Після побоїв немовля помирало кілька днів. Матері дали п'ять років тюрми, а скільки співмешканцю?

Після побоїв немовля помирало кілька днів. Матері дали п'ять років тюрми, а скільки співмешканцю?
  • У селі Сосонка Вінницького району в 2019 році сталася жахлива трагедія.
  • Вдома померло від больового шоку немовля. Хлопчик п'ять днів мучився після побиття п'яного співмешканця. Але горе-матір так і не викликала медичну допомогу.
  • Днями винуватців судили. Матері дали п'ять років, а співмешканцю дев'ять років ув'язнення.
  • Як гадаєте, це справедливе покарання?

Ювенальний прокурор довів у суді винуватість матері та її співмешканця у смерті немовляти. Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Ювенальний прокурор у суді довів, що у січні 2019 року обвинуваченого роздратував плач сина співмешканки. Він вихопив з рук матері немовля та, докладаючи фізичну силу, жбурнув дитину, внаслідок чого вона вдарилася об дерев’яну дошку дивана, отримавши тяжкі тілесні ушкодження у виді переломів та вивихів верхньої та нижньої кінцівок.

— Матір хлопчика, усвідомлюючи що її син внаслідок отриманих травм перебуває у небезпечному для життя стані, маючи реальну можливість допомогти дитині, забезпечивши надання своєчасної медичної допомоги, не вчинила дій, необхідних для відвернення небезпеки здоров’ю та життю     дитини — за медичною допомогою для сина не звернулася. На п’ятий день після отриманих травм хлопчик помер, — розповіли в прокуратурі.

Відео дня

У суді мати дитини свою вину визнала повністю. Обвинувачений вини не визнав, перекладаючи відповідальність виключно на жінку.

— За результатами розгляду обвинувального акта та оцінки наданих прокурором доказів обвинувачених судом визнано винуватими у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушень. Горе-матір засудили до покарання у виді 5 років позбавлення волі, а її співмешканця — до 9 років позбавлення волі, — повідомляють у відомстві.

Довідка:

Вінницький районний суд Вінницької області визнав винуватими 45-річного жителя Вінницького району та його 30-річну  співмешканку у вчиненні злочинів, передбачених другою частиною статті 121 Кримінального Кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого) та третьою частиною статті 135 КК України (завідоме залишення без допомоги особи, яка перебувала в небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження через малолітство, що спричинило смерть особи).

На цей час вирок законної сили не набрав. Його ще має підтвердити апеляційний суд. 

Подробиці слідства

У 2019 році 13 січня лікарі швидкої допомоги повідомили поліцію про смерть однорічної дитини в Сосонці. За попередніми висновками лікарів, хлопчик загинув від больового шоку через численні травми. Малюк пролежав у будинку кілька днів без будь-якої медичної допомоги.

Поліцейські того ж дня затримали 25-річну матір малюка та 41-річного вітчима, якого знайшли в іншому районі області. Обидва затриманих відмовилися будь-що пояснювати правоохоронцям. Поліцейські оголосили підозру матері та вітчиму за статтею 135 Кримінального кодексу — залишення в небезпеці. На час слідства вони будуть за гратами. Про це писали на сайті поліції Вінницької області 18 січня.

З матеріалів по цій справі, які ми знайшли в судовому реєстрі, можна дізнатися попередні подробиці. Слідчі вважають, що трагічна подія відбулася 9 січня, коли вдома були і вітчим, і мати, і дитина. Чоловік підійшов до малого, який лежав у дитячому ліжку та плакав. Узяв його за праву ногу, підняв у повітря та із силою кинув хлопчика об диванну дошку.

Правоохоронці гадають, що саме так дитина отримала травми. Потім вітчим підняв хлопчика, поклав його назад у ліжко й накрив ковдрою. Свідком інциденту була мати дитини.

Вона не викликала лікарів, не допомогла хлопчику сама, хоча знала, що її син травмований. Увечері 12 січня дитина померла.

Згідно лікарського свідоцтва, смерть настала від травматичного шоку, переломів та вивихів верхньої та нижньої кінцівок. Зараз у справі призначені експертизи, зокрема, психолого-психіатрична для вітчима.

 

Читайте також:

Син забив до смерті рідну матір: подробиці жахливого вбивства біля Хмільника

Вбивство з особливою жорстокістю: засудили чоловіка, який забрав життя своєї сестри

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Валя Цмокалюк

    Йому зробити то саме до дошки головою і добряче і щоб сволота мучився як та беззахисна дитинка,а що то за мама що дитя мучилося і незавести до лікарні,звірі такого не роблять як вчинила вона.
  • Вова Шева

    На передову щоб
  • Наталія

    Нещодавно, хлопцям які підробляли і продавали військові квитки  дали по 10 років. 10 років за бумажки, а людям які з гніву убивають діток чи вижбурюють тварин просто з вікна 5 поверху всього пару років ?( то тепер між карою за вбивство собаки таким чином як це трапилось  і вбивство немовляти навіть і різниці немає в роках засудження цих людей? )
  • Валя Сеник

    Нема смертної кари то довічне сволотам.

keyboard_arrow_up