Закрили кримінальне провадження? Дізнались продовження справи скандального сина екссудді Чезганової

Закрили кримінальне провадження? Дізнались продовження справи скандального сина екссудді Чезганової
Син колишньої вінницької судді Чезганової на відео погрожував ТЦК та стріляв з пістолета. Кримінальне провадження закрили, але склали протоколи про вчинення двох адміністративних правопорушень
  • Нещодавно в мережі було поширено відео сина екссудді з Вінниці Алли Чезганової. 
  • На опублікованих кадрах 29-річний Дмитро стріляв з вогнепальної зброї, а також співав образливі пісні на адресу ТЦК, президента та мобілізації в цілому.
  • Дізналися, чи були вже прийняті дії з боку правоохоронних органів щодо нього.

Ще 23 грудня 2023 року, у фейсбук групі «Дорожній Контроль Вінниці», були перерепощені відео з інстаграму Дмитра Чезганова, сина вінницької екссудді Алли Чезганової, на яких він стріляє з вогнепальної зброї та співає образливі пісні про ТЦК, президента та мобілізацію.

У даному пості було відмічено офіційну сторінку поліції Вінницької області з закликом звернути на це увагу. Тоді ж у коментарях правоохоронці відповіли: «Інформація зареєстрована. Працюємо».

Відео дня

 

І справді вже невдовзі, 28 грудня 2023 року, на сайті Головного управління Національної поліції Вінницької області було повідомлено, що під час моніторингу соціальних мереж правоохоронці виявили відео, на якому чоловік на відкритій місцевості використовує предмет, ззовні схожий на вогнепальну зброю. В результаті було проведено обшуки у 29-річного вінничанина.

З повідомлення також відомо, що поліцейські вилучили набої різного калібру, предмет схожий на стартовий пістолет, два предмети схожі на гранати й два запали УЗРГМ, газовий пістолет та інші заборонені предмети.

Попри те, що імені та конкретних даних не наводилося, загальний опис злочину повністю відповідає Дмитру Чезганову.

В коментарі до нашого попереднього матеріалу, через кримінальне провадження, речниця поліцейського главку Заріна Маєвська не могла надати відомостей про учасників злочину.

— Я не можу підтвердити чи спростувати цю інформацію через кримінальне провадження, адже в таких випадках не можна розголошувати деталі, — пояснила раніше речниця.

Та все ж, якщо відштовхуватися від інформації, яку подавали ще від 28 грудня, то відомо, що чоловіка не було затримано, але вилученні речі направили на експертизу.

Що зараз по справі Дмитра Чезганова?

Щоб дізнатися, як наразі просувається справа і які висновки експертизи, знову звернулися до речниці поліцейського главку Заріни Маєвської.

— За інформацією начальника підрозділу відділу поліції №2, за результатами проведених експертиз вилучені предмети цього чоловіка не є бойовими, тому кримінальне провадження було закрите. Разом з тим, поліцейський склав на нього два протоколи про вчинення двох адміністративних правопорушень, — зазначає речниця. — Перше — 173, це дрібне хуліганство, і друге — 190, це порушення громадянами порядку придбання, зберігання, передачі іншим особам або продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї. Мається на увазі холодна, тому що там під час обшуків був вилучений ніж і визнаний холодною зброєю.

З повідомлення також дізналися, що за 173 статтею суд присудив чоловікові десять діб адміністративного арешту, однак відомо, що обвинувачений хоче апеляцію такого рішення. Щодо 190-ї статі, то наразі вона була направлена до розгляду суду.

@vn20minut Вінничанин Дмитро Чезганов не лише став «зіркою» соцмереж, а й привернув увагу правоохоронців. Чим прославився син одіозної вінницької екс-судді — дивіться у відео 🙈 #вінниця #суддя #стрілянина #сбу #тцк #обшук ♬ оригінальний звук - Новини Вінниці

В яких ще справах фігурував Чезганов?

Вивчаючи біографію Дмитра Чезганова, також натрапили на те, що це не перше його порушення закону.

Наприклад, ще в кінці лютого 2015 року Дмитро потрапив у бійку, де згідно з судовим рішенням виступав як потерпілий. Трапилося це біля ТЦ «Петроцентр», і на судовому засіданні він повідомив, що ввечері з товаришем повертався додому, де їм назустріч йшла компанія, яка поводилася шумно.

«Йому здалося, що в тій компанії був його знайомий, однак його неправильно зрозуміли, почався словесний конфлікт, який переріс в штовханину. Пізніше з`явився обвинувачений, який безпричинно наніс йому удар в щелепу, а потім ще кілька ударів в різні частини тіла від чого він впав. Свідомості він не втрачав, коли він впав на землю, відчував, що його продовжували бити та хтось зняв золотий ланцюжок, але хто саме його зняв він не міг побачити», — свідчив там Дмитро.

Врешті дану кримінальну справу було класифіковано за ч.1 ст. 125 КК України як умисне легке тілесне ушкодження.

Тоді хлопець на свою користь ще й стягнув 7 тис. грн. моральної шкоди.

Однак, вже літом 2016 року о 16 годині дня, мажора було зупинено за керування автомобілем у стані наркотичного сп'яніння. На суд він не з'явився, надіславши лише повідомлення з заперечення своєї вини та проханням закрити провадження у зв'язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Проте огляд на стан сп'яніння все ж підтвердив його вину. Але справа про притягнення Дмитра Чезганова до адміністративної відповідальності, була закрита у зв'язку із закінченням строку притягнення до адміністративної відповідальності. В результаті його обмежили лише усним зауваженням.

Варто зазначити, що на той момент хлопець працював судовим розпорядником Вінницького міськсуду.


Читайте також:

Здати одяг — допомогти іншим. Розповідаємо куди і який одяг можна віддати у Вінниці

То виділяли кошти чи ні? Отримали відповідь від міської ради щодо ремонту 8-го ліцею

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (37)
  • SV

    Нигде такого нет только в Украине, я в шоке!ганьба
  • SV

    Я в шоке, .
  • Oleksii

    Та суди сама продажна контора. Їх в першу чергу всіх потрібно було звільнити після Порошенка. Поліція, прокурори, СБУ то все зрозуміло але суд повинен сказати останнє слово, але там просто жах.
  • Я

    Це пани їм все можна

keyboard_arrow_up