П'ятірка незвичних та екзотичних страв, які можна скуштувати у вінницьких закладах

П'ятірка незвичних та екзотичних страв, які можна скуштувати у вінницьких закладах
  • У Вінниці чимало закладів. Однак далеко не всі з них пропонують оригінальну або екзотичну їжу. Ми вибрали п’ять страв у різних закладах міста, які радимо вам скуштувати бодай раз. 

Уличі

Якщо вам подобається швидкоїжа, але ви хотіли б спробувати чогось нового — улич вам в поміч. Це смачна альтернатива звичайному фаст-фуду, що зовні схожа на чи то довгий бутерброд, чи то пак на шмат піци. 

Назва та рецептура винайдені у Вінниці, тому це без перебільшення наш крафтовий фаст-фуд. В асортименті наразі три різноманітні уличі: 

Сирний. На запашній паляниці з чотирма видами сиру, солодкою грушею, горішками, руколою та крем-бальзаміком. 

Відео дня

Ленд-ліз. Також на фірмовій запашній паляниці, з тунцем, двома видами сиру, соусом Чедер, томатами чері, маринованою цибулькою, руколою та крем-бальзаміком.

Чорнобаївський — це запашна паляниця, соус з перетертих томатів, багато м'яса та сиру, смачні соуси, перці пірі-пірі, засмажена до хрусту цибулька.

Де: ресторан швидкого харчування «Улич» (Соловйова, 3)
Вартість: 99 гривень

Роли

Багато хто з нас любить суші. І, правду кажучи, вони давно нікого не дивують. Шаурма також не менш популярна серед вінничан. Тепер спробуймо об’єднати ці дві страви й вийдуть роли, що про них ми й розкажемо. 

Подаються вони у вигляді одного довгого ролу, довжиною близько 20 сантиметрів, що й нагадує шаурму. Вони також обгорнуті водоростями норі й мають у своєму складі рис. Різниця між ними лише у начинці.

У закладі можна скуштувати роли з тунцем, лососем копченим та смаженим, креветками, унагі та куркою.

Де: кафе Yoshi (Пирогова, 2; Соборна, 43)
Вартість: 80-120 гривень

Жаб’ячі стегенця

Жаб’ячі лапки вважаються вишуканим делікатесом, популярним у Франції. У Вінниці цю страву гурмани мають можливість куштувати далеко не перший рік, при цьому менш екзотичною для нас вона не стає. 

У нашому місті смажені жаб’ячі стегенця подають із зеленню, лимоном та соусом. На смак вони нагадують курку, хоча структура м'яса, як у риби.

Де: ресторан Montblanc (Соборна, 34)
Вартість: 350 гривень

Равлики

Зазвичай цей делікатес можна скуштувати у Вінниці під час гастрофестивалів. Однак ми знайшли його й у меню одного з ресторанів. Мова про равлика виноградного, вирощеного на спеціальній фермі.

У закладі пропонують дві страви з равликами. Гарячу закуску по-бургундськи: равлики запікаються на соляній «подушці» та подаються з сирною масою та зеленню. Також є салат з равликами: листя салату, сир і сам равлик. 

До речі, у Жмеринці є ціла ферма, де вирощують равликів. Там можна спробувати не лише різноманітні страви з них, але й равликову ікру, чого не зробити в жодному іншому місці. 

Де: ресторан «Іль-де-Франс» (600-річчя, 25)
Вартість: 217 гривень

Том Ям

Гострий тайський суп, одна з найвідоміших у світі страв з тайської кухні. Для нашого міста це давно не новинка. Ба більше його можна скуштувати у кількох закладах міста, тому ми не будемо вказувати один конкретний ресторан. 

До нашої добірки ми додаємо саме цей суп, бо далеко не всі містяни знають про його існування та можливість його спробувати у Вінниці. А ця страва дійсно того варта.

Готують суп із додаванням креветок, мідій, лосося, кальмарів, грибів, лайму, азійських спецій тощо. Ще однією особливістю цієї страви є те, що у кожному закладі смак та спосіб приготування супу буде відрізнятися. 

Вартість: від 129 гривень

Читайте також:

Що по чому. Скільки коштують сезонні фрукти та ягоди на вінницьких ринках

«Робили по 250 безплатних обідів на день». Учасник МайстерШеф від початку війни годує переселенців

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Катерина Старовойтова

    Надвичайні.назви

keyboard_arrow_up