«Люди ідуть від людей»: гучна прем’єра і ТОП кліпів АСАФАТОV перед великим концертом у Вінниці

«Люди ідуть від людей»: гучна прем’єра і ТОП кліпів АСАФАТОV перед великим концертом у Вінниці
  • Торік його хіт «Море» став справжнім вибухом в українському шоу-бізнесі.
  • Вчора ввечері наш земляк, співак Сергій Асафатов презентував новий кліп на пісню «Люди ідуть від людей», яку називає найважливішою у своєму житті.
  • Вражаюче відео знімав культовий режисер Віктор Придувалов у рамках проекту «Натхнення Сходу», під час якого кращі українські співаки знімали кліпи у 11 містах Сходу України.  
  • Почути наживо новий хіт та всі найкращі пісні Сергія Асафатова вінничани зможуть у неділю, 10 жовтня, о 19.00 на великому сольному концерті у театрі імені Садовського.

Сергій Асафатов — той, хто зараз прославляє Вінницю не лише своєю творчістю, а й буквально — своїм тілом. З любов’ю до рідного міста на руці співака є особливе татуювання — вінницький герб.

— У неділю, 10 жовтня, відбудеться мій перший великий сольний концерт у місті, яке я дуже люблю, і у місці, яке для мене дуже важливе — у театрі імені Садовського, — розповідає про прийдешній концерт Сергій Асафатов. — Саме у цьому театрі дуже-дуже багато років тому я вперше у житті побачив справжній симфонічний оркестр, а потім був частинкою того оркестру. Я тоді був на другому курсі училища культури і влаштувався на роботу у театр. Пам’ятаю все, як там було! Як я грав свій перший концерт на контрабасі у оркестровій ямі… Тоді навіть не міг уявити і навіть не мріяв, що одного дня у цьому прекрасному залі відбудеться і мій концерт. Тож друзі, щасливий буду всіх бачити! Думаю, це буде прекрасний вечір. Як мінімум — душевний! У моїй рідній Вінниці, у моєму рідному місці. До зустрічі! Всіх люблю і обіймаю. Бережіть себе, любіть людей! Добра!

Напередодні особливого концерту, де прозвучать всі найкращі хіти і багато прем’єр, згадуємо разом найкращі кліпи, які зробили Сергія Асафатова відомим.

Відео дня

«Люди ідуть від людей»

Це найсвіжіший кліп, гаряча прем’єра, над якою Сергій Асафатов працював разом зі знаменитим режисером Віктором Придуваловим у рамках проекту «Натхнення Сходу», покликаного привернути увагу до міст на Сході та Півдні України за допомогою творчості відомих артистів та гуртів. Крім Сергія Асафатова, у проекті також взяли участь Джамала, Alyona Alyona, «СКАЙ», ТНМК, «Жадан і Собаки», Христина Соловій та багато інших.

— Проект недарма має назву «Натхнення Сходу». Всі, хто працював над ним, мали велике натхнення. Мені пощастило працювати з професійними, небайдужими людьми, кожен із яких робив свою справу якнайкраще. Всі ми були об‘єднані однією ідеєю, тож Схід нас згуртував, — ділиться Сергій Асафатов. — Коли мені запропонували участь, я зрозумів, що пісня «Люди ідуть від людей» ніби дочекалась свого часу. Саме вона мала отримати таке фундаментальне смислове відео. Ця земля, як ніяка інша, знає, як це, коли люди йдуть від людей. Але важливо пам’ятати, що кожен при цьому залишає собі себе.

