LADY OPERA і тенор, що скорив світ! Сьогодні у Вінниці пройде грандіозний концерт «Зірки опери»

LADY OPERA і тенор, що скорив світ! Сьогодні у Вінниці пройде грандіозний концерт «Зірки опери»
  • На феєричному святі опери, яке сьогодні, 10 квітня, о 18.00 розпочнеться у Вінницькій філармонії, для вінничан і гостей міста співатимуть мегазірки оперної сцени: народні артисти України Ольга Чубарева та Ігор Борко.
  • Від Італії і США до Південної Кореї та Японії — їхні голоси скорили світ!

Ексклюзивний проєкт «Зірки опери» з одними з найкращих солістів України підготував Симфонічний оркестр Вінницької філармонії на чолі з художнім керівником і диригентом — заслуженим діячем мистецтв України та культури Польщі Георгієм Курковим.

Вже о 18.00 у філармонії знамениті артисти вражатимуть вінничан своїми винятковими голосами та красою арій з легендарних опер. Окремими сюрпризами концерту стануть народні українські, сицилійські та італійські пісні.

Це буде вищий пілотаж виконання і феєричне свято опери!

Відео дня

Одна з 25 найкрасивіших оперних співачок світу

Неперевершений голос оперної діви Ольги Чубаревої підкорив чимало світових сцен.

Вродлива, талановита, сучасна! Ольга Чубарева — одна з 25 найкрасивіших оперних співачок світу, авторка, режисерка та продюсерка міжнародного проєкту LADY OPERA, а ще — професорка, докторка філософії, солістка Національної філармонії України, піаністка, лауреатка понад 10 міжнародних конкурсів, стипендіатка Вагнерівського фестивалю в Байройті.

Кожен вихід Ольги Чубаревої на сцену — це нове шоу з особливою драматургією та стосунками з публікою.

Ольга Чубарева володіє дивовижним сопрано неймовірного діапазону, сили, харизми і неперевершеної краси тембру. Широкий діапазон голосу дає співачці змогу виконувати музику найрізноманітніших епох і жанрів.

У репертуарі співачки твори найрізноманітніших напрямків від оперної класики до сучасної популярної пісні, від серйозного академічного авангарду до джазу: арії з опер, вокальні номери з оперет, популярні іспанські, італійські пісні, джазові обробки українських пісень. Концертні програми за творами німецьких і австрійських композиторів, вечори української пісні і романсу.

Ольга Чубарева багато виступає в Україні та за кордоном, бере участь у всеукраїнських і міжнародних фестивалях. Зокрема, гастролювала у Японії, Франції, Іспанії, Німеччині, Угорщині, Люксембурзі, Польщі, Чехії та в багатьох інших країнах. Виступала у концертах, присвячених Дню України у Парламенті Ради Європи у Страсбурзі (Франція) та на щорічному прийомі мера Страсбурга у Палаці Жозефіни.

Ольга Чубарева ламає стереотипи про нудну оперу і габаритних оперних дів. Вона мала безліч шансів зробити блискучу кар'єру за кордоном, але залишилась у рідній Україні, аби популяризувати оперу тут.

— Вважається, що академічна манера може бути вузько направленою лише на оперу, а я хочу показати всю широту її використання, адже вона може бути привабливою у будь-яких жанрах, — ділиться у своїх інтерв’ю Ольга Чубарева. — Сцена — це величезний вибух адреналіну, коли працюєш на велику кількість глядачів, маєш віддати мегадозу своєї енергії, але потім, як акумулятор, заряджаєшся від публіки. Немає залежності від того, що тобі просто аплодують, але є залежність від енергетичного обміну, є фізична потреба віддати енергію через спів.

Один з найкращих тенорів, чий голос вразив першу леді Індонезії

Окрему порцію насолоди глядачам подарує зустріч з винятковим тенором Ігорем Борко .

Один із найяскравіших представників класичного вокалу, народний артист України, провідний соліст Національної опери України, лауреат величезної кількості міжнародних конкурсів, маестро бельканто і володар неповторного і чарівного тембру. Талановитого українського співака відзначено престижними музичними преміями в США, Італії, Іспанії, Франції, Чехії, Польщі.

Голосом славетного тенора захоплюються люди багатьох країн світу. Зокрема, професіоналізм і майстерність Ігоря Борка отримали високу оцінку першої леді і принцеси Індонезії Деві Сукарно, президента Міланської музичної академії ім. Дж. Верді Марчелло Аббадо, професорів Паризької музичної академії Надії Гедда-Нова і Клавді Мартинет, президента Французької асоціації ім. С. Монюшка Клари Монюшко та багатьох інших.

Цікавий і дуже промовистий факт з біографії артиста: на престижному міжнародному конкурсі у Польщі, де кращі тенори світу виконували оперні арії, замість журі в залі були глядачі. Кожен глядач віддавав свій голос трояндою тому співакові, якого вважав найкращим. І саме таким чином Ігор Борко отримав майже тисячу троянд і визнання як першого тенора.

Місцева преса тоді писала, що оксамитовий голос Борка зворушив слухачів.

Карнегі-хол і Бостонська опера, «Концертгебау» (Нідерланди) і «Штатц опера Прага» (Чехія),  Національна опера Японії, Палац Конгресів dе Huesca (Іспанія), та багато-багато інших найпрестижніших сцен світу.

З гастролями Ігор Борко побував у США, Франції, Нідерландах, Швейцарії, Іспанії, Бельгії, Німеччині, Данії, Японії, Китаї, Австрії, Угорщині, Канаді, Румунії, Польщі, Чехії та багатьох інших країнах. Співпрацював із найбільш іменитими диригентами світу, а у рідній Україні — з усіма провідними музичними колективами.

Ігор Борко на високому рівні представляє у світі рідну пісенну культуру. Крізь призму свого серця пропускає оперну класику, твори сучасних композиторів і, насамперед, українську народну пісню.

— Все починалося з пісні. У 60-ті роки були вінілові платівки. Я весь час слухав Робертіно Лореті. На мене вплинув його магічний дисконт. Я знав весь його репертуар від «Jamaica» до «Санта Лючія». Все співав у його тональності. З дитинства подобався сам процес, коли я співаю. Вже тоді мріяв стати артистом, — згадує про витоки своєї творчості маестро. — Мені дуже пощастило на зустрічі з цікавими людьми і яскравими особистостями. Саме видатний тенор Луїджі Альва аплодував мені стоячи після другого туру Міжнародного конкурсу ім. Франциско Віньяса в Барселоні, де я виконував арію Тоніо з опери Гаетано Доніцетті «Дочка полку». Перед цим заспівавши романс «Надіра». Це велике щастя. Пам’ятаю кожен з цих яскравих моментів свого творчого життя.

Не пропустіть зустріч з надзвичайними артистами сьогодні, 10 квітня, о 18.00 у Вінницькій філармонії на концерті «Зірки опери».

Квитки на концерт доступні на сайті afisha.vn.ua, а також у всіх касах міста.

Читайте також:

«Без тебе мені не потрібне небо!» Гурт ТІК вразив зворушливою прем’єрою, у якій кожний впізнає себе

Тіна Пересунько: «Диригент Кошиць у 1914 році був у захваті від Вінниці, що була як цвітучий вишневий садок»

«Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці?

Сучасні Мадонни: вінничанки стали героїнями кліпу «нового Винника» Андрія Кравченка

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up