Про Вінницю із гумором і русофобні стріми: Віктор Бронюк зі стендаперами зібрали 60 тисяч для ЗСУ

Про Вінницю із гумором і русофобні стріми: Віктор Бронюк зі стендаперами зібрали 60 тисяч для ЗСУ
  • Вперше у Вінниці з концертом «Культурної оборони» виступили популярні стендап-коміки із Заходу України.
  • Разом із зірковим гостем Віктором Бронюком та вінничанами жартували про актуальні події й шукали цікавинки про Вінницю, а під час стріму концерту у YouTube зібрали понад 60 тисяч гривень для підтримки воїнів Збройних сил.

— Сміх має більше значення, ніж ми можемо собі уявити і завжди мав. У Середньовіччі писали, що сміх — це «осквернення рота» і треба «закривати засув перед цією печерою сатани». Можливо, саме тому цей період ще називали темними віками… Бо сміх лякав всі тоталітарні режими і всіх диктаторів. Сталін розстрілював за анекдоти про владу. Гітлер переживав, що хтось побачить фотку в смішних шкіряних шортах. путін носить каблуки, бо йому не подобається поганяло «кремлівський карлик». А ТНТшний стендап — найс.икливіше явище на планеті Земля. У «Гаррі Поттері» свої страхи теж долають сміхом, бо «плач не дав свободи ще нікому». Бо зло нікчемне, коли воно смішне, — точно знають коміки Stand Up Battle Club.

Тому коли рашисти з повномасштабною війною прийшли на нашу землю, молоді і затяті стендапери із Заходу України вирішили не просто не припиняти гумористичні концерти, а — проводити їх із ще більшою регулярністю! Все для підняття бойового духу глядачів, пропаганди патріотизму та русофобії на зло ворогам, а головне — для збору коштів на підтримку Збройних сил України.

Свої шоу-концерти коміки назвали «Культурна оборона», для залучення більшої кількості донатів постійно ведуть стріми у YouTube, які набирають десятки тисяч переглядів і чималі суми, а під час туру Україною у кожному місті на концерт запрошують зіркових гостей — найвідоміших особистостей регіону.

Відео дня

Бронюк розіграв ексклюзивні галіфе з «Народного туру»

Свій 54-й концерт-стрім коміки «Культурної оборони» вперше провели у Вінниці. Зібрали аншлаг у залі, а спеціальним гостем запросили лідера гурту «ТІК» Віктора Бронюка.

Вечір розпочався із головних нині патріотичних гасел, чуючи які, не змовчить жодний справжній українець. 

— Слава Україні! — кажуть коміки і вінничани тут же підхоплюють. — Героям Слава! Слава нації — смерть ворогам! Україна — понад усе! путін — х.йло! рускій воєнний корабль — пішов на …

Далі гумористичний десант «Культурної оборони», який у Вінниці представляли амбасадор Квасилова Вадим Дзюнько, секс-символ Тернополя Вадим Ковалик, Антон Соколов із Дніпра, красуня Роксана Тимків і трускавецький львів’янин та лікар «швидкої допомоги» Богдан Вахнич — одразу нагадали, що головна мета вечора — не лише гарний настрій, а передусім — збір коштів для ЗСУ. Тож представили презенти, які на вибір у фіналі мали змогу обрати найбільші донатори.

— Це ексклюзивні авторські штани-галіфе, у яких я відіграв більше 50 концертів під час «Народного туру» «ТІК» у 2010 році. Таких точно ні в кого немає! Так що річ корисна і відома. Той, кому дістануться, на запитання: «Де ти взяв такі файні штани?» — сміливо зможе казати, що їх бачила вся країна. Бо саме у них я також знімався у кліпі «Буде щастя», — розказав про суперприз від себе Віктор Бронюк.

Жарти про Вінницю і актуальні новини

Як і передбачає жанр стендапу, протягом концерту була максимальна взаємодія із глядачами, жодної цензури для жартів і багато імпровізаційного гарячого гумору 18+. У атмосфері повної розкутості, як на зустрічі старих друзів, артисти обговорювали актуальні новини та кумедні ситуації із життя.

