До Дня міста художники з Праги намалюють сусіда «Замріяної дівчинки»

До Дня міста художники з Праги намалюють сусіда «Замріяної дівчинки»

У суботу, 27 серпня, почали малювати останній мурал—арт в рамках цьогорічної резиденції VIN—ART—CITY. На стінах будівлі, що на Театральній, 15, чеські митці створять до Дня міста хлопчика у космосі, що стане сусідом «Замріяної дівчинки».

Куратор резиденції VIN—ART—CITY Олександр Никитюк розповів, що чеські муралісти намалюють на лівому боці будинку за адресою Театральна, 15.

— Це буде хлопчина, який мріє про космос та про звершення, — каже Олександр Никитюк. — Буде намальована схематична мапа світу, де Україна виділена кольорами прапору — синім та жовтим. Ще буде ракета, яку хлопчик змайстрував з тих речей, що в нього під рукою. У космосі літатиме астронавт. А на Місяці буде невеличкий дім.

Так виглядає "замріяний хлопчик" за проектом. Автор фото - Максим КушкаМалюнок виконують митці з Праги Іво Наврат та Збінек Лінгарт. Зараз вони нанесли контури свого нового малюнку. Щоб створити малюнок художники користуватимуться балончиками з фарбою та зроблять його в стилі аерографія. Новий мурал з циклу «Вінниця — місто мрій» дороблять до Дня міста, що цього року відбудеться 3 вересня.

Відео дня

Минулого року митці з Чехії зробили замріяну дівчинку на тлі Вінниці.

Які ще мурали не закінчили?

У цьому році було заплановано шість масштабних малюнків на стінах будинків у центрі Вінниці та на Вишенці. Чотири з них вже зроблені:

Previous Next

Ще залишився «замріяний хлопчик» від чеських художників. І до 1 вересня муралісти мають зробити величезний малюнок у вигляді арки з книгами на фасаді школи №34 «Вінниця — місто знань».

Так виглядає арка на фасаді школи №34. Автор фото: Максим Кушка— Спочатку там мали намалювати «Дерево знань», але ми вирішили відмовитися від цієї ідеї, — розповідає Олександр Никитюк. — Тепер там Олександр Марченко малює масштабний мурал—арт, який буде складатися з книг та арки, яка символізує вхід у місто знань.

Ескіз проекту. Автор - Олександр МарченкоЗа проектом можна побачити, що на муралі чимало шкільного приладдя, багато книг, олівців та інших речей. За задумом художників, це має показати учням як важливо здобувати знання, заохотити їх до читання. Муралісти обіціяють зробити малюнок до 1 вересня.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Левадный Олегъ

    Нррмально изображенный пацан стал "сусідом «Замріяної дівчинки» с нереальной ряхой. Не пофартило хлопцу...
  • Fedir Krit

    Вы помешаные на жовто-блакытном цвете. Лежите под американским полосатым матрасом и кричите "Слава Украине!". И не стыдно?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up