Побачити «Арктичних верблюдів» і найбільший фестиваль кіно для дітей – вінничани можуть до 6 червня

Побачити «Арктичних верблюдів» і найбільший фестиваль кіно для дітей – вінничани можуть до 6 червня
  • Збирайтесь родиною і дивіться кращі фільми світу для дітей від 4 до 10 років.
  • Усі стрічки безкоштовні і до 6 червня доступні вінничанам онлайн українською мовою.
  • Після перегляду ви ще й відчуєте себе кіножурі –  можете віддати голос за найкращу, на вашу думку, стрічку!
  • Далі – розповідаємо детально про всі сюрпризи 8-го міжнародного «Чілдрен Кінофесту».

«Чілдрен Кінофест» – унікальний кінофестиваль, який вже восьмий рік дарує можливість побачити нове найкраще дитяче кіно України та світу.

На жаль, цього року Вінниця не потрапила у список міст, де фільми-конкурсанти демонструються наживо у кінотеатрах. Та оскільки організатори одразу передбачили гібридний формат показів, більшість стрічок вінничани все ж таки можуть побачити – до 6 червня у будь-який зручний час у онлайні.

Достатньо зареєструватися на сайті online.childrenkinofest.com і перед вами абсолютно безкоштовно постануть вражаючі дитячі фільми Нідерландів, Норвегії, Швеції, Угорщини та України.

Відео дня

«Ці фільми варто дивитися усією родиною!»

До конкурсної програми організатори та журі фестивалю завжди включають лише кращі сучасні дитячі фільми, відібрані на найбільших європейських кінофорумах.

– Як і завжди, ми відібрали фільми для дітей та підлітків від 4 до 13 років, але закликаємо долучатися до переглядів цілими родинами, адже головною місією нашого фестивалю є розвиток якісного сімейного дозвілля, – зазначає програмний директор «Чілдрен Кінофесту» Ілля Дядик. – Цьогорічна програма насичена фантастичними пригодами, справжньою дружбою, спілкуванням з тваринами та навколишнім світом, але моєю улюбленою програмою є конкурс дитячих робіт, оскільки саме в ній ми можемо побачити перші роботи майбутніх зірок українського кіно.

У онлайні вінничани можуть побачити ретроспективну частину і 3 стрічки міжнародної конкурсної програми, що змагаються за звання найкращого фільму цьогорічного «Чілдрен Кінофесту»: нідерландську сімейну комедію «Джекі та Опієн», норвезьку пригодницьку документальну картину «Арктичні верблюди» та шведську фантастична стрічку «Самі в космосі».

Зверніть увагу: фільми дивитися можна до 6 червня, а от голосувати за свого фаворита – лише до 2 червня.

«Джекі та Опієн» – про те, якби герої картин оживали

Саме цією веселою комедією на фестивалі представлені Нідерланди. Фільм знятий у 2020 році і орієнтований на глядачів від 7 років.

Режисер: Аннемарі ван де Монд. Тривалість – 90 хвилин.

Головна героїня – 12-річна Джекі, для якої музей, де працює її мама, став другим домом. Одного разу дівчинка стає свідком того, як знаменита картина Рембрандта... раптом оживає. Так жінка на ім’я Оопієн опиняється у реальному світі. Для гості з 17 століття сучасність виявляється неабиякою пригодою. Джекі вирішує забрати жінку додому і зовсім скоро вони стануть найкращими подругами.

«Арктичні верблюди» – про поводження з тваринами

За жанром цей норвезький фільм – документальні пригоди. А оскільки у фільмі підіймається тема дресирування та насилля над тваринами, його рекомендується дивитися дітям від 8 років.

Режисер: Карл Еміль Рікардсон. Тривалість картини – 75 хвилин.

Головні герої – хлопчик Торарін і його сестра Свалін – мріють навчитися їздити верхи. Але замість коней, батьки купили їм двох верблюдів. Зовсім скоро сім’я розуміє, що дресирування цих тварин – справа не з найлегших. На пошуки професійного тренера для верблюдів родина вирушить у експедицію в Монголію…

«Самі в космосі» – про дружбу з інопланетянами

Цей фантастичний сімейний фільм зі Швеції отримав вікову рекомендацію «10+»

Режисер: Тед К'єлльссон. Тривалість – 84 хвилини.

Події відбуваються у недалекому майбутньому. Люди готуються покинути Землю, оскільки вона вже непридатна для життя. Однак на величезний зореліт встигають піднятися лише двоє дітей. Брат і сестра майже не вірять, що зможуть знайти новий дім, та раптом у зореліт врізається непізнаний об'єкт і на борту опиняється інопланетянин, якому вдається подружитися з дітьми...

«Фокстер і Макс» – про пса-наноробота, що торік переміг

У рамках позаконкурсної програми у онлайн вінничани можуть переглянути ще три стрічки.

Перша з них –  володар Гран-прі попереднього року – українська фантастична пригодницька стрічка «Фокстер і Макс» режисера Анатолія Матешка.

Вікові рекомендації фільму: 7+. Тривалість – 90 хвилин.

За сюжетом, школяр Макс знаходить балончик з нанофарбами та малює графіті собаки. Неочікувано намальоване хлопцем графіті оживає та перетворюється у пса-наноробота з суперможливостями. І тепер за ними обома полює небезпечний злочинець, який не зупиниться ні перед чим, аби заволодіти цією могутньою технологією. Хлопець Макс потрапляє у вир пригод, завдяки яким він знаходить справжніх друзів…

«Лисенятко Вук» – легендарний угорський мультик

Це світова кінокласика!

