У Вінниці в чоловіка знайшли небезпечний синтетичний наркотик

У Вінниці в чоловіка знайшли небезпечний синтетичний наркотик
Поліцейські вилучили у вінничанина небезпечний синтетичний наркотик
  • Бійці батальйону поліції особливого призначення «Вінниця» затримали 36-річного мешканця обласного центру на вулиці Максима Шимка під час патрулювання.
  • Цей чоловік раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини. Крім того, він є підозрюваним у справі про незаконне зберігання наркотиків.

Під час спілкуванням з чоловіком поліцейські звернули увагу на його знервовану поведінку.

— Згодом чоловік зізнався що зберігає заборонені речовини, заховані у цигарках — 9 розфасованих доз метадону, — зазначають в обласному главку.

Відео дня

До обрання запобіжного заходу зловмисник перебуватиме в ізоляторі тимчасового тримання.

За словами начальника Відділу поліції № 1 Вінницького райуправління поліції Юрія Голуба, попередня правова кваліфікація дій зловмисника — стаття 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України.

Ще один вінничанин, нагадаємо, замовив психотропи Альфа-PVP поштою. Йшов з коробкою вулицею, мав плани наркотики розфасувати та продавати. По дорозі його затримала поліція. Деталі та фото дивіться ТУТ.

Довідка

Стаття 309 Кримінального кодексу України:

1. Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту караються штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років.

2. Ті самі дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб чи протягом року після засудження за цією статтею або якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги у великих розмірах, караються штрафом від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років.

3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені із залученням неповнолітнього, а також якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги в особливо великих розмірах, караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

4. Особа, яка добровільно звернулася до лікувального закладу і розпочала лікування від наркоманії, звільняється від кримінальної відповідальності за дії, передбачені частиною першою цієї статті.


Читайте також:

У Хмільницькому районі двоє п'яних водіїв намагалися домовитися з поліцією

Втекти з країни за п'ять тисяч доларів США: викрили вінничанина, який допомагав ухилянтам

Прикордонники викрили «горе-ухилянта», який вдруге намагався виїхати з країни

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up