Затримали банду, яка накрала у військовій частині кабелю на 120 тисяч гривень

Затримали банду, яка накрала у військовій частині кабелю на 120 тисяч гривень
  • На місці злочину 30 липня затримали трьох людей, які протягом тривалого часу крали кабель лінії зв’язку у Вінницькому районі.
  • Загальна сума збитку становить 120 тисяч гривень.
  • Наразі підозрювані перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

До вінницької обласної поліції надійшла оперативна інформація про те, що невідомі викрадають кабель зв’язку, який знаходиться на балансі однієї з військових частин регіону.

Керівник відділу поліції №3 Вінницького районного управління поліції Ігор Чебан розповів, що в ході відпрацювання території обслуговування оперативники спільно з військовослужбовцями Збройних сил України неподалік лісового масиву під час вчинення злочину затримали трьох зловмисників.

Чоловіки розкопали та намагалися викрасти кабель лінії зв’язку, який знаходиться на військової частини.

Відео дня

До злочину виявились причетними мешканці Жмеринського району віком 24, 26 та 30 років. 

Поліцейські з’ясували, що крадений кабель зловмисники здавали в пункт приймання металобрухту у Жмеринці.

— На місці злочину поліцейські вилучили лопати, металошукачі, щіпці та інші інструменти, що вказують на їх причетність до вчинення злочину, — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області. — Попередньо, затримані викрали близько 2 000 метрів кабелю на загальну суму 120 тисяч гривень.

Зловмисники затримані в процесуальному порядку та перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Їм повідомили про підозру. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу на час слідства.

Довідка

Кримінальний кодекс України Стаття 185. Крадіжка:

  1. Таємне викрадення чужого майна (крадіжка) карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.
  2. Крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб, карається арештом на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.
  3. Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому, карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.
  4. Крадіжка, вчинена у великих розмірах, карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.
     

Читайте також:

На польські вокзали прибувають біженці з Вінниці: волонтери просять про допомогу

На Вінниччині трирічний Матвій втратив батьків. Подаруйте малюку сім’ю

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Victor Victor

    Це скільки часу потрібно було щоб викопати 2 км кабелю на глибині 1 м, нікому не потрібного з якоїсь демонтованої радянської ракетної точки, більше немає де показники поліції покращувати.
  • Natalya Kindrat

    😡😡😡
  • Саша Илюшина

    Розтріляти таке бидло ...щоб другі боялися
  • Андрій Петрович Корчинський

    Не в тему,  понімаю.  Вибачте.

keyboard_arrow_up