Бути чи не бути? Чи збираються встановлювати цього року головну ялинку

Бути чи не бути? Чи збираються встановлювати цього року головну ялинку
  • Минулого року, як ви пам'ятаєте, у Вінниці не було головної новорічної ялинки. Цьогоріч у деяких містах вже почали встановлювати новорічних красунь. 
  • Запитали вінничан, що вони думають про встановлення головної ялинки у нашому місті. А також, чи говорять про витрати на це у міськраді?

Новорічні свята вже потрохи підбираються до нас: у гіпермаркетах — вже безліч полиць з новорічним декором, ялинковими іграшками та гірляндами, у соцмережах — люди вже діляться світлинами, як у деяких містах країни відбувається монтаж декорацій та ялин. 

На вулицях Вінниці поки не відчувається наближення свят, проте міськвиконком вже видав рішення, де йдеться про вартість прикрашання міста до свят. 

Ми запитали вінничан на нашій сторінці у Facebook, що вони думають про (не) встановлення головної новорічної ялинки у місті?

Відео дня

До прикладу, містянка Лариса Руда пише: «Звичайно потрібно встановити головну ялинку міста. Адже кожен чекає свята від малого до великого. Новорічні свята, подарунки, ялинка, вогні все зачаровує, з'являється настрій святковий. А йти чи не йти до ялинки, то вже рішення кожного. Навіть, їдучи у громадському транспорті, все одно дивишся на красуню у парку і посміхаєшся», — вважає вона. 

Більшість коментарів були саме позитивними. Люди хочуть свята, атмосфери у місті та місця, де можна буде гуляти під час новорічно-різдвяних свят. 

«Я вважаю святу бути, але на майбутнє, круто було б, щоб родзинкою міста була висаджена власна ялинка. Нехай вона не буде такою великою, як встановлена, проте зі смаком оформлена і бюджетна. А ті кошти, які зазвичай виділяються на встановлення ялинки, ввести традицію та переказувати на онкохворих діток та людей, людей з цукровим діабетом тощо. Бо, як на мене, новорічні свята це час дива, це смак щасливого дитинства, а комусь недуга заважає та не дає насолодитися сповна», — коментує Анна Осадча. 

Дехто навпаки пише, що ялинка це, звісно, красиво та весело, але, які наслідки цього гучного святкування? 

 

«Якщо ці кошти можуть покращити фінансування медичних установ і збільшення заробітної платні медичним працівникам, які наразі лікують ковідних хворих і кожного дня наражають себе на небезпеку, то краще направити саме на ці нужди», — вважає Алла Степанюк. 

 

Опитування

А ви як вважаєте? Потрібно встановлювати головну ялинку?

Скільки грошей на ялинку можуть витратити?

У деяких містах вже почали активно готуватися до новорічних свят. Наприклад, у Тернополі вже встановлюють головну ялинку. У деяких містах поки тільки оголошують тендери. 

У Вінниці така ж ситуація. Тендери вже оголосили, і з них можна дізнатися, скільки грошей витратять на новорічний декор та головну красуню. Як сказали нам у пресслужбі міськради, деталі наразі невідомі. Все залежить від того, якими будуть карантинні обмеження ближче до Нового року. 

Тендери можуть бути скасовані, але, оскільки вони тривають близько місяця, то їх потрібно було оголосити вчасно. Для того, щоб у разі сприятливої епідеміологічної ситуації, таки мати змогу встановлювати новорічну ялинку та інший святковий декор. 

Тож, якщо ситуація дозволятиме, то дізнаємося з рішення виконкому, що Новий рік та Різдво місту обійдеться у понад два мільйони гривень. 

Йдеться у документі й про терміни виконання робіт. Зокрема з головного дізнаємося, що: 

  • до 13 грудня має бути встановлена ялинка у парку «Дружби народів» та змонтована святкова ілюмінація Новорічної ялинки, фонтанної площі, входів та іншої території Центрального парку. 
  • З 18 грудня до 19 січня передбачене обслуговування ялинки та території біля неї.
  • До 19 грудня встановлення гірок для катання у парку (Луна Парк), організація роботи ярмарку та атракціонів. 

Читаємо, що демонтаж новорічної красуні запланований до 22 січня. 

Які в нас були ялинки? 

Для того, аби трішки додати вам вже святкового настрою, пропонуємо пригадати, а для когось вперше побачити, як виглядали новорічні красуні в різних роках. Гортайте фотогалерею і пишіть, яка ялинка вам здається найкрасивішою. 

Читайте також:

«Через безпорадність хотілося плакати». Це вінничани, які вивчили англійську в дорослому віці

Культурна Вінниця в червоній зоні, але не вся. Як міняється афіша вистав та концертів?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (44)
  • Efremyuk Anastasia

    Бути Будемо мати куди піти.
  • Тетяна Попова

    Бути! Хто боїться посидьте дома!
  • Світлана Савко

    Бути
  • Mayya Anatolyevna

    В АТБ в годину-пік небезпечніше стояти в черзі, ніж в Парку під ялинкою)))

keyboard_arrow_up