Доля собачки, яку збив водій на Audi, відома. Невідома доля справи про жорстоке поводження з тваринами

Доля собачки, яку збив водій на Audi, відома. Невідома доля справи про жорстоке поводження з тваринами
  • Недільного вечора водій Audi розігнався і навмисно наїхав на собаку, що спала посеред вулиці.
  • Ця подія потрапила на камери відеоспостереження, потім у соцмережі, потім до реєстру досудових розслідувань.
  • Було відкрито кримінальне провадження за статтею «Жорстоке поводження з тваринами».
  • Що сьогодні з собачкою? Що з кримінальною справою?

Поліція зреагувала на наїзд собаки завдяки відео, що потрапило до соцмереж. Завдяки цьому ж відео було відкрито кримінальне провадження. Нещодавно в соцмережах, під цим відео, з’явилися коментарі про те, що справу закрили. Але дізнатись чи насправді це так, не вдалося. Тому що до відділу поліції № 3 що на Мечнікова, адже саме там ця справа знаходиться, додзвонитися не вийшло. За двома номерами, які пропонував Гугл ніхто слухавку не брав. Тож що там зі справою не відомо. Проте відома доля збитої собаки — в неї все гаразд.

Тепер все буде добре

Пані Олена, мешканка котеджного містечка Green Villa, саме вона привезла збиту собачку в ветлікарню. Хоча спочатку, коли сталася ця подія, жінка викликала приватного ветеринара, який просто на вулиці колов знеболювальне. А потім вона з покаліченою твариною об’їздила кілька ветклінік, і все ж таки отримали допомогу.

Відео дня

— В собаки перелом, купа забоїв була, пошкоджені м’які тканини, — розповідає вінничанка. — Але жити буде.

До речі, коли собаку возили в ветлікарню на Максимовича і робили знімки, випадково побачили, що в грудній клітині тварини застрягла куля, але стріляли видно давно. Пані Олена вирішила забрати собаку до себе, сподівається, що все буде гаразд і та пристосується до вівчарки, яка мешкає у вінничанки.

— Я ще забрала з вулиці сестричку цієї збитої собачки, — говорить Олена. — Там взагалі на вулиці було чотири собачки, залишилось дві.

За словами Олени, три роки тому собачок котеджного містечка стерилізували, для цього приїздив муніципальний приют. Тому що їх там раніше було 17, і місцеві жителі роздавали щенят, аж поки їх не залишилось четверо. Всі місцеві знають цих собак. Всі місцеві цих собак підкормлюють.

— Тож дивно коли сусід в чаті писав що собаки на людей кидаються, кусаються, я наприклад не бачила і не чула жодного випадку про покусаних людей, — говорить Олена. — Вони правда за автівками бігають, таке є.

Приходили, питали

— Коли я забрала цих двох сестричок до себе, мені потрібно було дві будки, — розповідає Олена. — Я попросила подругу, щоб та дізналася може є де дешевше. Подруга написала про це в фейсбуці. Згодом до мене прийшов сусід, який збив собаку на Audi і запитав: «Я бачив ви будки шукаєте, чи можу я вам їх завезти». І він в той самий день привіз дві будки.

Після того, як відео, де автівка наїхала на собаку, що лежить посеред вулиці потрапила до соцмереж, в котеджне містечко приїздили і поліцейські, і дільничний, і слідчий. Запитували людей, дивились на тварин, розмовляли з водієм, що наїхав на собаку. Все таки це був Сергій Поліщук, забудовник і співзасновник Товариства «БМУ-6». Хоча в розмові з журналістом чоловік не розумів, про що мова.

— Я спочатку теж думала, що то не він, тому що знаю його як адекватного, нормального сусіда, ніколи з ним не було конфліктів, — розповідає Олена. — Сусіди запитали його: «Це дійсно були ви», а він у відповідь: «Так, я ж сказав».

Після цих подій, пан Сергій пропонував Олені допомогу з кормом, пропонував взяти собачок на реабілітацію. Але Олена відмовилась від допомоги, хоча поспівчувала сусіду, адже стільки «гарних та щирих» побажань пішло в його адресу.   

Дві близнючки

Собачок, які спочатку були на вулиці, а тепер живуть в пані Олени звуть Даша і Маша. Вони близнючки. Ту що збили, звати Маша.

— Але ми її записали як Даша, тому що в ветклініці Віп Хвіст, нас зустрічала лікар на ім’я Маша, і якось стало незручно говорити, що і собаку теж звати Маша, тому назвали Дашею, — розповідає Олена. — Зараз в дівчаток все добре, ми їх обробили від глистів, залишилось зробити щеплення. Маша ще слабка, але ходить, їсть, обнімається, в очі заглядає, до інших собак ревнує, тож трішки ричить.


Читайте також: 

Без хлорки і додаткових приладів. Хлопці на фронті можуть отримати питну воду просто з калюжі

Засуджену за смерть дитини лікарку нарешті затримали. Але чи буде вона сидіти?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (17)
  • Анатолий Гордий

    сергей  коробкин  вы  такой  наивный  что  его  привлекут  кответствености    хотелось  бы  верить
  • Сергей Коробкин

    Читаю коментарі і дивуюся, які у нас кровожерливі люди, готові з*їсти за собаку, зрозуміло, що він не правий, але проблема  собак у нас ніяк не вирішується,  не тут потрібно писати, а петиції у Міську раду, щоб приймали міри, щоб безпритульних собак забирали у притулки, а не залишали на вулиці !!!  Будьте добріші один до одного і тоді Бог буде милостивий до Вас!

    Валентин Николаевич reply Сергей Коробкин

    У місті дуже багато безпритульних собак, особливо район ж-д вокзалу, вул. Зерова, там їх в одному місті тільки більше десятка, не раджу ходити там навіть вдень, на велосипеді та самокаті ні в якому разі не їздити там, ще вулиця Шимка, скоро це стане дуже серйозною проблемою

    Карина Мот reply Сергей Коробкин

    Ооооо, як кореша свого вигороджуєте,  під кожним коментарем свої п 'ять копійок  тулите.
  • Олег Каськов

    А чому нікого не турбує,що собачка "спала посеред вулиці"?

    Сергей Коробкин reply Олег Каськов

    Ще й по серед дороги, а не на тротуарі

    Den Nonamed reply Сергей Коробкин

    цікаво щоб ви сказали якби збили вашу дитину яка зайшла б на середину дороги, а не на тротуар
  • Тетяна Ковальчук

    Бізнесмен х...хай повчиться в наших захисників як треба рятувати і допомагати тваринам і бути людиною.
    Дійсно маючи статки і відношення до будівельної компанії будки можна ставити і допомагати волонтерам міста.

    Сергей Коробкин reply Тетяна Ковальчук

    Проблема безпритулиних собак у нас поширена, зрозуміло, що їх не потрібно калічити чи вбивати, але усі притулки переповнені, служби відлову приїжають, забирають їх на стерилізацію, а потім повертають назад, де вони можуть і покусати, в мене у дворі таке було, стерилізована собака покусала сусідку, проблема в тому що їх там 9 собак, і що чекати доки кожна вкусить чиюсь дитину чи сусідку? Одним словом, не потрібно приплітати ЗСУ, в нього більше можливостей допомогти як волонтер, з його то фінансами, чим боєць ЗСУ, який буде не мотивований і здасться в полон при першій нагоді. Запам*ятайте ЗСУ не для всіх, часи совку пройшли!!!!

keyboard_arrow_up