Молотки і хлопавка замість музичних інструментів. Чим дивує оркестр вінницького театру?

Молотки і хлопавка замість музичних інструментів. Чим дивує оркестр вінницького театру?
  • Перед новиною про повернення вистав у театрі імені Садовського кращі солісти і музиканти оркестру вразили особливим концертом.
  • Презентували свою версію «Червоної калини», світові оперні хіти і креативний перформанс.

Навіть під час війни музи не мовчать! І хоч не мали змоги виступати у звичному режимі на рідній сцені, актори Вінницького академічного музично-драматичного театру ім. М. Садовського без мистецтва театралів не залишили — протягом кількох тижнів презентували безкоштовні вистави і концерти для вінничан та вимушених переселенців у безпечному просторі молодіжного центру «Квадрат».

Рекордним по кількості задіяних артистів та незабутнім за враженнями для усіх глядачів став концерт оркестру і кращих солістів-вокалістів театру: зірки Володимира Холкіна, що входить у десятку найкращих тенорів України, та лауреатки знаменитих конкурсів Світлани Басовської.

Відео дня

Зворушлива версія пісні «Ой у лузі червона калина», яку нині співає весь світ, українська класика «Чорнії брови, карії очі» та перлини світової опери: чарівний вальс «Казки Віденського лісу» і грайливі куплети Адель із оперети «Летюча миша» Йоганна Штрауса, пристрасні «Dicitencello vuje» Родольфо Фальво й «Il bacio» Луїджі Ардіті, хітові «Funiculi, funicula» Луїджі Денца і «Тарантела» Джоаккіно Россіні, гранд-фінал з опери «Аїда» та знаменита «Libiamo ne' lieti calici» з опери «Травіата» Джузеппе Верді — різнобарвний репертуар, який представив оркестр театру, вразив усіх!

А особливими родзинками вечора стали перформанси, якими під час виконання всесвітньовідомих польок «Jockey» і «Feuerfest» Йозефа Штрауса здивувала очільниця оркестру театру ім. Садовського Олена Близнюк: диригентка під шалені овації глядачів грала…молотками і хлопавкою.

— Ми дуже чекали цього концерту, щоб подарувати якнайбільше радості, добра й можливість відволіктися від болючих переживань війни всім вінничанам та гостям нашого міста. Тому й вирішили потішити не тільки музикою, а й додати таких цікавих родзинок, посмішок та гри, — розповідає Олена Близнюк. — Зазвичай у польці «Жокей» артистично «грає» хлопавкою наш скрипаль Ігор Кірпічніков, але оскільки зараз він служить у теробороні, ця місія вперше дісталась мені. А за конструкцію з обода колеса, якою у польці про ковалів «Feuerfest» ми замінили ковадло, я вдячна нашому ударнику Руслану Дворницькому.

Креативний підхід та максимальна віддача улюбленій справі — першочергові для диригентки Олени Близнюк, яка вже 20 років працює у театрі імені Садовського, та для кожного музиканта її оркестру. Тож попри те, що вся трупа ще була у офіційній двотижневій відпустці, музиканти, готуючись до концерту, збиралися на репетиції, обирали кращі твори з репертуару  та спеціально для концерту вивчили «Ой, у лузі червона калина».

— Під час концерту кожен із нас відчував таке велике піднесення й натхнення — ніби ковток повітря у ці такі складні часи війни, коли всі довкола знаходяться у пригніченому стані, — ділиться Олена Близнюк. — Я, наприклад, коли диригую, настільки відсторонююсь від усього, на ці кілька годин забуваю про все, що робиться надворі. Як дві реальності! Думаю, те ж відчули глядачі, які змогли, насолоджуючись музикою, хоч ненадовго відійти від щоденних жахів. Маємо надію, що в один чудовий день війна закінчиться і ми знову зможемо насолоджуватися виключно добром й завжди перебувати у гарному настрої.

Потужним фінальним акордом концерту стало спільне виконання гімну України: оркестр грав, а всі глядачі співали, стоячи, вкладаючи у кожне слово максимум любові і віри в перемогу нашої країни.

А вже за кілька днів після концерту колектив театру потішив Вінницю радісною звісткою, що вистави у Вінницькому театрі імені Садовського з 10 травня поновлюються і у будні та суботу щодня о 17.00 чекатимуть глядачів на малій сцені.

  • Сьогодні, 10 травня, о 17.00 садовці представлять детективну комедію «Бал негідників».
  • У  середу, 11 травня — сцени з сімейного життя, виставу «ШVЛ».
  • У четвер, 12 травня — комедію для дорослих «Замовляю любов».
  • У п'ятницю, 13 травня — неймовірну комедію «Селфі зі Склерозом».
  • А у суботу, 14 травня — одразу дві вистави, о 12.00 казку-притчу «Квітка з чарівної рукавички» і о 17.00 романтичну комедію «Дім, у якому переночував бог».

Квитки на вистави можна придбати у касі театру ім. Садовського та на сайті afisha.vn.ua.

— Також дійсними будуть квитки, які були придбані на різні вистави нашого театру у лютому—березні, — звертають увагу у театрі. — Щоб ними скористатися, потрібно перереєструвати квитки у касі театру, яка щодня працює з 13.00 до 19.00, крім неділі та понеділка.

Фоторепортаж з концерту Дмитра Данкевича


Читайте також:

Тренінги, кіно, звіринці: що робити та куди можна піти у Вінниці в травні

«Меморіал Слави»: вінницькі історики розповіли, хто і чому тут похований

«Мімішні малюнки у минулому». Художник Максим Березюк створює патріотичні картини на одязі

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up