Зрадники серед нас. Вінничанин фотографував підрозділи Нацгвардії та Повітряних сил

Зрадники серед нас. Вінничанин фотографував підрозділи Нацгвардії та Повітряних сил
  • На Вінниччині затримали учасника російської агентурної мережі ФСБ.
  • Він шпигував за підрозділами Нацгвардії та командуванням Повітряних Сил ЗСУ.
  • За кожне виконання завдань російський агент отримував від своїх керівників до 550 доларів на свої особисті банківські картки.

СБУ здійснила велику спецоперацію в кількох регіонах України. У результаті цих заходів затримали трьох учасників російської агентурної мережі ФСБ, а також встановили особу їхнього російського керівника.

За завданням російських спецслужб зловмисники займалися шпигунством над так названими «центрами прийняття рішень». Вони збирали розвідувальні дані про розташування, озброєння та особовий склад Збройних Сил у центральній та південній частині України.

— За кожне виконання завдань російські агенти отримували від своїх керівників до 550 доларів на свої особисті банківські картки. Сума залежала від терміновості та якості виконаної «роботи», — інформує СБУ, — Зв'язок між російським спецслужбовцем та його спільниками підтримується через месенджери.

Відео дня

Подробиці з регіонів

На Вінниччині місцевий житель намагався визначити координати Штабу командування Повітряних Сил ЗСУ та підрозділів Національної гвардії.

За інформацією СБУ, для цього ворожий агент проводив фото-, відеозйомку українських об’єктів та прилеглої місцевості з вікон магазинів та інших неподалік розташованих будівель.

На зображенні може бути: текст «last seen recently дофига, человек 150-200 военных, человек 100 нацгвардейцов, a ментов вообще ощущение, что co всего города собрали, даже 16:16 вам видео грузится 16:16 там второе не записались, co стороны где тоже оцепление, и машины выборочно тормозят, пешеходов не трогают 16:18 это возле адреса? служба безпеки украϊни да, там же рядом 16:24»

Наразі його затримали.

На зображенні може бути: 2 людини

У Дніпропетровській області викрили агента фсб із позивним «Грім». Зловмисник малював для окупантів схеми оборонних рубежів на території Кривого Рогу і визначав місця зберігання техніки та боєприпасів у місті.

Для збору розвідінформації він діяв «за легендою» безробітного. Зокрема, періодично влаштовувався на підсобні роботи поблизу або на території критичних об’єктів.

Ще одним його завданням було отримання планів евакуації та схем будівель місцевих підрозділів Сил оборони, у тому числі СБУ.

На зображенні може бути: 1 особа, пуховик на гусячому пуху та текст

В Одесі учасник російської агентурної мережі вивідував паролі для пересування по території міста у комендантську годину та для проїзду блокпостів.

Щоб одержати ці відомості, він намагався «в темну» використовувати своїх знайомих серед українських військових та правоохоронців.

На зображенні може бути: текст «last seen recently если оплата достойная, TO смогу раз в сутки 14:42 A мой процент какой? 14:43 A они точно правильные будут? 14:43 служба безпеки крани сливает 14:43 это точно правильные? 14:43»

Також він мав визначити GPS-координати військових об’єктів у районі обласного центру. Для цього об’їжджав місцевість та робив спеціальні позначки на електронних картах.

На зображенні може бути: телефон та текст «last l. seen recently в общем, знаю военные объекты, знаю где топливо хранится в масштабах... 21:32 в городе? 21:32 даже блокпосты 21:32 служба безпеки украϊни за городом тоже... 21:32 пароли знаю периодически 21:32»

Загрожує довічна тюрма

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили затриманим про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

— Наразі зрадники перебувають під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмисникам загрожує довічне ув’язнення, — зазначають в СБУ.

 

Читайте також:

Закликав до наступу проти України: у Вінниці засудили ворожого агітатора

Колаборантка не хотіла за ґрати, але за співпрацю з окупантами відповідати доведеться

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Ольга Колесник

    Бажаю йому гідного вироку, бо немає цьому злочинцю місця серед людей, він зрадив кожного з нас
  • Ирина Лоянич

    Розтриляти на місті...
  • Елена Корнева

    РОЗСТРІЛ ЗА ЗАКОНОМ ВОЄННОГО ЧАСУ!НІЯКИХ ДОВІЧНИХ!ЩЕ УТРИМУЙ ЦЮ НЕЧИСТЬ!
  • Наталя Бошкова

    Розстрілювати потрібно!Тоді буде менше таких!

keyboard_arrow_up