Зокрема, Віктор Бронюк розказав про колоритну посвяту у козаки на Хортиці ще за студентських часів, найбільш незвичний корпоратив, коли бізнесмени відриваються, показуючи нуль емоцій, як зумів схуднути на 40 кілограмів та чому вже 10 років не вживає алкоголь, про найцікавіші реакції фанів, які інколи, коли впізнають та не можуть одразу згадати прізвище, приписували його до гурту «Ґринджоли» і називали Віктором Бенюком, а також про те, звідки насправді у Сергія Притули талант збирати такі шалені суми на «Байрактари» і волонтерство.

— Саме Сергій Дмитрович був ведучим на моєму весіллі. Думаєте, де він навчився збирати гроші? Просто уявіть, як він збирав «на дівчинку чи на хлопчика»!

Окремий час на концерті артисти присвятили жартам і враженням від Вінниці. Зокрема, стендапери відзначили красу вінничанок та гостинність міста.

А Віктор Бронюк, як почесний громадянин Вінниці, навзаєм поділився найцікавішими фактами про наше місто і розказав про ексклюзивну спорідненість зі Львовом.

— Багато людей, які ніколи не були у нашому місті, не знають, що Вінниця у свій час була столицею України. Саме тут у 1919 році перебував уряд УНР, а у 1920 році для переговорів із Симоном Петлюрою і подальшої угоди про військовий союз для спільної боротьби проти більшовицької росії приїжджав лідер Польщі Юзеф Пілсудський, — не оминув важливі історичні факти історик за освітою Віктор Бронюк. — Нині Вінниця вже 9 разів визнавалася найкомфортнішим містом України. А про наші особливі трамваї знають всюди! І, до речі, тільки Вінниця та Львів в Україні мають вузьку трамвайну колію, так що маємо спорідненість і можемо бути «родичами» по трамвайній лінії із містом Лева.

На біс — «Олені» і 60 тисяч для ЗСУ

Концерт «Культурної оборони» завершився спільним виконанням найпершого хіта гурту «ТІК» «Олені» і нагадуванням молоді, як важливо нині підтримувати захисників, які борються за Україну і наші спокійні життя.

— Сьогодні ми приїхали не з пустими руками у Вінницю — привезли придбаний за донати глядачів автомобіль, багато бронежилетів, касок — машина затарена битком, — поділилися коміки Stand Up Battle Club. — Дякуємо нашим Збройним силам України, що маємо можливість проводити такі концерти і стріми, а також кожному, хто долучається до волонтерства, постійно підтримуючи наших хлопців на передовій. Висміювати русню можна, але недооцінювати — не треба. Бо наші захисники, вся Україна борються зараз із чистим злом, яке не обтяжене ні совістю, ні людськими цінностями.

Вже на наступний день артисти Stand Up Battle Club підбили фінансовий підсумок концерту у Вінниці — на ЗСУ передали понад 60 тисяч гривень.

— Такі суми на своїх подіях хлопці «Культурної оборони» збирають щодня! — відзначив Віктор Бронюк. — І це неабияк тішить! Що наша творча молодь небайдужа й у час війни знаходить креативні нові формати, не забуваючи при цьому про головну мету — знову і знову нагадувати всім, що нині де би не був кожний із нас, що би не робив, маємо завжди підтримувати наших захисників. Подяка всім за ваші донати на подіях, підтримку волонтерського руху і патріотичну свідомість. Разом до перемоги!

Читайте також:

У «Театральному дворику» у Вінниці будуть вражаючі концерти просто неба. Відкриття вже скоро!

Сучасний Мамай і партизани-«Росомахи»: гурт «ТІК» презентував новий кліп на трек-маніфест «Люби ти Україну!»

«Знов Бандери голос чути в лісі!» Брати Гадюкіни у Вінниці переспівали «Черемшину» і отримали у подарунок «Су-25

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Людмила Стебловская

    L
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗️ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

keyboard_arrow_up