Чи змінять вирок за вбивство в Академічному? Суд у закритому режимі слухає апеляцію Малєца

Чи змінять вирок за вбивство в Академічному? Суд у закритому режимі слухає апеляцію Малєца
  • Анатолій Малєц, якого засудили за вбивство своєї родини — матері, дружини та двох малих діток — подав апеляцію. Чоловік просить зменшити термін покарання.
  • Нині у суді розглядають апеляцію. Наш журналіст прийшов на засідання, але його та інших колег попросили вийти з зали — засідання проведуть у закритому режимі.

Журналіст 20minut.ua передає, що захисник Малєца просив суд проводити засідання в закритому режимі, усі учасники справи підтримали це клопотання. І суд видалив усіх журналістів із судової зали. У першій інстанції, нагадаємо, ця справа теж була закритою для преси.

Подробиці розгляду апеляції очікуйте згодом на нашому сайті.

Майже два з половиною роки тривало розслідування вбивства цілої родини в мікрорайоні Академічний. Обвинуваченим став голова постраждалого сімейства Анатолій Малєц. Саме його притягують до відповідальності за жорстоку розправу над власною матір'ю, колишньою дружиною і двома неповнолітніми дітьми: 7-річним сином та 3-річною донькою. Усіх чотирьох, за версією слідства, Малєц забив молотком за кілька годин до Нового року, 31 грудня 2018-го.

Відео дня

Оголошення вироку у Вінницькому міському суді неодноразово переносилось. Однак 27 квітня цього року рішення все-таки винесли. Малєца визнали осудним і винним та призначили йому максимальне покарання — довічне позбавлення волі.

Також за цим рішенням, яке зараз оскаржується, він має виплатити рідним загиблої екс-дружинин три мільйони гривень компенсації за моральну шкоду. Більше про вирок читайте у цих матеріалах:

ОНОВЛЕНО

Суд не підтримав позицію захисника Малєца та залишив попередній вирок без змін. Вінничанина, нагадаємо, засудили до довічного ув'язнення.

— Не задовільняє нас рішення суду. Воно залишилося без змін, — сказав нашому журналісту адвокат Володимир Білан. — Сьогодні Вінницький апеляційний суд виніс ухвалу, якою відмовив у задоволені апеляційної скарги обвинуваченого Малєца, якою він просив скасувати вирок Вінницького міського суду і призначити йому більш м'яке покарання, ніж довічне позбавлення волі. 

Він додав, що повний текст рішення суд оголосить за кілька днів, та нагадав: кожний засуджений має право подавати касацію.  

 

Читайте також:

Витоки на мережі та ремонт. Перелік адрес, де сьогодні немає гарячої води

Криптоферма, страшні аварії та смерть на курорті: важливе за 13 липня на 20minut.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (43)
  • Анна Баскевич

    Я не розумію сенсу проводити в закритому режимі, якщо цю справу можна перечитати в реєстрі судових рішень?
  • Tatyana Chernyshenko

    Нонсенс....(((Ну,что за страна???Этот ублюдок убил 4 людей...Ну ненавидил жену...Но его дети???Но мама???Каким дьяволом нужно быть,чтоб убить маму и собственных детей???И суд еще дает ему возможность оспорить приговор?????Что за законы у нас в стране???(((Его на электрический стул только сажать!!!Он не достоин жизни!!!И откуда у него деньги на защиту???Почему не конфисковали его имущество???

    AK reply Tatyana Chernyshenko

    Нормальні закони, цілком демократичні, які дозволяють ретельно виключити помилки у правосудді. Від таврування та тілесних увічь відмовились давно, так як було у історії багато випадків невинно засуджених.

    Руслан Ёлкин reply Tatyana Chernyshenko

    Там и мама видно фрукт, с детства ему насыпала

    Жора reply Tatyana Chernyshenko

    Тебе подсыпать психотроп в чай,кофе   так ты сядешь срать в центре Винницы на Соборной ,и будешь считать то все нормально так должно быть....
  • Светик Семенюк

    Смертна відповідальнісь ...
  • Ирина Соколова

    Йому хоч серце болить, що дітей своїї так жорстоко порішив?

    Alla Shevchuk reply Ирина Соколова

    Ирина Соколова ,Ліна

    Ирина Соколова reply Ирина Соколова

    Alla Shevchuk а є ім'я тієї пи**и?

    Alla Shevchuk reply Ирина Соколова

    Ирина Соколова ,нічого його не болить,це із тієї кагорти чоловічих підкаблучниеів,які "за п.ду дають звЄзду",вибачте за "французький".Тому цього лоха і використали і тепер роблять все,щоб єдина  спадкоємиця використала те,що він має,тільки якщо йому дають довічне,то в нього власності немає

keyboard_arrow_up