperation, Che-Jazz Open, Mek Azg, Mek Mshakujt (Вірменія), Lotos Jazz Fest, Bielska Zadymka Jazzowa, Jazz Bez та інших. У її творчому арсеналі — співпраця з відомими закордонними музикантами: Lars Danielsson, Magnus Öström, Bobby Mcferrin, Michiel Borstlap, Hans Peter Salentin, Misha Tsiganov, Vadim Neselovskyi, Tamara Lukasheva.

— Живі виступи Лаури Марті — це водограй емоцій, потужна енергія і натхнення, — розповідають організатори VINNYTSIA JAZZFEST. — А головне — це 100% якісна українська музика зі смаком! Приходьте за особливими емоціями на VINNYTSIA JAZZFEST!

Квитки на цей та інші концерти фестивалю можна придбати на офіційному сайті jazz.vn.ua, а також безпосередньо у Вінницькому аеропорту.

Організатори нагадують про дотримання правил, передбачених для «жовтої» карантинної зони.

VINNYTSIA JAZZFEST-2021 реалізується в межах партнерської програми «Культура. Туризм. Регіони» Українського культурного фонду і Державного агентства розвитку туризму.

Генеральний інформаційний партнер — «20 хвилин».

Читайте також:

«Це все Аддамси»: у Вінниці грандіозно відкрили ювілейний Vinnytsia JazzFest-2021

З любов’ю із Польщі! Вінницю чекає яскрава POLISH JAZZ NIGHT

Красу Ісландії і Аляски на VINNYTSIA JAZZFEST представить Тріо Олексія Петухова

Джаз у мене в душі»: як завершився Всеукраїнський конкурс юних джазистів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up