«Волонтерів», які вивезли боєприпаси та зброю з фронту, не взяли під варту

«Волонтерів», які вивезли боєприпаси та зброю з фронту, не взяли під варту
  • Зі Сходу країни двоє чоловіків вивезли гранатомети, автомати, набої та інше. Затримали злочинців у Літині. Всю зброю та боєприпаси у них вилучили.
  • Прокуратура з'ясувала, що чоловіки злочин скоїли під прикриттям волонтерства та вимагала їх взяти під варту. Однак суд це рішення відхилив.

У Літині вранці 4 лютого, нагадаємо, оперативники зупинили мікроавтобус Volkswagen, в якому правопорушники перевозили зброю та боєприпаси. Про це ми писали у матеріалі:

Вчора, 10 лютого, прокуратура Вінницької області розповіла деталі події. Зазначають, що до злочину причетні два жителі Івано-Франківщини, які діяли за попередньою змовою.

Відео дня

— Чоловіки, прикриваючись волонтерською діяльністю, без передбаченого законом дозволу, автомобілем марки Volkswagen Transporter, який належить одній із громадських організацій Івано-Франківська, співзасновником та керівником якої є один із підозрюваних, перевозили з лінії фронту, де ідуть жорстокі бої за майбутнє України, на мирні території понад чотири тисячі патронів калібру 7,62 та 5,45 мм, 20 бойових гранат з запалами, два ручні протитанкові гранатомети з п’ятьма пострілами до них, 35 боєприпасів для ручних гранатометів, автомати та інше, — зазначають у пресслужбі прокуратури Вінницької області. — Наразі їм вручені повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого першою частиною статті 263 КК України.

Прокурор клопотав, щоб до затриманих застосували запобіжний захід — взяли під варту. Однак судді відмовили у цьому. Прокурором на зазначені рішення слідчих суддів подані апеляційні скарги.

 

Читайте також:

Фіксує звірства рашистів: вибухотехнік з Вінниччини розміновує деокуповану територію

Хірург дістав з тіла пораненого військового бойову частину гранати

Посмертно відзначили 25-річного лейтенанта Єгора Головчанського

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up