Знята за мотивами дитячих оповідань Іштвана Фекете, анімаційна пригодницька комедія, побачила світ у 1981-му, а цього року відзначає своє 40-річчя. Саме Вук став натхненням для іміджу цьогорічного «Чілдрен Кінофесту».

Мультфільм варто дивитися діткам від 5 років.

Режисер – Аттіла Даргаї. Тривалість – 79 хвилин.

Мультфільм розповідає про пригоди маленького грайливого лисеняти Вука. Цей хвалько пережив багато, перш ніж стати сильним і розумним лисом, що зумів перехитрити навіть відомого мисливця Гладкошкірого.

Дитячі короткометражки – для найменших глядачів (4+)

Окремою насолодою для глядачів у онлайн стане перегляд робіт 20 фіналістів V Конкурсу короткометражних фільмів, знятих українськими дітьми.

Як розповідають організатори, загалом на участь у конкурсі надійшло 180 заявок від діток з усієї України.

– Лідерами за кількістю заявок стали Київська, Івано-Франківська та Дніпропетровська області, –  повідомляє прес-служба «Чілдрен Кінофесту». – Серед тем, яким присвятили свої фільми юні режисери та режисерки – булінг, екологічна свідомість, пандемія коронавірусу, Чорнобильська катастрофа, тваринний світ та космос.

А оскільки фільми були настільки достойні й цікаві, селективний комітет вперше обрав не 16, а 20 фіналістів.

Тож коли дивитиметься збірку короткометражок, опісля не забудьте проголосувати за ту, що вам найбільше сподобається. Найкращий фільм за результатами глядацького голосування отримає «Приз глядацьких симпатій».

Як зареєструватися на онлайн–покази? 

20minut.ua перевірили: реєстрація на онлайн-перегляди займає не більше 2 хвилин.

Все, що вам потрібно:

1. відкрити сайт online.childrenkinofest.com

2. зареєструвати особистий кабінет, вказавши своє ім’я, електронну пошту і пароль, який ви придумуєте для перегляду.

3. протягом години потрібно підтвердити електронну пошту – перейти за посиланням у листі, який вже за кілька хвилин після реєстрації надійде вам на вказаний email.

Підтверджувати електронну пошту потрібно лише один раз. У подальшому достатньо буде лише увійти в ваш особистий кабінет на сайті.

Як проголосувати за фільм міжнародної конкурсної програми?

Перед кожним онлайн-переглядом фільму у формі під плеєром необхідно вказати кількість глядачів, які разом із вами дивляться фільм – це потрібно, щоб після закінчення перегляду кожен із вас міг проголосувати і поставити власну оцінку фільму.

Щоб голосування було справедливим, за кожен фільм можна проголосувати лише раз.

Наприклад, перед екраном збирається родина з чотирьох осіб. Під час реєстрації на фільм вказується кількість глядачів – 4 – та після завершення фільму на екрані з’являється форма голосування, у якій можна поставити 4 оцінки фільму, від кожного глядача окремо.

Головний символ і талісман «Чілдрен Кінофесту» – Совеня Чарлі. Персонаж створений на основі малюнка 7-річного Артема Рассаднікова з міста Донецька.
Чарлі названо на честь великого Чарлі Чапліна, якому у 2014 році виповнилося 125 років. 

Христина Соловій – зіркова амбасадорка фестивалю 2021

Щороку ««Чілдрен Кінофест» підтримує зірковий амбасадор, який популяризує ідеї якісного сімейного дозвілля і культурного розвитку дітей та підлітків в Україні. У різні роки амбасадорами фестивалю були співаки Андрій Хливнюк, Фагот, Джамала, наш земляк Дмитро Шуров, актор і кінорежисер Ахтем Сеітаблаєв, письменниця Катерина Бабкіна та правозахисниця і письменниця Лариса Денисенко.

Цього року почесною амбасадоркою «Чілдрен Кінофесту» стала співачка й авторка пісень Христина Соловій.

– Я виросла у містечку, у якому довгий час не було кінотеатру. Мені було 9, коли тато повів мене на фільм «Гладіатор». Не можна описати моє захоплення і вихор емоцій. Думаю, саме тоді я і стала кіноманкою, і вже залишуся нею назавжди. У якийсь період я навіть мріяла пов‘язати своє життя з кінематографом, ледь не вступила на акторський факультет, – розповідає Христина Соловій. – Сьогодні маю за честь бути амбасадоркою «Чілдрен Кінофесту 2021». Думаю, що кіно – це той вид мистецтва, який найніжніше відлунює в юних душах. Не побоюсь сказати, що кіно часто здатне донести дітям важливі істини чи історичні події краще за підручники. Коли ми дивимось і співпереживаємо героям на екрані – це об‘єднує нас у таких почуттях як доброта, справедливість, рівність і милосердя. Кіно допомагає розвивати емоційний інтелект. З трепетом і в очікуванні розділити з вами це свято – «Чілдрен Кінофест 2021».

 

Читайте також:

День захисту дітей. Що цікавого та корисного підготували для маленьких вінничан

У Центральному парку відкриють державний «Музей науки»

Ніби з Голлівуду. Навіщо вінничанин виготовляє яскраві костюми відомих кіногероїв?

Вінницю чекає літо open air’ів! Щотижня концерти проходитимуть просто неба у музеї-садибі Пирогова

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up