Вбивство півторарічної дитини: Вінницький апеляційний суд залишив вирок без змін

Вбивство півторарічної дитини: Вінницький апеляційний суд залишив вирок без змін
  • У селі Сосонка Вінницького району в 2019 році сталася жахлива трагедія.
  • Вдома померло від больового шоку немовля. Хлопчик п'ять днів мучився після побиття п'яного співмешканця. Але горе-матір так і не викликала медичну допомогу.
  • У березні 2023 року винуватців судили. Матері дали п'ять років, а співмешканцю дев'ять років ув'язнення. Вони написали апеляцію. 
  • Колегія суддів Вінницького апеляційного суду залишила без задоволення скарги сторони захисту на вирок.

Як йдеться на сайті Вінницької обласної прокуратури, чоловіку інкримінувалося нанесення півторарічному сину співмешканки тяжких тілесних ушкоджень, від яких дитина померла (ч. 2 ст. 121 КК України), матері хлопчика — залишення дитини в небезпеці (ч. 3 ст. 135 КК України).

— Трагедія сталася у січні 2019 року, коли чоловік, роздратувавшись від плачу малюка, вихопив його з рук матері та з силою жбурнув на диван. Дитина вдарилася об дерев’яну дошку дивана, отримавши тяжкі тілесні ушкодження у виді переломів та вивихів верхньої та нижньої кінцівок. Матір, усвідомлюючи небезпечний для життя і здоров’я стан дитини, за медичною допомогою не звернулася. Відтак на п’ятий день після отримання травм хлопчик помер, — інформують в повідомленні.

В апеляції сторона захисту просила суд закрити справу щодо чоловіка у зв’язку з недоведеністю, а щодо жінки — зменшити міру покарання.

Відео дня

— Водночас прокурор наполягав на реальному покаранні обвинувачених, вказуючи на неможливість пом’якшення вироку особам, що притягуються до відповідальності за тяжкий злочин. Вінницький апеляційний суд підтримав позицію прокурора та залишив у силі вирок суду першої інстанції, яким чоловікові призначено покарання у виді 9 років 6 місяців позбавлення волі, а жінці – 5 років позбавлення волі. Вирок набрав законної сили, — зазначають в прокуратурі.

Подробиці слідства

У 2019 році 13 січня лікарі швидкої допомоги повідомили поліцію про смерть однорічної дитини в Сосонці. За попередніми висновками лікарів, хлопчик загинув від больового шоку через численні травми. Малюк пролежав у будинку кілька днів без будь-якої медичної допомоги.

Поліцейські того ж дня затримали 25-річну матір малюка та 41-річного вітчима, якого знайшли в іншому районі області. Обидва затриманих відмовилися будь-що пояснювати правоохоронцям. Поліцейські оголосили підозру матері та вітчиму за статтею 135 Кримінального кодексу — залишення в небезпеці. На час слідства вони будуть за гратами. Про це писали на сайті поліції Вінницької області 18 січня.

З матеріалів по цій справі, які ми знайшли в судовому реєстрі, можна дізнатися попередні подробиці. Слідчі вважають, що трагічна подія відбулася 9 січня, коли вдома були і вітчим, і мати, і дитина. Чоловік підійшов до малого, який лежав у дитячому ліжку та плакав. Узяв його за праву ногу, підняв у повітря та із силою кинув хлопчика об диванну дошку.

Правоохоронці гадають, що саме так дитина отримала травми. Потім вітчим підняв хлопчика, поклав його назад у ліжко й накрив ковдрою. Свідком інциденту була мати дитини.

Вона не викликала лікарів, не допомогла хлопчику сама, хоча знала, що її син травмований. Увечері 12 січня дитина померла.

 

Згідно лікарського свідоцтва, смерть настала від травматичного шоку, переломів та вивихів верхньої та нижньої кінцівок. Зараз у справі призначені експертизи, зокрема, психолого-психіатрична для вітчима.

 

Читайте також:

Після побоїв немовля помирало кілька днів. Матері дали п'ять років тюрми, а скільки співмешканцю?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ольга Круговая

    Царсто небесне ангелятку.А вам скоти горіти в пеклі.
  • Анна Новачук

    Мало дали.Скоти.Хай з богом спочиває ангелочок.
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up