Суд над вінницьким живодером: на засіданні з’явились свідки

Суд над вінницьким живодером: на засіданні з’явились свідки
Обвинувачений у вбивстві собаки Юрій Маркін

Вчора, 6 лютого пройшло вже 5 засідання у справі Липача і Маркіна про навмисне жорстоке вбивство собаки. У залі суду з’явилися свідки злочину. Обвинувачений відмовився відповідати і попросив відтермінування до наступного засідання.

Вже майже рік тягнеться слідство щодо справи вбивства собаки 80-річного Сергія Липача. За словами пенсіонера, 4 березня 2019 року 27-річний Юрій Маркін навмисне наніс смертельний удар його старенькому собаці Бімці і той помер у результаті розірвання печінки на руках у дідуся.

Потерпівший розповідає, що одразу викликав поліцію і написав заяву на Маркіна. За його словами,слідство тягнулось до жовтня, після чого були три засідання суду,ні на одне з яких обвинувачений не прийшов. На четвертому засіданні було прийнято рішення привести Маркіна до зали суду примусово. Про цей можна прочитати ось тут.

Відео дня

Вчора на судовому засіданні були присутні 2-3 десятки громадських активістів, журналістів, волонтерів, зоозахисників та просто небайдужих людей, які прийшли підтримати Сергія Петровича Липача. Найголовнішими з присутніми були троє свідків, яких і допитували.

Свідків вивели з зали, а постраждалого пенсіонера попросили розповісти абсолютно все, що відбувалось у той страшний день.

Потерпілий Сергій Липач

За словами Сергія, він гуляв на стадіоні школи №33 зі своїм 14-річним песиком Бімкою, займався фізкультурою. Аж раптом він побачив Маркіна з його собакою, породи стафорд, які наближалися до нього. Дідусь каже, що Маркін просто раптово наніс дуже сильний удар його собаці, що пухнастий аж відлетів.Після того пес не рухався і не скиглив, лише блимав очима. Сергій Липач розповідає,як разом з однією небайдужою жінкою вони поспішили у ветеринарну клініку на Келецькій, але лікар сказав, що не зможе їм допомогти і потрібне оперативне втручання.

− Лікар взяв свою власну автівку і повіз нас до ветлікарні у районі Урожаю. – розповідає пенсіонер. – Я увесь час повторював своєму Бімці «Не бійся, папа з тобою, я поруч».Він помер прямо у мене на руках. Моя дитина померла у мене на руках. Тому що якомусь злочинцю захотілось розважитись!

Сергій Липач

Пенсіонер розповідає, що після лікарні, з мертвим собакою на руках, вони пішли прямо до Маркіна додому, аби показати, що він накоїв. Хлопець двері не відкрив. Згодом приїхав наряд поліції, і вже вони очікували на хлопця під вхідними дверима.

Після допиту Липача, до зали суду запросили свідків. Найпершою і найголовніою постаттю у цй справі стала Вечірко Лариса, на очах якої і розгорталась уся подія.

Лариса Вечірко

Жінка розповіла, що поверталася у справах через стадіон школи №33,коли побачила перед собою хлопця з великою, рудою собакою. Він раптово звернув у бік пенсіонера з маленьким песиком, зачекав якийсь момент і наніс удар.

− Бімка аж відлетів, настільки був сильним удар. Я була просто шокована. – розповідає Лариса.

За її словами, ніякої сутички чи конфлікту між чоловіками вона не бачила.

− Я навіть не впевнена чи вони взагалі розмовляли до цього.- каже вона.

Коли прокурор запитала, які були подальші дії Лариси,вона відповіла, що пішла собі далі, так як із власним жахливим станом здоров’я навряд чи чимось була в змозі допомогти Сергію Липачу та його пораненій собаці.

Далі до трибуни викликали свідка Оксану Магдалюк, яка й виявилась тією самою жінкою, що допомагала Сергію Петровичу віднести Бімку до ветеринара.

Обвинувачений Юрій Маркін

− Я не бачила самого моменту удару, на жаль.- розповідає Оксана. – Але я бачила, як Маркін відходив від Липача, який у розпачі стояв над собакою і намагався привести собаку до тями.

За словами жінки, вона одразу підійшла до Сергія Петровича та взялася допомагати, вони понесли собаку у клініку. Оксана була поруч з пенсіонером і тоді,коли у машині ветлікаря Бімка помер прямо на руках.

Оксана Магдалюк та адвокат Маркіна Наталя Коваль

Наступним свідком виступила сусідка Сергія Липача, яка зустріла його, коли він повертався додому з тілом мертвого пса на руках.

− Він покликав мене ближче і сказав «Немає більше Бімки, скінчався». – розповідає Ніна Котлярова.

За її словами, вона дуже багато років бачила і знала Бімку, він був дуже слухняних і позитивним песиком. Ніколи не вв’язувався у сутички, нікого не кусав і не нападав.

− М’якенький клубочок, якого любила вся Вишенька. – говорить про свого покійного вихованця Сергій Липач.

Після допиту усіх свідків і потерпілого, прийшла черга допитати обвинуваченого,від чого він відмовився.

Адвокат обвинуваченого Наталя Коваль

− Мій підопічний відмовляється відповідати сьогодні на допиті, нам потрібен час для узгодження позиції.- говорить адвокат Маркіна Наталя Коваль.

У обвинуваченого було повне право це зробити, про що нам повідомив суддя разом із інформацією про наступне засідання. Воно відбудеться 24 лютого о 16.00, де і допитають обвинуваченого Юрія Маркіна.

 

Читайте також:

Той, що вбив собаку втретє не з’явився до суду

П’ять років ув’язнення отримав той, що забив собак палицею

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Ольга Казачинская

    Животные очень мало живут. Можно допустить, что их психика и условия полного бесправия очень чувствительны к страданию. У них есть и чувство собственного достоинства и благородство (хотя о своем роде они могут судить только от мамы, как и многие из нас). Те,  кто
    надругался над животным, должны быть наказаны по всей справедливости закона.
  • Наталья Годинчук

    по морде видно, что конченный отморозок
  • Ехидный Сыр

    Если не посадят, то только самосуд! Покалечить и ослепить!
  • Elena Ivasishena

    Мерзота!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up