«Бал з Полем Моріа» і «Зимова пісня Мавки»! Кращі концерти грудня у Вінницькій філармонії

«Бал з Полем Моріа» і «Зимова пісня Мавки»! Кращі концерти грудня у Вінницькій філармонії
  • Грудневий репертуар Вінницької обласної філармонії — суцільні святкові сюрпризи!
  • Легенди і таємниці Вінниці всім відкриє концерт «Вінницький променад», феєрія культових французьких композицій скорить на фантастичному «Зимовому балу з Полем Моріа», акапельна краса колядок і щедрівок з усього світу здивує у програмі «Різдвяні пригоди з Леонтович-капелою» , святковим настроєм запалять концерти «Янголи Різдва» та «Різдвяне подвір’я», а подією для всієї родини стане прем’єра новорічної вистави «Зимова пісня Мавки».

Розповідаємо найцікавіше про кожний концерт, який у грудні для вінничан і гостей міста приготували артисти Вінницької філармонії.

«Вінницький променад»

У вівторок, 12 грудня, о 18.00 у філармонії вінничан і гостей міста чекає особливий музично-поетичний вечір «Вінницький променад», на якому крім музики і поезії буде багато цікавих історій, легенд і таємниць нашої Вінниці.

Відео дня

— Ймовірно, це найкраща пора для того, щоб вивчати Вінницю. Заворожено, довго кавувати біля Вежі чи блукати вулицями… Дивитися, як натовп один до одного тулиться, ховається від дощу чи обіймається в таксі, — запрошують артисти філармонії. — Скористайтесь можливістю насолодитися прекрасною музикою та поезією наших земляків, помилуватися родзинками архітектури та отримати чимало чудових мистецьких сюрпризів.

Протягом вечора лунатиме поезія Сергія Татчина та Катерини Калитко, а також музичні шедеври Вольфганга Амадея  Моцарта, Гаетано Доніцетті, Ференца Ліста, Джузеппе Верді, Фридерика Шопена, Семена Гулака-Артемовського, Жанни Колодуб, Едуарда Бриліна та Геннадія Білявського.

— Цей концерт для тих, хто любить Вінницю, хто хоче дізнатися про неї багато цікавого, неочікуваного, таємничого, — інтригує авторка програми, заслужена діячка мистецтв України, музикознавиця Тетяна Сніжко. — Ми будемо разом із поезією, архітектурою і музикою складати, моделювати мапу рідного міста. Приходьте! Я думаю, це буде цікаво всім!

Солістами концерту будуть: заслужені артистки України Наталія Векленко (сопрано) і Наталія Лановенко (сопрано), Володимир Полторацький (тенор), Йосип Машталяр (баритон), Емілія Писаренко-Івлєва (скрипка),  Олександр Веретельніков (контрабас), Ірина Журавель (художнє слово), Ян Нікітчук (труба), Станіслав Сапожніков (саксофон), Оксана Михайлишена (фортепіано), Марія Александрова (фортепіано).

«Різдвяні пригоди з Леонтович-капелою»

У четвер, 14 грудня, о 18.00 Подільський камерний хор «Леонтович-капела» подарує глядачам незабутній театралізований концерт, присвячений Різдву Христовому та новорічним святам, «Різдвяні пригоди з Леонтович-капелою».

Цього разу хористи будуть дивувати ретельно відібраними колядками та щедрівками з різних куточків світу, що виконуються a capella та з інструментальним супроводом.

У програмі будуть кращі хорові зразки автентичних і самобутніх, давніх і сучасних різдвяних пісень, присвячених найвеличнішій події в історії — народженню Ісуса Христа. Вся барвиста мозаїка створить цілісну картину святкування справжнього українського Різдва.

— Це будуть незабутні різдвяні пригоди країнами світу з відомими колядками, щедрівками і новорічними піснями. Тож беріть із собою гарний настрій, усмішку і вирушайте за новими враженнями і пригодами! Зустрічаємось у Вінницькій філармонії 14 грудня о 18.00, — запрошують артисти.

Художня керівниця хору «Леонтович-капела» — заслужена діячка мистецтв України Ольга Бабошина, хормейстери — Максим Заливадний та Ганна Ткачук, ведуча — Вероніка Ганай.

«Зимовий бал з Полем Моріа»

Симфонічний оркестр Вінницької обласної філармонії 21 грудня о 18.00 запрошує всіх на казковий «Зимовий бал з Полем Моріа».

Оркестр відродив одну з програм славетного і легендарного оркестру Поля Моріа. Тож у програмі будуть суцільні золоті хіти!

— Не упустіть фантастичну можливість провести чудовий святковий вечір разом із легендарними «Бітлз», Мішелем Леграном, Андреа Бочеллі, Ендрю Ллойд Веббером і, звичайно, Полем Моріа та його гранд-оркестром, — запрошують у філармонії.

Поль Моріа — легендарний французький композитор, аранжувальник і диригент, чию творчість цінують і люблять уже декілька поколінь меломанів. Адже щоразу, коли звучить його чарівна музика, здається, що світ стає добрішим і кращим.

