В ДонНУ просять не поспішати з звинуваченнями. На чиї рахунки кидали гроші

В ДонНУ просять не поспішати з звинуваченнями. На чиї рахунки кидали гроші
  • Завкафедрою Донецького Національного Університету засвітився в кримінальному провадженні, відкритому за фактом зловживання владою в філії вузу.
  • Навчальний заклад зробив з цього приводу офіційну заяву.
  • Ми «нарили» інформацію, чиї рахунки перевіряли слідчі.

В офіційній заяві ДонНУ імені Стуса  йдеться, що поліцейські проводили обшуки з метою перевірки повідомлення «щодо нібито пропозиції керівника Костянтинівської філії вплинути на прийняття рішення завідувачем кафедри університету».

Читайте повний текст офіційної заяви:

У зв’язку з поширенням викривленої інформації у межах вітчизняного медіапростору Донецький національний університет імені Василя Стуса вважає за потрібне офіційно заявити:

Відео дня

24 липня 2017 року відповідно до Ухвал слідчого судді Краматорського міського суду Донецької області від 19 липня 2017 року в приміщеннях Донецького національного університету імені Василя Стуса було проведено певні слідчі дії. Вони проводилися в межах досудового розслідування з кримінального провадження, порушеного за ч. 3 ст. 369 - 2 Кримінального кодексу України (Зловживання впливом).

Наголошуємо, що кримінальне впровадження порушено не за припущенням фактів хабарництва, зловживання службовим становищем чи підробки документів. Перевіряється лише інформація щодо нібито пропозиції керівника Костянтинівської філії вплинути на прийняття рішення завідувачем кафедри Університету.

Так, 24 липня 2017 року до кабінету тимчасово виконуючого обов’язки ректора з’явилися співробітники Національної поліції Донецької області, які пред’явили відповідні документи та ухвали суду про надання дозволів на проведення обшуків.

З метою найшвидшого з’ясування істини та встановлення достовірності подій керівництво університету сприяло і надало співробітникам поліції необхідні речі, документи та пояснення.

Фактично, обшуку (у класичному його розумінні) не було. Було проведено тимчасове вилучення речей та документів, детальне оформлення яких зайняло багато часу.
Наразі триває процес досудового розслідування, тобто перевірка інформації.

На даний час жоден співробітник університету не затриманий, до жодного співробітника не застосовано запобіжних заходів, про підозри не повідомлялося. 
Просимо до часу завершення розслідування не поспішати зі звинуваченнями та висновками на адресу Університету та представників його колективу.

На даний час в реєстрі судових рішень ми не знайшли ухвалу Краматорського міського суду по цій справі за 19 липня 2017 року. Хоча вже оприлюднили ухвали й за 20 липня.

А от цікаві деталі ми знайшли в ухвалі за 12 липня 2017 року.

За інформацією ухвали суду міста Краматорськ, засвітився такий собі Олександр Трегубов. Саме на його номер картки перераховували студенти гроші, йдеться в тесті ухвали.

 

Досудовим розслідуванням встановлено, що 16 січня 2017 року до поліції в Донецькій області із заявою звернувся громадянин  А., який просить притягнути до відповідальності директора Костянтинівської філіі Донецького Національного університету ім. Василя Стуса. Заявник та його сестра  з 2011 року по теперішній час навчаються на заочній формі навчання у Костянтинівському філіалі Донецького Національного Університету на історичному факультеті, спеціальність політологія.

«Директор філії залякуваннями та вмовляннями підбурила студента до надання неправомірної вигоди посадовій особі за виконання дій які входять до її компетенції та в подальшому своїми діями (надання номеру банківської карти, постійними дзвінками) сприяла отриманню завідуючим кафедри політології та державного управління Донецького Національного університету ім. В.Стуса неправомірної вигоди за отримання останніми дипломів, та успішне складання курсової роботи», - йдеться в тексті ухвали суду.

Згідно інформації з реєстру, директор філії надала студентам ДонНУ реквізити банківської карти Олександра Трегубова та студенти перераховували на картку гроші за сприяння у складанні сесії, захисту курсових робіт та іншого. 

Суд ухвалив надати слідчому дозвіл на виписки рахунків Олександра Трегубова.

Повний текст ухвали читайте ТУТ.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Що значить "ми нарили"? Автор статті що, володіє лише босяцькою мовою?

    Чому статті не проходять перевірку?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині 14:45 У Вінниці будують четвертий McDonald`s. Поряд ще зводять п’ятиповерхівку photo_camera 14:25 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up