Загрожує до 10 років ув’язнення. У Літині чоловік до колонії перекинув наркотики

Загрожує до 10 років ув’язнення. У Літині чоловік до колонії перекинув наркотики
  • У торбинці, яку жбурнув через паркан чоловік, був канабіс та амфетамін. Невдовзі розповсюджувача наркотиків затримала поліція.

Інцидент стався 1 липня у Літині. Про це на сторінці у фейсбук інформує Поліція Вінницької області.

— Близько 12.00 години під час несення служби працівники поліції помітили, як невідомий чоловік перекинув через паркан пенітенціарної установи пакунок, — розповідає поліція. — Як з’ясувалось, у ньому були наркотики — канабіс та амфетамін. Поліцейські відразу затримали зловмисника на одній з вулиць селища. 

Ним виявився раніше судимий 29-річний мешканець міста Літин. Тепер йому загрожує до 10 років ув’язнення. Нині чоловік перебуває в ізоляторі. Вилучені речовини направили на експертизу.

Відео дня

Поліція, нагадаємо, викрила вінничанина, який виростив близько сотні рослин коноплі. Також в його оселі знайшли канабіс.

Головне управління статистики у Вінницькій області нещодавно оприлюднило ось таку статистику наркозлочинів:

  • В результаті вживання наркотиків протягом останніх п'яти років у Вінницькій області загинули 57 людей, з яких кожний шостий — віком до 40 років.
  • Широке поширення споживання наркотиків шляхом ін’єкцій приводить до зростання ризику зараження інфекціями, що передаються з кров’ю (ВІЛ, гепатити В та С). Так, 21% ВІЛ-інфікованих, що перебували на обліку у медичних закладах області на кінець 2021 року, були інфіковані внаслідок уведення наркотичних речовин ін’єкційним шляхом.
  • Правоохоронні органи Вінницької області протягом 2021 року зареєстрували 916 злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інших злочинів проти здоров’я населення, з них — 265 випадків незаконного виробництва, виготовлення, придбання та зберігання наркотичних засобів з метою їх збуту. Серед виявлених осіб 445 підозрюваних у скоєнні цих злочинів, 9% жінок, а кожний п’ятий раніше вже вчиняв злочини.
  • Питома вага працездатних осіб, підозрюваних у скоєнні таких злочинів, які на момент учинення правопорушення не працювали і не навчались, становила 78%, безробітних — 0,5%. Молодь віком 18-28 років у загальній кількості осіб, що скоїли злочин зазначеного спрямування, складала 30% (або 135 людей), неповнолітні та малолітні — 4% (16).

 

Читайте також:

Розслідування завершили. Судитимуть банду з Ладижина, яка виготовляла наркотики

Розчленував літню сусідку. У Вінниці за вбивство судитимуть 23-річного чоловіка

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up