За понад півтори сотні набоїв — сім років в'язниці. На злочині «попався» житель Бершаді

За понад півтори сотні набоїв — сім років в'язниці. На злочині «попався» житель Бершаді
  • Зберігати зброю та набої заборонено законом. Це не знав чи просто проігнорував житель Бершаді. Тепер чоловік понесе відповідальність, бо вдома мав коробку з набоями.

У Гайсинському районі правоохоронці проводили профілактичні заходи. Було це 27 січня. У поле їх зору потрапив 55-річний чоловік з Бершаді.

В оселі чоловіка оперативники провели обшук. Знайшли 156 набоїв калібру 5,6 мм, які власник зберігав без будь-яких дозвільних документів. Набої вилучили, а на чоловіка відкрили кримінальне провадження.

Відзначимо, що незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (частина перша статті 263 Кримінального кодексу України), передбачене покарання у вигляді позбавлення волі строком до семи років.

Відео дня

Наразі поліція з'ясовує, де чоловік узяв набої та для чого зберігав.

До речі, чотири гранати та наркотики вилучили у жителя Агрономічного. подробиці за посиланням.

Про рівень злочинності під час війни

Наша журналістка отримала звіт начальника Вінницького районного управління поліції ГУНП у Вінницькій області, де показують результати боротьби зі злочинністю упродовж 2022 року.

Загалом за час воєнного стану на спецлінію «102» від жителів області надійшло понад 64 296 повідомлень. 

Серед позитивних змін зменшилося на 13% кількість кримінальних правопорушень. Рівень злочинності у Вінниці у порівнянні з 2021 роком знизився з 3142 до 2734 кримінальних правопорушень. Тобто, на 408 кримінальних порушень менше. 

Однак тенденція у вчинені тяжких info та особливо тяжких злочинів info не тішить. Їхня кількість збільшилася на 14 % (тяжких злочинів) та на 20% (особливо тяжких). У Вінниці у 2022 році тяжких злочинів зафіксували 1250 у порівнянні з 1076 минулого року. 

Інфографіка та деталі у матеріалі:

 

Читайте також:

Вінничанин намагався передати до в'язниці психотропи. Не вийшло

Уродженця Вінниччини звинувачують у тероризмі. Він допомагав окупантам

Підозрюють у тяжкому злочині. У розшук оголосили трьох чоловіків

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up