Поліція викрила вінничанина, який виростив близько сотні рослин коноплі

Поліція викрила вінничанина, який виростив близько сотні рослин коноплі
  • Чоловік мав марихуану і на подвір'ї, і в оселі. Каже, що усе для себе, аби потім вживати. Та це вже не вдасться, адже поліція забрала наркотики на експертизу.

До поліції надійшла оперативна інформація про те, що житель Вінниці вирощує нарковмісні рослини. Саме цю інформацію правоохоронці перевірили 30 червня та провели в 42-річного чоловіка обшук. Про це розповідає Вінницьке районне управління поліції.

— Під час огляду території домогосподарства жителя обласного центру виявили близько сотні рослин конопель, а у будинку — канабіс, — зазначають у поліції. — В ході невідкладного обшуку домоволодіння поліцейські вилучили три ємності з канабісом. Вилучені речові докази направлені на експертизу.

За даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження. За таке правопорушення чоловіку загрожує до семи років позбавлення волі.

Відео дня

Що каже про свій урожай чоловік, для чого він йому та як поліція виривала рослини, дивіться у наступному відео:

Головне управління статистики у Вінницькій області нещодавно оприлюднило ось таку статистику наркозлочинів:

  • В результаті вживання наркотиків протягом останніх п'яти років у Вінницькій області загинули 57 людей, з яких кожний шостий — віком до 40 років.
  • Широке поширення споживання наркотиків шляхом ін’єкцій приводить до зростання ризику зараження інфекціями, що передаються з кров’ю (ВІЛ, гепатити В та С). Так, 21% ВІЛ-інфікованих, що перебували на обліку у медичних закладах області на кінець 2021 року, були інфіковані внаслідок уведення наркотичних речовин ін’єкційним шляхом.
  • Правоохоронні органи Вінницької області протягом 2021 року зареєстрували 916 злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інших злочинів проти здоров’я населення, з них — 265 випадків незаконного виробництва, виготовлення, придбання та зберігання наркотичних засобів з метою їх збуту. Серед виявлених осіб 445 підозрюваних у скоєнні цих злочинів, 9% жінок, а кожний п’ятий раніше вже вчиняв злочини.
  • Питома вага працездатних осіб, підозрюваних у скоєнні таких злочинів, які на момент учинення правопорушення не працювали і не навчались, становила 78%, безробітних — 0,5%. Молодь віком 18-28 років у загальній кількості осіб, що скоїли злочин зазначеного спрямування, складала 30% (або 135 людей), неповнолітні та малолітні — 4% (16).

 

Читайте також:

Пам’ятка для батьків. Як допомогти дитині під час війни, щоб вберегти її емоційний стан

Священик і ММА: як отець створив бійцівський клуб і виховує чемпіонів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ірина

    Бухло ваше наркотик , порахуйте краще скільки від нього померло людей  !!

keyboard_arrow_up