«Допомагаємо вінничанам знімати стрес»: переселенці відкрили перший в Україні сухий басейн

«Допомагаємо вінничанам знімати стрес»: переселенці відкрили перший в Україні сухий басейн
  • Пара переселенців зі столиці Ліза та Сергій відкрили в нашому місті свій бізнес, що називають «релаксосховищем». Це перший в Україні сухий басейн для дорослих.
  • Розповідаємо про їхній досвід, як це відкривати справу під час війни. А також показуємо, як виглядає їхній сухий басейн.

— Наш сухий басейн — це не лише про розваги, а насамперед про зменшення стресу та напруги. Дорослі теж потребують антистресу в цей складний час, — говорять переселенці. 

Ліза та Сергій Бойко переїхали у Вінницю зі столиці ще в перший день широкомасштабної війни. Їхній будинок у Києві знаходиться поруч з аеропортом, тож вони у перші години 24 лютого відчули початок війни. Кажуть, в ту ніч вони не могли заснути, стежили за новинами. Вранці того ж дня вони виїхали зі столиці, приїхавши у Вінницю. Звідси родом Сергій. 

— Ми думали, що приїдемо ненадовго, взяли з собою речей на тиждень, — пригадує пара. — Тут у Вінниці ми почали приймати переселенців, наших друзів, які теж виїжджали з більш небезпечних місць. Жили у нас близько десяти людей. 

Відео дня

Пара розповідає, що вони поверталися на день у столицю, опісля того, як Київщину звільнили. Поруч з будинком Лізи був приліт, і загалом у Києві їм було неспокійно. 

— Коли минув першочерговий шок від початку широкомасштабної війни, десь у квітні ми почали думати, що хочемо допомагати економіці України, і нарешті здійснити свою давню мрію — відкрити сухий басейн для дорослих, — розповідає Сергій. — Це була ідея Лізи, яку вона виношувала ще з 2018-го. Ми її адаптували під сучасні реалії.

Ви, мабуть, неодноразово бачили сухі басейни у будь-якій розважальній дитячій кімнаті. Діти полюбляють стрибати в таких басейнах, наповнених різноколірними кульками. Однак пара переселенців переконані, що це розвага не тільки для дітей, а й чудовий антистрес для дорослих.

Оскільки нині в українців є особлива потреба зменшити стрес та тривогу, то вони вирішили: «Коли, як не зараз започаткувати цю справу?». Тож тепер всі охочі можуть поринути у 30 000 білих кульок їхнього бізнесу «Без Хвиль». 

— Наш сухий басейн глибиною 50 см і 100 см, тож у ньому зручно дорослим. Це справді антистрес, коли ви плаваєте у цих кульках, — розповідає киянка. — Ми до останнього хвилювалися, і не знали, чи людям буде це потрібно. Але ми хочемо, щоб вінничани знімали психологічну напругу, адже нам всім потрібна розрядка. 

Ми теж вирішили спробувати «поплавати» у басейні. Спершу там пологий вхід, де глибина 50 сантиметрів, а звідти ми пірнули у глибшу частину басейну.

Найперше, що хочемо відзначити: кульки створюють масажний ефект. Варіантів розваг там є чимало: стрибати, пірнати, плавати, кидати кульками у бейсбольне кільце, шукати у 30 тисячах білих кульок одну кольорову... 

@bez_hvyl Хто краще стрибнув? #вінниця #вінницятікток #вінниця😈 #рекомендації #сухийбасейн #релаксосховище #підтримайукраїнське #безхвиль #українськийтікток ♬ original sound - 🇮🇹WEEEMEMEITALIA @Goophex

 

Знаходиться заклад на Брацлавській, 29. Телефон для довідок: (067)8588187. 

«Цим бізнесом підтримуємо економіку країни»

Переселенці розповідають, що їх приємно здивувала підтримка від держави у вигляді бізнес-консультацій від «Дії». Це безоплатні розмови з досвідченими експертами, які пояснюють, як розпочати та вести свою власну справу під час війни. 

— Експерт під час консультації, ставлячи питання, наштовхував нас на шляхи розвитку нашої ідеї, — каже Ліза. — А, коли ми оголосили про відкриття, то нам телефонували з Вінницької міськради, уточнюючи, чи потрібна якась допомога. 

За словами Лізи, їм було лячно відкривати власну справу в такий складний час, тим паче це їхній перший бізнес. Однак у них був грошовий капітал, і пара наважилася. 

— Спершу ми розробили дизайн приміщення, потім шукали власне саму кімнату. Для нас важливим під час пошуків було те, щоб це було приміщення, яке одночасно є укриттям, — кажуть підприємці. — Навіть перехожі можуть спускатися до нас, і перечікувати повітряну тривогу, якщо вона застала їх на вулиці. 

Після того, як пара знайшла приміщення, то вони почали закупляти кульки для басейну, інші меблі тощо. Далі — займалися безпосередньо облаштуванням закладу. Пара говорить, що підтримує економіку та інших переселенців.

— Ми безмежно вдячні нашим захисникам і захисницям, завдяки яким ми з вами маємо можливість проводити час у безпеці, — кажуть засновники. — Тож разом з вами продовжуємо підтримувати економічну діяльність країни, цінувати кожен момент і вірити у скорішу перемогу ЗСУ.

Родина вибирала матеріали, які необхідні для облаштування басейну, лише в українських виробників. А у їхньому просторі можна придбати смаколики, які виробляє сім’я з Ірпеня.

— Ми хотіли, щоб у нас можна було поїсти десертів, і шукали по всій Вінниці найсмачніші макаруни. Одні нам найбільше сподобалися, і ми зв'язалися з виробниками, а це виявилися теж переселенці. Ми з ними познайомилися і тепер співпрацюємо, — розповідає Ліза. — Згодом ми хочемо надавати робочі місця і цим також підтримувати економіку країни. 

Також у закладі планують організовувати безоплатні години відвідування для діток-переселенців, аби вони могли відірватися від стресу. 

 

Читайте також:

Не знаєте, чим зайняти дитину влітку? З цим вам може допомогти новий безплатний проєкт вінничан

Пальне дороге, а скільки коштує придбати велосипед у Вінниці?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (77)
  • Галя Орочинская

    Ха ха
  • Lyubov Morozova

    А як знімати стрес тим хто на фронті ???
  • Анастасия Синдюк

    Круто
  • Таіс Коновалова

    Один плаче -другий скаче

keyboard_arrow_up