У Вінниці судили двох зрадників, які воювали у терористичній організації «ДНР»

У Вінниці судили двох зрадників, які воювали у терористичній організації «ДНР»
  • Вінницький міський суд виніс вирок двом мешканцям Донецької області, які обвинувачувалися у державній зраді. Обоє отримали по 15 років.

Найближчі 15 років за ґратами проведе 35-річний донеччанин. Чоловік 24 лютого 2022 року добровільно звернувся до військкомату терористичної організації «ДНР» у м. Макіївка Донецької області, де отримав звання «рядовий» та був зарахований до так званої «ДНР» у складі Збройних Сил РФ на посаді «мотострілець». Про це інформує пресслужба Вінницького міського суду.

— У подальшому, обвинувачений, у складі військових формувань ЗС РФ, на залізничному транспорті перетнув державний кордон України. У період часу з 12 по 13 березня 2022 року обвинувачений, діючи у складі підрозділу ЗС РФ на підставі наказів військового командування у межах загального плану захоплення території України виконував бойові завдання з охорони та оборони стратегічно важливих перехресть доріг та військової техніки ЗС РФ, яка рухалась по ним, в районі Миколаївської області, — зазначають у повідомленні. — Однак, 13 березня 2022 року, обвинувачений був затриманий військовослужбовцями Збройних сил України на території Миколаївської області.

У суді підсудний свою вину визнав частково.⠀ ⠀⠀

Відео дня

За аналогічний злочин також судили 26-річного зрадника-донеччанина. Він теж добровільно пішов воювати на боці терористів. Його разом із попереднім підсудним взяли у полон наші військові.

— За результатами повного та всебічного судового розгляду суд визнав винним чоловіка у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України та призначив йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі без конфіскації майна, — зазначають у суді.

 

Читайте також:

Як діяти та куди звертатися. У Вінниці розробили «Дорожню карту біженця»

Пам’ятка для батьків. Як допомогти дитині під час війни, щоб вберегти її емоційний стан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олег Каськов

    В тепер ми будемо весь цей час їх годувати.

keyboard_arrow_up