«Незвіданий Шевченко», Бужинська з Грицканом і хіти Поля Моріа! ТОП концертів березня у філармонії

«Незвіданий Шевченко», Бужинська з Грицканом і хіти Поля Моріа! ТОП концертів березня у філармонії
  • Перший весняний місяць у Вінницькій обласній філармонії здивує рекордною кількістю концертів на будь-який смак.
  • Від джазу і класики до культових французьких хітів і рок-н-ролу, від феєрії українських гаївок і веснянок до маловідомих фактів про Шевченка та музику у його житті.
  • З великим благодійним концертом Катерини Бужинської і Михайла Грицкана, зустріччю з відомими музикантами зі Львова й Житомира та з сюрпризами від вінницьких артистів.

Розповідаємо найцікавіше про кожний концерт, який у березні чекає вінничан і гостей міста у Вінницькій філармонії.

«TANGOPAK» від «Аркати» і Оксани Рапіти

У середу, 6 березня, о 18.00 у філармонії вінничан і гостей міста вразить «TANGOPAK». Це буде перший концерт нового музичного проєкту «Відкрий Україну», який Академічний камерний оркестр «Арката» започаткував для знайомства глядачів з сучасною українською музикою.

Відео дня

— Давній китайський філософ Конфуцій стверджував, що коли послухати музику, яка звучить в країні, то про людей цієї країни можна дізнатись усе! — звертають увагу у філармонії. — Музичний проєкт «Відкрий Україну» здивує усіх, хто бажає побачити своє відображення у люстрі сучасної української музики.

На концерті «TANGOPAK» глядачі почують ексклюзивні твори сучасних українських композиторів Олександра Козаренка, Юрія Ланюка, Золтана Алмаші та Богдани Фроляк.

Спеціальною гостею концерту «TANGOPAK» стане відома українська піаністка з унікальним талантом та потужною енергетикою — народна артистка України Оксана Рапіта зі Львова. Викладачка Львівської національної музичної академії ім. Лисенка, лауреатка та учасниця багатьох міжнародних конкурсів Оксана Рапіта інтенсивно концертує в Україні та за її межами. Зокрема, часто виступає у Польщі, Швейцарії, Бельгії, Німеччині, Австрії. Володіє значним репертуаром від музики бароко до сучасності. Здійснила понад 20 прем’єр української та світової музики, брала участь у записах CD з музикою українських композиторів та співпрацює з різними симфонічними оркестрами України, Польщі та Швейцарії.

«В джазі не тільки… дівчата!» і гості з Житомира

У п’ятницю, 8 березня, о 18.00 на сцені Вінницької філармонії з гастролями виступить камерний оркестр Житомирської обласної філармонії імені Святослава Ріхтера.

Гості з Житомира вражатимуть неординарною програмою «В джазі не тільки… дівчата!»

— Це новий унікальний музичний формат з елементами гумору та експериментальним аранжуванням! — інтригують артисти.

Камерний оркестр Житомирської філармонії — колектив із високопрофесійних музикантів, що творять із незмінним девізом: «Музика, яка надихає». Оркестр об’єднав представників різних інструментальних груп: струнно-смичкові, дерев’яні та мідні духові, ударні, електрогітару, клавішні, і став справжньою творчою лабораторією музики та школою для молодих музикантів у найкращих європейських традиціях. У своїх яскравих програмах музиканти виконують відомі класичні твори українських авторів, сучасну музику, популярні джазові композиції, рок-музику в оригінальній обробці художнього керівника Євгена Стецюка.

Цікавинкою оркестру є те, що музиканти під час концертів використовують елементи гумору. Вони постійно експериментують, об’єднують різні стилі і жанри та розширюють горизонти, щоб презентувати глядачам новий досвід.

— Ми завжди готові подарувати вам музичні шедеври та незабутні враження! — запрошує вінничан на концерт художній керівник оркестру Євген Стецюк. — Разом з нами ви зануритеся в унікальний світ звуку та емоцій!

Концерт «Незвіданий Шевченко»

Відкрити для себе Шевченка без стереотипів вінничани зможуть 12 березня о 18.00 на особливому концерті «Незвіданий Шевченко».

— Ще зі шкільних років ми добре розуміємо значення Тараса Шевченка, як особистості та видатного митця, Великого Кобзаря України. Між тим, концертна програма «Незвіданий Шевченко» дасть можливість через музику, яку любив Шевченко, інтимну лірику поета, побачити його особистість без стереотипів та «нашлакувань». Його живопис, графіка, улюблений музичний інструмент (для більшості це буде неочікувано), музичні смаки — безперечно вас здивують! — обіцяє авторка програми, заслужена діячка мистецтв України Тетяна Сніжко.

На концерті твори українських та зарубіжних композиторів виконають артисти філармонії.

«Хіти оркестру Поля Моріа»

Насолоду легендарними шедеврами всім гарантує 20 березня о 18.00 Симфонічний оркестр Вінницької філармонії. У винятковому концерті «Хіти оркестру Поля Моріа» буде відтворено одну з програм славетного оркестру Поля Морія.

Зі своїм оркестром, який створив у 1965 році, легендарний французький композитор, аранжувальник і диригент Поль Моріа гастролював по всьому світу, скрізь маючи грандіозний успіх. Його мелодії були неймовірно популярні!

Загальна кількість записів, які зробив Поль Моріа, вражає уяву. Для його покоління — це безсумнівний рекорд: він записав сотні композицій (за деякими підрахунками — півтори тисячі). Платівки розходилися мільйонними тиражами. Його музика звучала з телеекранів та у кінофільмах. Зокрема, саме Поль Моріа є автором музики до кінокомедій «Жандарм із Сен-Тропе» і «Жандарм у Нью-Йорку» за участю Луї де Фюнеса.