У день прем’єри на своїй сторінці у Facebook Сергій Асафатов поділився найщирішими відчуттями:

— Я от сиджу зараз на балконі, курю і у мене мокрі очі. Ті сльози від радості і якогось полегшення. Хоч на трохи. Від того мокрі, що знаю, яка історія цієї пісні, у всіх сенсах. Від першого слова і до всіх подій, які були до і трапилися після. Рік тому я написав цю пісню (чи сама написалась) і закинув у темний ящик, де ще багато всього лежить. І я не знав, коли там наведу порядок. І от сьогодні все стало на свої місця. Все ожило у звуках і кадрах. Не знаю, що в такі моменти треба написати/сказати, чи як правильно подати свої емоції і думки… Якщо коротко — я щасливий! Якась магія — все, що відбувається! Я безмежно вдячний всім людям, які допомогли втілити в життя маленьку мрію божевільного музиканта.

Як раніше розповідав Сергій Асафатов, пісня «Люди ідуть від людей» була написана ще у 2020 році під час його участі у телешоу «Голос Країни», де у команді Монатіка співак дійшов до суперфіналу.

Тоді навіть створювалася дуетна версія нового синглу з Арсеном Мірзояном.

— Пісня «Люди ідуть від людей» для мене, мабуть, одна з найважливіших, якщо не найважливіша пісня. Я її навіть планував випустити рік тому і взагалі в іншій версії, інший розмір, але це вже такі тонкощі. І одного дня, ще коли я був на зйомках «Голосу країни», я залишався на ночівлю у свого друга Владислава Оніщенка. Просто сиділи і гарно проводили час, спілкувалися, бо він музикант і нам завжди є, про що порозмовляти... Я йому показав цю пісню і він мені порадив нічого не робити з нею, а просто відкласти її. І чомусь я його послухався. Пісня «Люди ідуть від людей», попри те, що я її написав рік тому, жодного разу не виконувалася на концертах, декілька разів ми з Арсеном Мірзояном пробували заспівати, взагалі планували записати дует, але в результаті обставини склалися зовсім інакше. Ми не планували знімати відео на цю пісню і не планували її видавати цієї осені. Але іноді все відбувається не так, як ми хочемо і плануємо. Щасливий, що пісня звучить. І найкрутіше, що тепер до цього синглу є ще відео, яке знімав культовий український режисер Віктор Придувалов. Я от зараз про це все розповідаю і я в шоці від того, наскільки життя прекрасне, наскільки дивовижне і наскільки все відбувається часом не так, як ми плануємо і хочемо. От пісня по суті сама з'явилася на світ, просто цьому треба було якось допомогти, посприяти.

«Море»

Саме цей сингл став проривом у кар’єрі Сергія Асафатова. Випущений у 2020 році, трек одразу потрапив на найвищі щаблі музичних чартів. У роботі над композицією брав участь Віталій Телезин, відомий співпрацею із Земфірою, «Другою Рікою», «Океаном Ельзи» та іншими зірками.

— У пісні «Море» також був інший варіант, правда, я його нікуди не викладав, просто записав і забув про нього, — згадує Сергій Асафатов. —  А через рік ця пісня отримала життя і на мій подив зазвучала на всіх радіостанціях. І вже майже мільйон переглядів на Ютуб-каналі. Це дуже дивно, бо я на неї взагалі не звертав уваги.

Головним натхненням до написання цієї пісні стало Балтійське море.

— Це була подорож моя Європою з гітарою на плечах. Таке якесь самолікування було. Для мене це було важливо. І я автостопом, грубо кажучи, проїхав всю Польщу, чисто випадково дістався Гданська, до цього моря, і там ці рядки написав. І забув, — згадує Сергій Асафатов. — Скупався у морі, звичайно. Правда, вода була холоднюча! Це ж Балтика. Було багато людей, та мені здається, що я там один купався.

Режисером кліпу став Віктор Скуратовський, у доробку якого — відео на хіти Арсена Мірзояна, Machete, гурту «Друга Ріка».

Зйомки проходили на злітно-посадковій смузі аеропорту «Бориспіль», Сергій Асафатов спеціально навчався керувати швидкісним спортивним байком, але в певний момент зйомок…ледве впорався з керуванням.

