П’ять років за вбивство собаки: суд залишив вирок вінничанину, який вбив Бімку на Вишеньці

П’ять років за вбивство собаки: суд залишив вирок вінничанину, який вбив Бімку на Вишеньці
  • Вінницький апеляційний суд залишив у силі вирок у справі про жорстоке поводження з собакою.
  • Винуватого у смерті тварини засудили до п’яти років позбавлення волі.

Рік тянулось слідство щодо справи вбивства собаки 81-річного Сергія Липача. Інцидент, нагадаємо, стався у березні 2019 року на одному зі шкільних стадіонів Вінниці. 27-річний Юрій Маркін навмисне наніс смертельний удар його старенькому собаці Бімці і той помер у результаті розірвання печінки на руках у дідуся.

На засіданнях підсудний казав, що лише рукою відштовхнув чужого собаку, аби того не загриз його стаффордширський тер`єр. Натомість 81-літній потерпілий називав чоловіка вбивцею тварини. 

Собака Бімка

— Я увесь час повторював своєму Бімці «Не бійся, папа з тобою, я поруч».Він помер прямо у мене на руках. Моя дитина померла у мене на руках. Тому що якомусь злочинцю захотілось розважитись, — казав на одному із засідань суду власник Бімки. 

Відео дня

У травні 2020 року суд визнав винним вінничанина, і призначив п’ять років позбавлення волі. Далі прокурор подав апеляційну скаргу. І вже 2 жовтня 2020 року, Вінницький апеляційний суд залишив у силі вирок у справі про жорстоке поводження з собакою. Винуватого засудили до п’яти років позбавлення волі.

Як читаємо на сайті суду, у своїй апеляційній скарзі прокурор запевняв: рішення потрібно скасувати в частині призначеного покарання через м’якість та призначити підсудному 7 років ув’язнення. Водночас адвокатка правопорушника вважає, що міський суд ухвалив рішення, не дотримуючись закону. Стверджує: вина за частиною 3 статті 299 Кримінального кодексу України — не доведена.

«Стосовно собаки мій підзахисний активних дій не вчиняв, тим паче — з особливою жорстокістю», — зазначала адвокатка в своїй апеляційній скарзі. Тож просила суд вирок скасувати, а справу — закрити.

Проте суд відхилив апеляційні скарги прокурора й адвокатки підсудного та залишив вирок міського суду без змін.

Читайте також: 

Нарешті з’явився – обвинуваченого у вбивстві собаки привели до суду примусово

Суд над вінницьким живодером: на засіданні з’явились свідки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (217)
  • Андрей Гончарук

    👍🏼👏🏼🙏🏻
  • Nik Schopen

    Катюзі по заслузі
  • Svyatoslav Zhuravlev

    Я бы ещё 5 накинул, что бы другим неповадно было!!!
  • Іріска Кіска

    Краще б накладали здоровенні штрафи,а гроші перераховували на притулки для тварин
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up