Крім ключових хітів Поля Моріа, 20 березня на концерті у Вінниці також пролунають пісні Мішеля Леграна, Андреа Бочеллі, Ендрю Ллойд Веббера та The Beatles.

Художній керівник та диригент Симфонічного оркестру — заслужений діяч мистецтв України та культури Польщі Георгій Курков.

«Весняні хороводи» Ансамблю пісні і танцю «Поділля»

Закликати весну разом 22 березня о 18.00 вінничани будуть із Академічним ансамблем пісні і танцю «Поділля» на феєричному концерті «Весняні хороводи».

Гаївки та веснянки, неймовірні оркестрові твори, а також автентичні вокально-хореографічні композиції, обіцяють артисти, налаштують всіх на довгоочікувану зустріч з теплом і цвітінням! Адже весна іде, красу несе!

Художній керівник та головний балетмейстер ансамблю «Поділля» — заслужений артист України Анатолій Кондюк, головний хормейстер — Назарій Давидовський, керівник оркестру — Володимир Пиріг.

Катерина Бужинська, Михайло Грицкан і команда «Свої»

На великий благодійний концерт на підтримку ЗСУ «Пісні моєї країни» 23 березня о 18.00 у філармонію всіх запрошують народна артистка України Катерина Бужинська, заслужений артист України Михайло Грицкан та вінницькі артисти музичного колективу «Свої»: Діма Нікітін, MARDI, Ірина Томащук, MILLIART, Олег Ковальчук, Олександр Остаповець, Макс Shoom, Кароліна Зять.

За кошти, зібрані на цьому концерті, артисти придбають дрони для українських воїнів.

Катерина Бужинська та Михайло Грицкан з початку повномасштабного вторгнення дали сотні благодійних концертів в Україні та Європі і понад 4 мільйони гривень спрямували на потреби дітей, які постраждали під час війни, а також забезпечення військових: протезування, придбання дронів, тепловізорів, автівок та інших необхідних засобів. За активну волонтерську діяльність у липні 2023 року генерал Валерій Залужний відзначив артистів відзнакою «За сприяння війську».

— Не шкодуйте своїх грошей для наших захисників в той час, коли вони не шкодують свого життя, — постійно нагадує Катерина Бужинська під час благодійних аукціонів.

— Ми, українці, здивували світ. Для нас головне — не зібрати мільйон, а головне — відчути, що кожна гривня наближає перемогу, — так Михайло Грицкан пояснює, що мотивує всю країну допомагати.

На концерті у Вінниці 23 березня Катерина Бужинська та Михайло Грицкан виконають свої найкращі сольні, а також спільні пісні, які підкорили серця мільйонів. Творчість артистів близька і зрозуміла всім, а ключовий секрет — у особливій щирості. Кожна їхня композиція — це не просто пісня, а — історія з життя.

— Ми живемо у непростий час. І дуже важливо в потрібний момент затриматись на мить, поглянути в очі і сказати ті слова, які тримаєш у серці. Це може змінити життя і наповнити його новим сенсом, — переконаний Михайло Грицкан.

Тож не пропустіть 23 березня о 18.00 у філармонії зустріч з улюбленими артистами на великому благодійному концерті «Пісні моєї країни».

Концерт «В тональності весни»

Разом із талановитими артистами ансамблю солістів «Експромт» 26 березня о 18.00 вінничани поринуть у атмосферу ніжності, романтики, гарного настрою і драйвового запалу. Концерт «В тональності весни» здивує насиченим розмаїттям вишуканих ліричних творів, джазових композицій і рок-н-рольними хітами.

— Весняний настрій подаруємо всім присутнім! — обіцяє ансамбль солістів «Експромт».

Музичний керівник ансамблю — Олег Прокопчук (гітара).

Солісти: Антон Лазаренко (вокал), Наталія Бурмістрова (вокал),  Олександр Заводовський (клавішні), Костянтин Алексич (ударні), Сергій Сотніченко (бас-гітара).

Гості програми: співачка Ольга Плакидюк, трубач Ян Нікітчук і саксофоніст Станіслав Сапожніков.

«У ритмі суперхітів» з «Леонтович-капела»

Подільський камерний хор «Леонтович-капела» 29 березня о 18.00 запрошує усіх на вечір суперхітів.

— Деякі мелодії безслідно зникають, а інші — залишаються у музичній історії та отримують визнання і безсмертя. Програма «У ритмі суперхітів» насичена найпопулярнішими творами з репертуару відомих українських та зарубіжних виконавців, — розповідають у  філармонії. — Молодий, креативний хоровий колектив спонукатиме вас підспівувати разом відомі шлягери!

Художня керівниця хору «Леонтович-капела» — заслужена діячка мистецтв України Ольга Бабошина, хормейстери — Максим Заливадний та Ганна Ткачук, ведуча — Вероніка Ганай.

Квитки на всі концерти Вінницької філармонії можна придбати на сайті afisha.vn.ua, а також у всіх касах «Афіша Вінниці».

Читайте також:

Аж подих перехопить! Машина часу у Вінниці і театр Садовського, що перетвориться на… Карнегі-хол!

Ірина Френкель: «Повернення «Щедрика» додому триває і досі! Відчуваю це, коли працюю з іноземною публікою»

Сучасні Мадонни: вінничанки стали героїнями кліпу «нового Винника» Андрія Кравченка

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Bacardi

    Бугаї призовного віку на фото

keyboard_arrow_up