У Вінниці спецслужба викрила місцеву мешканку, яка свідомо чекала на «руZZкий мір»

У Вінниці спецслужба викрила місцеву мешканку, яка свідомо чекала на «руZZкий мір»
  • Вінничанка, яку притягують до відповідальності за військовий злочин, середнього віку. Співробітники СБУ записали на відео її зізнання.
  • Жінку притягують до відповідальності за новою статтею Кримінального кодексу України. Яке покарання вона обіцяє?

Під час виконання контррозвідувальних заходів, як розповідають в Управління СБ України у Вінницькій області, отримали дані про мешканку Вінниці, яка підтримує особисті контакти із бойовиками так званої «ДНР».

— Як стало відомо, громадянка України, 1974 року народження, під час спілкування із терористами т.зв «ДНР» проводила глорифікацію військових росії і бойовиків незаконних збройних формувань. Називала їх великою і потужною армією, яка має звільнити Україну і в т.ч. Вінницьку область, — розповідають у спецслужбі. — Вказана особа за місцем роботи, усвідомлено поширювала серед колег подібні висловлювання щодо виправдовування і визнання правомірною збройної агресії, у тому числі шляхом представлення її як внутрішнього громадянського конфлікту. Активно обговорювала цю тему в робочому колективі.

Спецслужба записала на відео зізнання вінничанки. У сюжеті також показали фрагменти її листування з бойовиками. Дивіться: 

Відео дня

Слідчі СБУ проводять досудове розслідування, і в рамках кримінального провадження встановлюють всі обставини вчинення цією жінкою злочину. Її дії кваліфікували статтею 436-2 Кримінального кодексу України.

Цю статтю нещодавно додали до Кримінального кодексу. Вона визначає відповідальність за виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Росії, глорифікацію її учасників.

Ось такі санкції​ передбачили:

  1. Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році, у тому числі шляхом представлення збройної агресії Російської Федерації проти України як внутрішнього громадянського конфлікту, виправдовування, визнання правомірною, заперечення тимчасової окупації частини території України, а також глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію Російської Федерації проти України..., — караються виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.
  2. Виготовлення, поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році..., — караються обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.
  3. Дії, передбачені частиною першою або другою цієї статті, вчинені службовою особою, або вчинені повторно, або організованою групою, або з використанням засобів масової інформації, — караються позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Управління СБ України у Вінницькій області звертається до вінничан:

— У разі наявності інформації про факти виправдовування, визнання правомірною чи заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України або ж глорифікація її учасників — просимо повідомляти на номери гарячої лінії 093-109-76-69 або 0432-53-13-09.


Читайте також:

У Вінниці спецслужба викрила німецьку журналістку, що працювала на користь росії. Що їй буде?

Місяць героїчного спротиву України. Хроніка найважливіших подій війни на Вінниччині

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (168)
  • Діана Шевчук

    С *Ка мразь
  • Slavik Gontarik

    А ЇБАЛЬЦЕ ЧОГО НЕ ПОКАЗАЛИ
  • Ирина Сподарук

    Не має, і бути не може вибачень!!!
  • Наталья Синиченко

    А чому немає  чіткого фото цієї "красотки рАсЕйської"??? Героїв треба знати в лице!

keyboard_arrow_up