У Вінниці чоловік «розводив» переселенців. Брав з них гроші та зникав

У Вінниці чоловік «розводив» переселенців. Брав з них гроші та зникав
  • Вінничанин скористався довірливістю чоловіків-переселенців. З них шахрай брав по 300 доларів та обіцяв вивезти за кордон.

Обрали запобіжний захід чоловікові, якого підозрюють у шахрайстві. Про це інформує Вінницький міський суд.

Стало відомо, що підсудний займався волонтерством. У притулках для переселенців пропонував чоловікам призивного віку свою послугу, обіцяв попри заборонну вивезти їх за кордон.

— З матеріалів клопотання стало відомо, що підозрюваний, займаючись волонтерською діяльністю з надання допомоги вимушеним переселенцям із зони бойових дій на території України, які тимчасово проживають у м. Вінниця, пропонував чоловікам призивного віку, які підлягають мобілізації у період воєнного стану, допомогти за грошову винагороду перетнути кордон. Надалі, підозрюваний, перебуваючи у притулках для біженців, запропонував двом чоловікам допомогу у перетині кордону між Україною та Республікою Молдовою за грошову винагороду у розмірі 1300 та 1000 доларів США, не маючи при цьому наміру виконати взяті на себе зобов`язання, — цитуємо повідомленні суду. — Крім того, підозрюваний, повідомив чоловікам про обов`язкову передоплату в розмірі 300 доларів США. Надалі, чоловіки перерахували кошти на банківську карту підозрюваного. Після чого, підозрюваний припинив відповідати на телефонні дзвінки, коштами розпорядився на власний розсуд.

Відео дня

Розглянувши справу, суд виніс рішення — застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання. Наразі тривають слідчі дії.

 

Читайте також:

Як діяти та куди звертатися. У Вінниці розробили «Дорожню карту біженця»

Пам’ятка для батьків. Як допомогти дитині під час війни, щоб вберегти її емоційний стан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Віталій Гембар

    Правильно зробив.
    Нехай ідуть воювати за себе, за сім'ю.

keyboard_arrow_up