Музика, яка перемагає зло: юні рокери з гурту «Contrа Bass» підкорили світову музичну арену

Музика, яка перемагає зло: юні рокери з гурту «Contrа Bass» підкорили світову музичну арену
  • Вінницький дитячий рок-гурт «Contrа Bass» з початку війни в Україні активно займається благодійністю та популяризує українську культуру за кордоном.
  • У 2021 році гурт потрапив у фінал телешоу «Україна має талант».
  • Усі записані рок-пісні «Contrа Bass» вже лунають на британському радіомайданчику FAB Chart.

Гурт був створений у грудні 2017 року і складається з чотирьох учасників: соло-гітарист Гліб Косенко (12 років), його сестра — ударниця Поліна Косенко (12 років), бас-гітара — Андрій Десятнюк (12 років), вокалістка — Валерія Ткачук (13 років), яка відома своєю участю у телешоу «Голос Діти» та «Чорноморські ігри». Художній керівник гурту — Валерій Сороченко.

З початком війни в Україні гурт активно доєднався до волонтерської діяльності. У будинку культури міста Гайсин вони провели концерт для мобілізованих військовослужбовців ЗСУ. Вінницький музикант Микола Комісаренко запросив юних рокерів взяти участь в онлайн-проекті в молодіжному центрі «Квадрат». Разом з дорослими музикантами діти долучилися до збору коштів для придбання сучасних безпілотних апаратів захисникам України.

А вже у травні 2022 року гурт «Contrа Bass» разом з дитячим музичним колективом «Зоряна мрія» провів сім концертів містами Польщі, всі зібрані кошти передали до благодійного фонду міста на потреби дітей.

Відео дня

У червні 2022 року , аби зібрати кошти на придбання позашляховиків для військових, діти доєднались до благодійних концертів «Музичний БАЙРАКТАР-10», які організовує в «Royal Pub» вінницький музикант Микола Андрущенко.

У квітні 2023 року гурт презентував другу авторську пісню «Мій Герой», присвячену всім військовим льотчикам України. Відео для кліпу надав особисто пілот винищувача Вадим Ворошилов, який відомий як «KARAYA».

У липні 2023 року учасники «Contrа Bass» взяли участь в одному з найбільших та наймасштабніших фестивалів — ювілейному 50 Міжнародному харцерському фестивалі культури шкільної молоді (Międzynarodowy Harcerski Festiwal Kultury Młodzieży Szkolnej) який проходив у місті побратимі Вінниці — в місті Кельце. На фестивалі гурт був нагороджений відзнакою організаторів та сувенірами.

У листопаді 2023 року українська діаспора запросила гурт до міста Гданськ (Польща) на 47-ий фестиваль української творчості та культури «JARMA Rock», який бере початок з 1977 року. Разом з дітьми на одній сцені у фіналі виступили чимало відомих українських музикантів, серед яких Jerry Heil, Patsyki z Franeka, а також польські гурти.

Після виступу на благодійному аукціоні гурт подарував глядачам прапор України з власними автографами та отримав чималу грошову винагороду, яку відразу спрямували на придбання необхідної гуманітарної допомоги українцям.

Мета гурту — заполонити всі радіо-ефіри та популярні соцмережі патріотичними піснями і витіснити зі світових етерів музику нашого ворога.

 

Читайте також:

Вінницькі гімнастки підкорили Люксембург

Визначили найрозумніших шахістів серед студентів коледжів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up