У собаки, на яку навмисно наїхав водій на Audi, з’явився адвокат

У собаки, на яку навмисно наїхав водій на Audi, з’явився адвокат
  • Ця подія, сталася на початку вересня і потрапила на камери відеоспостереження.
  • Через що в поліції відкрили кримінальне провадження про жорстоке поводження з тваринами.
  • Щоб справу не закрили, а винний поніс заслужене покарання, адвокат Аліна Шеремет взялася за цю справу.

Насправді Аліна Шеремет стала моїм адвокатом, для того щоб можна було отримати більш розгорнуту інформацію, і по можливості не дати цій справі потрапити на звалище. Собачка чомусь не може мати адвоката.

— Юридично я адвокат журналіста, хоча фактично собаки, так, — говорить Аліна Шеремет.

Так от, за словами адвоката, строк на досудове розслідування два місяці, і термін спливає 5 листопада. Не зважаючи на те, що є факт наїзду на собаку, завдяки відео з камер, на те що є опитані свідки, і є підозрюваний, цю справу дуже легко можна списати, прийняти постанову про закриття і забути.

— Через відсутність у справі заявника, у разі чого, ніхто не може оскаржувати рішення про закриття справи, — говорить адвокат. — Тому цього не можна допустити. Тож я хочу відправити адвокатський запит в поліцію, що нам надали відомості про дійсний стан справи, про те чи було пред’явлено підозру у вчинені злочину. І взагалі нагадати поліції, що ця справа цікавить мешканців міста, і подібне ставлення людини до тварини — недопустиме.

Відео дня

В поліції все без змін

Поліція зреагувала на наїзд собаки завдяки відео, що потрапило до соцмереж. Завдяки цьому ж відео відкрили кримінальне провадження. За словами речниці управління Нацполіції у Вінницькій області Заріни Маєвської, подія сталася ввечері 4 вересня, а кримінальне провадження відкрили наступного дня, 5 вересня.

— Справа все ще знаходиться на досудовому розслідуванні, слідчі працюють, але подробиці не розголошуються, — повідомила речниця поліції.

Що це було?

Подія сталася в котеджному містечку Green Villa, що у Зарванцях. Там живуть чотири місцеві собаки, які за словами мешканців, нікого не чіпають. Адже живуть там не перший рік, їх всі знають, за ними майже всі доглядають.
Але 4 вересня, один пан на Audi вирішив, як він сам потім написав у чаті мешканців «трохи підняти пилючку», розігнався на авто, наїхав на собаку, яка відпочивала посеред дороги. І поїхав далі.
 

Ця подія потрапила на камери відеоспостереження. Потім у соцмережі. Потім до реєстру досудових розслідувань. І тепер є кримінальне провадження за частиною першою статті 299 Кримінального кодексу України «Жорстоке поводження з тваринами». Санкція: від одного до трьох років обмеження або ж позбавлення волі на такий самий строк.

А в собачки вже все добре

Одразу після наїзду собака (звати її, до речі, Маша) була у важкому стані. Нею займалася пані Олена, мешканка котеджного містечка Green Villa. Саме вона привезла покалічену водієм тварину у ветлікарню, де її надали першу допомогу. Потім забрала її до себе додому разом із сестричкою, яка теж мешкала на вулиці.

За кермом Audi, як виявилося, був Сергій Поліщук забудовник і співзасновник Товариства «БМУ-6». Після цих подій, пан Сергій привіз до пані Олени дві будки для сестричок Маші і Даші, пропонував допомогу з кормом та взяти собачок на реабілітацію.

Але Олена відмовилась від допомоги, тому що, незважаючи ні на що, не розуміє, як так можна було вчинити. Між іншим жінка також поспівчувала сусіду, адже стільки «гарних та щирих» побажань пішло в його адресу після того, що він накоїв.


Читайте також:

На Київській водій на Lifan збив людину. Пішоходів просять одягати флікери в темряві

Водіїв просять звернути увагу: на Вишеньці змінили організацію дорожнього руху

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Оксана Прокопенко

    Правильно, має бути покараний.
  • Людмила Панчук

    Такі виродки не змінюються.За треба покарання.Для них тварина це" мусор".....
  • Юлія Чайкіна

    Будь ласка, не дайте закрити справу!
  • Наталія Жура

    Це не водій,це вбивця.Сьогодні собаку навмисне переїхав ,завтра когось із людей,навіть дитиннку.Що за адвокат який згодився захищати цього нелюда

keyboard_arrow_up