— Перед зйомками за два дні я спробував на мотоциклі їздити. Що не зробиш заради того, що любиш! Ми знімали один з дублів, де я мчу по злітній смузі неподалік від літака, який йде на посадку. У якийсь момент гул двигунів відволік мене і я не впорався з керуванням. Все відбувалося, як в сповільненій зйомці. Кажуть, що у людини в подібних ситуаціях все життя пролітає перед очима, але у мене було більше схоже на стоп-кадр. У наступну мить я побачив, як до мене мчать перелякані оператори…

«Туман»

Ця пісня існувала давно, постійно виконувалася на концертах, студійний запис відбувся восени 2019-го, але сингл «Туман» вийшов тільки 2020-го.

— Цю пісню я записував сам у своїй домашній студії. Бачите, в кожної пісні є якась своя доля. І треба було стільки часу, щоб стільки усього відбулося в моєму житті, щоб ця пісня зазвучала в тому варіанті, в якому вона звучить зараз. Працював над цією піснею дуже крутий саундпродюсер Віталій Телезин, студія «211». Це офіційний варіант пісні. Бо є запис, який я робив, є версія концертна, є офіційний варіант, є акустична піано-версія і варіант цієї пісні зі струнним квартетом. Те, що зробив Телезин — це круто, це фірмовий звук, такий, як і має бути. Радий, що так склалося, що ця пісня має друге життя, — каже Сергій Асафатов.

Зйомки кліпу «Туман» проходили на центральній площі Вінниці.

— У відео, які я знімав для гурту Jazzforacat, не було ніякого сценарію. Просто ми знаходили якусь локацію, грали і все це знімали. І вирішили відзняти у Вінниці, якраз був вже вечір і площа, де багато-багато ліхтарів. Ми тільки все розклали, тільки почали перший дубль робити, а хтось вимкнув ці ліхтарі… Тож ми вже так відзняли, як є. Радий, що ця пісня звучить. Радий, що багато людей почують цю пісню і для себе щось почує кожен. Завжди мене запитують, про що пісня, а я навіть часом не знаю, що відповісти. Для мене це такий потік думок, енергії, яку ти виливаєш в слова і музику. І кожен чує по-своєму.

«Гарного дня»

— Ця пісня була написана, коли я у Вінниці брав каву в торгівельному центрі, і мені людина, яка її продавала, кожного разу бажала гарного дня. І я так ходив-ходив, і в один момент, в один день, написав цю пісню. І зараз, коли хтось бажає гарного дня, мені хочеться доспівати «Е—е—е».

— Працюючи над цією піснею, я все записував від першої до останньої ноти. Я в цій пісні граю на всіх інструментах від барабанів до духових, — каже Сергій Асафатов. — Взагалі у більшості пісень все записував я, крім «Море» і «Туман». І то, в «Тумані» я записував барабани і гітару, а в «Морі» контрабас, барабани і ще там деякі інструменти. Але більшу частину роботи в цих двох піснях робив Віталій Телезин. У всіх інших піснях на всіх інструментах грав і граю я. Я про це не дуже всім кажу, для мене це просто економія часу. Я швидко все роблю сам. У мене у Вінниці є маленька студія, де дуже багато інструментів, все під рукою. Я коли щось роблю, відмикаю телефон і починаю писати — трубу, тромбон, барабани, контрабас, гітари, вокал. Все сам пишу, все сам звожу.

«Згораємо»

— Я часто стаю слухачем чужих історій. І я дуже не люблю, коли люди сваряться — мені самому стає від цього погано. Мені прийшла така думка, що люди згорають одне з одним, живуть не з тими, з ким мали б бути, і проживають своє життя без будь-якого змісту. Вони бояться щось змінювати, виходити з цієї зони комфорту і від цього страждають. А бувають і такі обставини, що вони просто не можуть нічого з цим зробити. І згорають.