Свій перший оркестр Поль Моріа організував у 17 років. А коли переїхав у Париж у 1957 році, почав працювати у компанії звукозапису Barclay у якості аранжувальника та акомпаніатора. Він багато працювати з Шарлем Азнавуром, Лео Ферре, Делілою, Лені Ескудеро, Морісом Шевальє та іншими відомими співаками. У 1966 році став акомпаніатором і музичним директором Мірей Матьє і написав для неї хіт «Mon credo», а також близько 50 пісень.

У 1962 році Поль Моріа написав пісню «Chariot», яка отримала гран-прі «Євробачення» і стала міжнародним хітом. 

А у 1965 році Поль Моріа створив свій знаменитий на весь світ оркестр, із яким записував популярні пісні (їх інструментальні версії) та класичну музику у власній обробці. Гастролював по всьому світу, скрізь маючи грандіозний успіх. Його мелодії були неймовірно популярні! Зокрема, у Японії й Південній Кореї Поля Моріа просто обожнювали. Його оркестр виступав у цих країнах з концертами більше 1200 разів!

Загальна кількість записів, які зробив Поль Моріа, вражає уяву. Для його покоління — це безсумнівний рекорд: він записав сотні композицій (за деякими підрахунками — півтори тисячі). Платівки розходилися мільйонними тиражами. Його музика звучала з телеекранів та у кінофільмах. Зокрема, саме Поль Моріа є автором музики до кінокомедій «Жандарм із Сен-Тропе» і «Жандарм у Нью-Йорку» за участю Луї де Фюнеса.

«Янголи Різдва»

У Вінницькій філармонії 22 грудня о 18.00 не пропустіть грандіозний різдвяний музичний проєкт «Янголи Різдва» Подільського камерного хору «Леонтович-капела» у співпраці з дитячими хорами мистецьких шкіл Вінниці.

— Це буде унікальне мистецьке явище, що об’єднало справжніх професіоналів та майбутніх «зірок» сцени! — обіцяють у філармонії.

Глядачів чекають різдвяні колядки та щедрівки різних регіонів України, зимові пісні, національний колорит та чудові номери у спільному виконанні.

Авторка проєкту і головна диригентка — заслужена діячка мистецтв України Ольга Бабошина.

Диригенти: Леоніла Боярська з Вінницької дитячої музичної школи № 2, Тетяна Дубецька з Вінницької дитячої школи мистецтв, Вікторія Затворницька з Вінницької дитячої музичної школи № 1 та Вероніка Виговська з Вінницької дитячої школи мистецтв «Вишенька».

Концертмейстери: Анастасія Разорьонова, Олена Рахімова, К. Мельник.

«Зимова пісня Мавки»

Протягом найближчих чотирьох тижнів у Вінницькій філармонії триватимуть покази нової новорічної вистави для всієї родини «Зимова пісня Мавки».

Усі разом поринемо у атмосферу чарівного лісу, де на казкових героїв чекають неймовірні пригоди, а глядачів відповідно — найкращий настрій, веселі і запальні інтерактиви, яскраве лазерне шоу та солодкі призи .

— Образ Мавки, любов до якого нам привила «Лісова пісня» геніальної Лесі Українки, дає можливість заглибитись в український фольклор і популяризувати низку традицій нашого народу, якими пронизана вистава. Боротьба і перемога світла над злом, любові над жадібністю посилює віру глядача і в нашу неминучу перемогу! — зазначають творці вистави.

Авторка сценарію та режисерка-постановниця — Тетяна Бурдейна, режисерка — Ірина Журавель.

У головних ролях: артисти Академічного ансамблю пісні і танцю «Поділля» та циркового колективу «Маленька країна».

Покази вистави «Зимова пісня Мавки» пройдуть у філармонії 12 грудня о 10.00, 13 грудня о 12.00, 23 грудня о 10.00, 24 грудня о 12.00 та 5 січня о 12.00.

«Різдвяне подвір’я»

Академічний ансамбль пісні і танцю «Поділля» 29 грудня о 18.00 закружляє всіх у вихорі театралізованого дійства «Різдвяне подвір’я».

Готуйтесь до феєрії з усіма традиційними атрибутами Різдва на Поділлі: зіркою, колядниками, дбайливою господинею, домашнім частуванням, жартами й забавами.

Спеціальні гості програми — фольк-гурт «Рута-м’ята».

Художній керівник та головний балетмейстер ансамблю «Поділля» — заслужений артист України Анатолій Кондюк, головний хормейстер — Назарій Давидовський, керівник оркестру — Володимир Пиріг.

Квитки на всі концерти Вінницької філармонії можна придбати на сайті afisha.vn.ua, а також у всіх касах «Афіша Вінниці».

Читайте також:

Зірки Цирку дю Солей, рок-легенди, джаз та різдвяні сюрпризи від «Піккардійців» і НАОНІ! ТОП концертів зими у Вінниці

Зірка «Довбуша» Олексій Гнатковський: «Краще буду їсти «Мівіну», ніж грати у російських серіалах»

Музика, яка перемагає зло: юні рокери з гурту «Contrа Bass» підкорили світову музичну арену

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • іван

    Шо там з мережею
  • Liubov

    Багатьом не до концертів...

keyboard_arrow_up