«А чи знаєте ви Вінницю?» — на творчій зустрічі нагадали цікаві факти про рідне місто

«А чи знаєте ви Вінницю?» — на творчій зустрічі нагадали цікаві факти про рідне місто
  • Оригінальна літературно-мистецька зустріч отримала назву «А чи знаєте ви Вінницю?».
  • Її провели сьогодні, 17 квітня, на базі бібліотеки вінницького підприємства незрячих.

Всі ми любимо рідну Вінницю за її комфортність, чарівність природи і чуйність вінничан. Водночас дуже мало знаємо про історію міста над Бугом та її визначних людей.

Працівник бібліотеки підприємства незрячих Леонід Кучерук розповів про заснування міста та основні віхи його історії. Зауважив, що на сьогодні, у зв’язку з міграційними процесами в країні, кількість населення Вінниці перевищила 500-тисячну відмітку.

Відео дня

Про цікавинки з історії Вінниці розповів голова правління обласної організації УТОС Віктор Зелінський, історик за фахом. Він побудував розповідь на запитаннях до аудиторії. Наприклад, нагадав, як у 1651 році полковнику Івану Богуну вдалося зупинити польське військо у Вінниці; які нюанси виникли у 1870 році під час будівництва залізниці біля нашого міста тощо.

Ірина Костюник озвучила цікаві факти з особистого життя митців нашого міста. Зокрема, письменників Анатолія Бортняка і Наталії Доляк, архітектора Григорія Артинова, артистів театру Нестора Кондратюка і Людмили Мамикіної.

— Такі заходи для людей з вадами зору вкрай необхідні. Адже вони виконують не лише пізнавальну, але і психологічну функцію, відволікаючи увагу від буденної інформації про війну, — підсумував директор підприємства незрячих Костянтин Ільніцький.
 

Читайте також:

Із нагоди 90-річчя Українського товариства сліпих преміювали вінничан із порушеннями зору

На базі підприємства УТОС планують відновити навчання слабозорих вінничан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up