— Раніше я усі пісні писав під гітару. А останнім часом пишу під фортепіано. Я відчуваю, що щось змінилося, музика стала серйознішою. Принаймні, я хочу думати, що люди чують у цих піснях щось важливе для себе.

«Важливі деталі»

— Ми постійно відкладаємо життя на потім, але дуже швидко хочемо повернути деякі його моменти назад. Ніби вони пішли занадто рано, і ми не встигли ними, як слід насолодитися. Потім ми починаємо блукати у часі, який нам більше не належить. Йдемо вперед і постійно озираємося. Втішаємо себе фрагментами з пам'яті. Хочеться, щоб люди звертали увагу на важливі деталі свого життя до того, як вони зникнуть назавжди. Саме тому це відео таке простеньке, щоб не відволікати уваги від пісні та змісту.

«Знайду свою весну»

— Цю пісню написав і записав я дуже швидко. Випадковості не випадкові і є пісні, яким треба дати життя і відпустити, аби почув той, кому це так важливо і треба, — каже Сергій Асафатов.

— Так обставини склалися, що я на тиждень поїхав до Вінниці поробити деякі свої справи. Якщо чесно, то не планував, що буду щось випускати для гурту Jazzforacat. Та й взагалі, планував вихід нового синглу для проекту АСАФАТОV.  Пісня «Знайду свою весну» була записана у Вінниці. Відео також було відзнято у Вінниці моїм другом Віталієм Бойком. Це та людина, яка знімала всі інші відео для Jazzforacat. Ми коли були на відеомонтажці в нього вдома, порахували, що ми вже разом випустили з ним 17 відео. Тобто, всі сингли, які я випускав для Jazzforacat, ми для кожної пісні відзнімали відео, і виходить, що це вже 17 пісень. Сам в шоці, якщо чесно!  — каже Сергій Асафатов. — Я пишу музику і тексти до обох проектів. Але Jazzforacat — це щось таке особливе, якась така віддушина моя особиста, в якій я можу втілювати якісь свої ідеї й свої переживання. Ще весь кайф в тому, що я сам все записую, сам працюю над створенням. Я навіть не знаю, де та межа, де Jazzforacat, де АСАФАТОV, тому що, по суті, все це робить одна людина. Тільки зараз так склалося, що для проекту АСАФАТОV є можливість записувати пісні в більш такому радійному форматі. А Jazzforacat просто записую, викладаю, ділюся з людьми і кожен для себе щось знаходить, щось чує для себе. Для мене це дуже важливо і я вирішив це не закидати. Буду періодично видавати раз в кілька місяців якусь пісню саме в такому акустичному форматі.

«Дзеркало» зі Златою Огнєвіч

На початку осені окремим сюрпризом для шанувальників стала участь Сергія Асафатова у шоу «Холостячка». І хоч боротися за серце красуні Злати Огнєвіч він перестав, саме його виконання пісні «Дзеркало» залишається одним із найпрекрасніших моментів романтичного шоу.

— Я дуже захоплююсь голосом Сергія! Я просто обожнюю цю його «хрипоцю» — це завжди дуже сексуально, чуттєво! Сергій дуже цікавий як чоловік, він пише дуже глибокі пісні — все, як я люблю! — відзначила співачка, радо заспівавши з Асафатовим у незабутньому дуеті.

«Дзеркало» — лише один із багатьох сюрпризів, якими найближчим часом співак тішитиме своїх фанів. Адже має дуже багато нових пісень, які одними з найперших почують вінничани на концерті 10 жовтня о 19.00 у театр імені Садовського. Сюрпризів наживо гарантовано чимало!

Квитки на концерт можна придбати на сайті bilet.vn.ua та в усіх касах міста.

 

Читайте також:

Як Вінниця стала столицею джазу: «У 96-му всі музиканти грали безкоштовно»

Шалена енергія і 100% щастя — на концерті Лаури Марті, Олексія Когана і Jazz in Kyiv Band у Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up