Що по чому. Скільки коштують сезонні фрукти та ягоди на вінницьких ринках

Що по чому. Скільки коштують сезонні фрукти та ягоди на вінницьких ринках
  • Ми побували на ринках «Урожай» та Привокзальному, і дізналися, скільки коштують популярні у цю пору року ягоди та фрукти. 

Вінницькі ятки на ринках не стоять порожні та безлюдні, попри те, що цьогорічні ціни на сезонні фрукти та ягоди «кусаються». Вінничани активно купують «вітаміни». Хтось — щоб поласувати вже зараз, а дехто — закупляє побільше для замороження чи консервації.

Відправилися на ринки, щоб дізнатися ціни на сезонні ласощі. 

Ринок «Урожай»

Великою популярністю серед вінничан ще місяць тому користувалася полуниця, але вже зараз її продають лише подекуди. Можна знайти кілограм полуниці за 90-100 гривень.

Відео дня

Черешня на «Урожаї» представлена багатьома сортами та кольорами: червоно-біла, рожева, червона, бордова та чорна. Ціни на черешню середнього та великого розміру стартують від 65-70 гривень. Кожен продавець переконує, що його ягода смачна та солодка. 

Близько місяця тому наш журналіст теж навідувався на ринки, і тоді черешня на «Урожаї» коштувала від 80 гривень за маленьку, а велика продавалася від 120 до 150 за кілограм. 

Продають у кількох ятках на ринку й кавуни. Ціни на них стартують від 40 гривень за кілограм. Тобто, середній кавун, вагою приблизно п'ять кілограмів, обійдеться десь у 200 гривень. Дині на цьому ринку ми не знайшли. 

Купити на «Урожаї» також можна персики, абрикоси, нектарини, лохину, чорницю, малину, вишні. 

Кілограм персиків, що привезли з Одеси, коштує 60 гривень. Ціни на абрикоси можуть сягати й 120 гривень, це за сорт «Ананасові». Можна знайти й дешевші абрикоси, ціни коливаються у більшості ятках від 60-70 до 90 гривень. 

Ожина коштує 100 гривень за кілограм, а чорниця — 150. На ринку продають й домашні вишні, вартість на них 40 гривень за кілограм. А стакан порічок коштує 15 гривень. 

Привокзальний ринок

Далі ми відправилися на Привокзальний ринок. Там можна знайти дешевші фрукти та ягоди. Мабуть, через це покупців тут було більше. 

У середньому вартість кілограма полуниці на цьому ринку складає 85 гривень. Черешню там можна придбати від 45 гривень за кілограм. Ціни на неї розмаїті, найдорожчу, що ми побачили — за 75 гривень. 

Кавуни та дині теж є на Привокзальному. Ціни на кавуни стартують з 35 гривень за кілограм, а дині — 75 гривень. Продавці кажуть, що причини, чому цей товар такий дорогий цьогоріч очевидні. Чимала частина ринка була представлена кавунами та динями з Херсону, що тимчасово окупований росіянами. Крім того, говорять, все подорожчало через високі ціни на паливо. 

Абрикоси на ринку коштують 50-65 гривень за кілограм. А персики можна знайти й за 30 гривень, за більші за розміром фрукти доведеться заплатити від 45 гривень. На більшості цінників пише, що товар з Одеси. 

Малину та порічки, аґрус на цьому ринку теж продають у пластикових стаканчиках. За порічки просять — 10-15 гривень, стакан малини вартує 35 гривень, а аґрусу — 20. 

Чорниця коштує 120-130 гривень за літр, і вона, до слова, користується популярністю. Містянка Олена, яка стояла в черзі перед нами, купила кілька літрів чорниці. Каже, її донька любить чорницю, а, оскільки остання корисна для зору, то жінка її щороку ще й заморожує. 

Продають також домашню лохину. Кілограм останньої коштує — 240 гривень.

Читайте також:

Фермер роздав багатодітним понад тонну молока. Чим пояснює таку благодійність?

Дають гроші на бізнес, які можна не повертати. Хто, як і скільки може отримати?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Сергій Буга

    Анатолий Буга

keyboard_arrow_up