Катакіс and Пірсон: ТОП-5 книг, які варто прочитати в жовтні

Катакіс and Пірсон: ТОП-5 книг, які варто прочитати в жовтні
  • Наприкінці кожного місяця редакція RIA/20minut разом із літературознавцем та координатором подій у Книгарні “Є” Олександром Вешелені відбирає п’ять книжок, які, на нашу думку, варто прочитати.
  • У цій добірці ми зібрали твори Елени Ферранте, Майкла Катакіса, Олега Криштопи і Христини Бурдим, Люка Пірсона і ще одинадцятьох українських авторів.

У зв’язку із тим, що у Львові тільки-но пройшов «Book Forum 2018», вибирати з-поміж нових книжок було вкрай складно. Через їх величезну кількість, звичайно. Але нам все-таки вдалося зупинитися на п’ятірці і зібрати жовтневу добірку.

Тут є багато розповідей про дитинство відомих авторів сучасності. Утім, не всі з них такі райдужні і веселі, як того хотілося б. Є роман про дружні стосунки двох подруг, яким постійно доводиться конкурувати між собою. Відкриваються нові факти і новий погляд на життя Ернеста Гемінґвея. Описується шлях до мрії десяти «крафтових» українських компаній, послугами яких багато хто з нас вже користується. І розповідається комікс-історія про дівчинку, яка кидає виклик страшному монстру.

«Лялька»

(оповідання про дитинство)

Одного разу українські письменниці і письменники вирішили об’єднатися і видати збірку про дитинство. Кожен з авторів, а їх аж 11, зачіпає читача своєю автобіографічною, напіватобіографічною або повністю вигаданою історією, яка так чи інакше, пов’язана з дитинством і предметами з нього. На сторінках цього видання ви знайдете приємні і теплі спогади, згадки про дитячі травми, рядки про предмети дитячого фетишу та багато інших моментів, які прийдуться вам до смаку.

«Моя неймовірна подруга»

(Елена Ферранте)

Нашумілий роман вийшов українською вже вдруге. Елена Ферранте – псевдонім авторки (або навіть автора), справжнього ім’я якої ніхто не знаю – «грається» зі штампами масової культури. Зокрема, занурює читача у повоєнну Італію і показує взаємини між двома дівчатами, які з одного боку сильно зв’язані між собою тісними узами дружби, а з іншого є своєрідними конкурентками. Одна з героїнь стає на шлях успіху, прориву в навчанні і популярності серед хлопців, а інша намагається її наслідувати. Авторка показує тонку грань між сестринством і суперництвом, яка проходить між жінками критичною межею.

«Ернест Гемінґвей. Артефакти з життя»

(Майкл Катакіс)

Це унікальна книжка, хоча б тому, що з неї можна дізнатися про те, що задовго до появи Інстаграму, у світі жила людина, яка полюбляла фотографувати власні ноги. І цією людиною був сам Гем. У автора був унікальний доступ до родинного архіву Гемінґвея, завдяки чому ми побачимо вперше опубліковані фотографії і листи. Вони додадуть тверезості в погляд на те, ким насправді був письменник і розкажуть трішки більше про життєлюбну і закомплексовану людину водночас. Врешті-решт, книжка в українському перекладі вийшла раніше за оригінал, який побачить світ, тільки наприкінці цього року.

«10 успішних компаній»

(Олег Криштопа, Христина Бурдим)

Видання є логічним продовженням книжки «10 успішних українських брендів» і цікаве тим, що увага акцентується не на загальнонаціональних і розкручених компаніях, а на тих, хто працює за новим віянням розвитку бізнесу. Тут розповідається про щось локальне і незвичне. Чого ще п’ять чи десять років тому майже не існувало в українських реаліях. Мова про високу якість і високий рівень підприємництва, який працює вже сьогодні, у тому числі на прибутковість.

«Гільда і Троль»

(Люк Пірсон)

Комікс-культура у дорослому, підлітковому чи то пак дитячому форматі, набирає все більше обертів у нашій країні. Особливо це може зацікавити дітей, для яких комікс є своєрідним містком, між екраном і книжкою. До того ж цікава сама історія про дівчинку Гільду, яка живе з мамою десь на узліссі і постійно намагається взаємодіяти з природою та істотами, які її населяють. У тому числі зі страшним тролем, що стає їй, якщо не другом, то принаймні починає її розуміти. Гільда справді прикольна дівчинка і через свій позитив, жагу до викликів і пригод, закохує у себе з перших сторінок.

Якщо раптом пропустили:

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Задунайский Торонтуй

    Еще раз.

    Бедный Эрнест Хемингуэй. В кошмарном сне ему не снилось, что <жители далеких сел понаехавших в Винницу>  сделают с его фамилией.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up