У Вінниці судили прибічника росії, який закликав до війни проти України

У Вінниці судили прибічника росії, який закликав до війни проти України
  • У Вінниці пропагандист закликав до війни та поширював комуністичну символіку. Чоловік визнавав правомірною збройну агресію росії проти України.
  • Він на власній сторінці у забороненій соціальній мережі розміщував та поширював антиукраїнські матеріали.

За матеріалами СБУ у Вінниці засудили до п’яти років позбавлення волі прибічника російської збройної агресії проти України. Як встановили слідчі органів безпеки, 51-річний мешканець Вінниці через свої дописи у забороненій соціальній мережі відкрито закликав до ведення агресивної війни російською федерацією проти України. Був стійким прихильником відродження комуністичного тоталітарного режиму.

— Через свої дописи підозрюваний публічно зневажав тих, хто стає на захист України у лавах ЗСУ, висловлював співчуття великим втратам у живій силі країни-агресора, закликав росіян з великою інтенсивністю чинити фізичне насилля над українцями. Відкрито закликав до ведення агресивної війни Російської Федерації проти України та був прихильником відродження комуністичного тоталітарного режиму, — встановили під час розслідування правоохоронці. — Фігурант навіть намагався приховати свою особу від інших користувачів соціальної мережі, змінив свій нікнейм у соцмережі і вже під вигаданим ім’ям продовжив активно і далі висловлювати свою антиукраїнську позицію.

Можливо, це ілюстрація text that says '!! сервисы авиабилеты яндекс Gmail YouTube в украина |781082_0%2Frev ново... d мнения DISCRED.... ç список 11ав вг2015 x Jeka Obodianskyi тонко)))))))) ответить колорады, говорите? ну, ну, скоро будем коло ради! служба безпеки укра"ни фотографиисмоейстраницы написать комментарий...'

Відео дня

Ініційована СБУ судово-лінгвістична експертиза підтвердила протиправний характер дій фігуранта.

Слідчі СБУ задокументували дії фігуранта кримінального провадження із поширення символіки комуністичного тоталітарного режиму, виправдовування збройного конфлікту та публічних закликів до агресивної війни на території України.

Вінницький міський судом Вінницької області визнали чоловіка винним у вчиненні публічних закликів до агресивної війни та поширенню, а також публічному використанню символіки комуністичного тоталітарного режиму.

Суд призначив покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі.

Заходи із документування злочину проводили співробітники СБ України у Вінницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Варто додати, що нам є ким пишатися і за що боротися! Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

 

Читайте також:

Під Бахмутом загинули два Героя — 21-річний Денис та 27-річний Олександр

На війні загинув Олександр Хухлей з Вінниччини. Герою було лише 22 роки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Света Уманець

    Мало,таких прибічників руського миру треба років на 10 садити,або висилати з Української землі на расєю,по законах військового часу,хочуть там жити- вперед і з піснею,ніхто тут не тримає, а то тут так хорошо, " прівиклі", тільки морди роззявляють, хай там розкриють,в расєї,вон з України!!!
  • Alina Demchuk

    Якщо не подобаеться жити в Украини.Нехай збирае свои речи и швиденько идёт доживать свои роки до России.А ми на своий земли,и правда за нами.Наш украинський народ даже трудолюбивый, хоробрий.!Ми живемо на своий земли .У наши домики ввирвався звери, демон.ворог.Ми захищаемо свои семьи.Заберайтесь геть з нашей украинки.

keyboard_arrow_up