У Вінниці зловили колаборанта, який в «Одноклассниках» агітував за «руzzкий мір»

У Вінниці зловили колаборанта, який в «Одноклассниках» агітував за «руzzкий мір»
  • Співробітники спецслужби у Вінниці викрили на поширенні інформаційних матеріалів у підтримку військової агресії рф проти України чергового прихильника «руzzкого міра».
  •  У Вінницькій обласній прокуратурі розповіли подробиці.

— Громадянин росії, який тривалий час проживає у Вінниці, активно користувався забороненою в Україні соціальною мережею «Одноклассники». У своєму акаунті чоловік поширював текстові, фото- та відеоматеріали антиукраїнського змісту, зокрема із закликами зміни адміністративно-територіального устрою України та чинної влади. Також обвинувачений виправдовував збройну агресію росії проти України, — повідомляють у відомстві.

Вінницька обласна прокуратура передала до суду обвинувальний акт стосовно громадянина російської федерації, який обвинувачується у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території або державного кордону України, порушення порядку, встановленого Конституцією України, розпалювання національної ворожнечі та розповсюджування матеріалів, що містять виправдовування та визнання правомірною збройної агресії російської федерації проти України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчим відділом УСБУ у Вінницькій області.

Відео дня

В УСБУ Вінниччини додають, що за даними досудового розслідування, з початком повномасштабного вторгнення окупаційних військ в Україну, фігурант кримінального провадження значно активізував свою інтернет-пропаганду.

— Для розміщення та поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування та визнання правомірною збройної агресії Російської Федерації проти України, зловмисник на постійній основі використовував власну сторінку у соціальній мережі забороненій в Україні, — йдеться в дописі. — Через свої дописи підозрюваний дискредитував Збройні Сили України, поширював ворожу пропаганду в підтримку загарбницькій політиці кремля. Відкрито підтримував агресивну політику щодо України президента путіна, проведення агресивних військових дій на території України, знищення українських військових сил та політичної влади. Закликав до зміни державних кордонів України.

У результаті обшуків вилучили комп’ютерну техніку та мобільний телефон із доказами протиправної діяльності.

Ініційована СБУ судово-лінгвістична експертиза підтвердила протиправний характер дій фігуранта.

Слідчі спецслужби повідомили зловмиснику про підозру відразу за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • 110 КК України (публічний заклик до зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України),
  • 161 КК України (умисні дії, спрямовані на розпалювання національної ворожнечі),
  • 436-2 КК України (поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування та визнання правомірною збройної агресії Російської Федерації проти України) Кримінального кодексу України.

На зображенні може бути: ‎1 особа та ‎текст «‎บห Глввная ← Поделиться Вид Управление Этот компьюотер Путин Средства редстваработысрисуика работы срисунками * Быстрый OneDrive утин компьютер Видео 台 окументы 0F X Фотографии- -Путин-2024,.рд Поиск ПоискПутим утим Всефотографии + Добабитьк ロ Q Q 白 @ ថ В2024г.ВВ.Путинубудет 2024 В.Путину будет всего 72 года. Опять за него Буду ГОЛОСОВАТЬ! ها СЛУжБА ВВП вернул достоинство стране Онпринял вечно пьяного ЕБН полудохлую страну воЙной Кавказе, беспределом братков, без армии флота, огромным госдолгом, нищей казной!...‎»‎‎

— У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованих кримінальних правопорушень перед судом, чоловікові загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 5 років з конфіскацією майна, — зазначає пресслужба Вінницької обласної прокуратури

 

Читайте також:

61-й день війни: Жмеринка та Козятин під ракетними обстрілами. Є жертви

У Вінницькій та Львівській областях повідомляють про вибухи

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (86)
  • Таня Вовк

    Боооо,яке кончане
  • Валентина Харченко

    Падлюка
  • Лариса Токарчук

    Розстріляти і щоб інш ти не хотілося бути зрадниками
  • Раїса Швець

    Яка гнилота*гидота.Відправте посилкою "На расею ввп".

keyboard_arrow_up