Підривали і розстрілювали банкомати. Поліція затримала банду з чотирьох рідних братів

Підривали і розстрілювали банкомати. Поліція затримала банду з чотирьох рідних братів
Фото: Національна поліція
  • Затримання проводили оперативники управління карного розшуку, працівники кримінальної поліції та бійці КОРДу.
  • Підозрюваними виявилися чотири рідні брати. У них виявили автомати, бойові гранати та гроші.

Сьогодні, 7 жовтня, пройшов брифінг начальника ГУНП у Вінницькій області Івана Іщенка. Під час заходу очільник поліції розповів про викриття і затримання чотирьох жителів області, яких підозрюють у підриві і пограбуванні банкоматів. 

— Поліцейські затримали озброєну банду, яка вчиняла резонансні злочини. Вони підривали і розстрілювали банкомати, — говорив Іщенко. 

Відомо, що всі четверо є рідними братами. Один з них колишній АТОвець, який має досвід участі в бойових діях на сході країни. Саме він ініціював створення банди, займався підготовкою до злочинів і координував їх. 

Відео дня

У своєму арсеналі брати мали автомати Калашникова, пістолет, рушницю, а також набої до них, бойові гранати, саморобні вибухові пристрої тощо. Злочини вони чинили у камуфляжному одязі та балаклавах, замість телефонів користувалися раціями, пересувалися на позашляховиках. 

— Їхні дії — це злагоджена і чітка злочинна діяльність, яка була направлена на заволодіння державними коштами. Державними, адже грабували вони банкомати «ПриватБанку», — продовжує керівник поліції області. 

Іван Іщенко

Наразі підозрювані зізналися у скоєнні чотирьох аналогічних злочинів на території Вінницької області. У двох випадках їм вдалося заволодіти коштами, а саме сумою у понад 1 мільйон гривень, в двох інших випадках спрацювала сигналізація, через що братам доводилося залишати місця злочину. 

Впродовж минулої доби, за словам Івана Іщенка, правоохоронці проводили обшуки та затримання на території Київської та Вінницької областей, де на той час фактично знаходилися підозрювані. Крім вибухових пристроїв, зброї та набоїв до неї, правоохоронці вилучили 100 тисяч гривень, де інші кошти — наразі невідомо. Усі четверо знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання. 

— Викриття цього злочинного угрупування ускладнювалося тим, що всі члени банди вели розмірений і спокійний спосіб життя. Кожен мав родину, усі працювали у населених пунктах, що в них вони жили. Кожен має позитивну характеристику від сусідів та односельчан. Ніхто навіть не підозрював, що ці люди можуть бути злочинцями, які чинять особливо тяжкі злочини, — говорить Іван Іщенко. 

Наразі поліцією направлено клопотання до суду в обранні запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідчими відкриті кримінальні провадження за частиною другою статті 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення чи пошкодження майна), частинами третьою та п'ятою статті 185 ККУ (крадіжка). 

Також в їх діях вбачаються ознаки злочину, передбаченого статтею 257 Кримінального кодексу України (бандитизм), що карається до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна. 

 

Читайте також:

«Раптово втратив свідомість»: водію, що торік скоїв смертельну ДТП на Стрілецькій, винесли вирок

П’ять років за вбивство собаки: суд залишив вирок вінничанину, який вбив Бімку на Вишеньці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Виктор Ветров

    Хазіхнулись на Бєніне.....будуть покарані!   Негідники! А як держава з олігархами на пару в нас з карманів краде то нічого.
  • Andron Oros

    Якщо так наводить порядок у верховній раді атам роботи непочатий край то за населення можна забути риба гнийе зголови
  • Igor Igor

    Нажаль що попалися. ..
  • Евгений Явченко

    Многие еле с концами сводят,а эти подонки захотели миллионерами стать,на пожизненное всех и тогда банкоматы будут не тронуты.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up