Нарешті з’явився – обвинуваченого у вбивстві собаки привели до суду примусово

Нарешті з’явився – обвинуваченого у вбивстві собаки привели до суду примусово
обвинувачений Юрій Маркін закриває обличчя шапкою

Це вже четверте засідання у справі Липача і Маркіна і лише вперше обвинувачений у вбивстві собаки з’явився у залі засідань. Справа рухається з місця, призначено запобіжні заходи і вже є дата наступного слухання. Детальніше у нашій статті.

Вчора, 27 січня пройшло четверте слухання у справі жорстокого вбивства песика 80-річного Сергія Липача. За словами пенсіонера, 4 березня 2019 року на нього і його собаку під час прогулянки напав 27-річний Юрій Маркін. Пенсіонер розповідає, що хлопець підійшов і наніс декілька ударів ногою прямо у живіт його 14-річному песику Бімці. Лікарі боролись за життя собаки, але його так і не вдалося врятувати. Дідусь просто у відчаї. Зараз його найголовнішою метою є домогтися справедливості та покарання для винного.

Постраждалий Сергій Липач

Сергій Петрович розповідає, що одразу після злочину викликав поліцію та подав заяву до суду, до жовтня тривало слідство і уже наприкінці того ж місяця відбулось перше слухання. За ним друге і третє і ні на одне із них обвинувачений не з’явився.

Прокурор Оксана Каменяр

Прокурор Оксана Каменяр запропонувала суду примусово доставити обвинуваченого Маркіна на засідання. Так і сталося. Вже вчора, у супроводі майже 10 представників правоохоронних органів, Юрія Маркіна привели до суду.

Відео дня

Від камер він закривав обличчя шапкою.

Обвинувачений Маркін та його адвокат Наталя Коваль

Свої інтереси потерпілий захищав сам Сергій Липач. Він і розповів суду про усі злочини, що скоїв Маркін за його словами.

— Цей злочинець побив каліку, за те, що той зробив комплімент у бік його собаки. Він просто сказав «який гарний пес у вас», а Юрій на нього накинувся. Хіба це нормально? – говорить Сергій Липач. – Також він скоїв напад на 13-річного хлопчика, сильно вдаривши його у проміжність. Хлопчику довелось робити операцію, а міг й повністю залишитися калікою. Маркіна потрібно ізолювати від суспільства. Його бояться усі сусіди.

Також за словами пенсіонера, Юрій натравлює свого собаку породи стаффорд на людей, дітей та інших собак.

На засіданні було вирішено тримати обвинуваченого Юрія Маркіна під домашнім арештом до наступного засідання. На це Маркін та його адвокат Наталя Коваль відповіли, що порадились до засідання та вирішили не спричиняти галас та прийняти клопотання і дані умови.

Маркін буде знаходитись під домашнім арештом з 23:00 до 6:00 ранку наступного дня під наглядом правоохоронних органів.

— Прошу, благаю вас тримати його під вартою у слідчому ізоляторі. – звертається потерпілий Липач до судді. – Він втече з міста або ж навіть з країни. Прошу вас, візьміть його під варту. Втече, от побачите.

На суді окрім волонтерів, журналістів та небайдужих вінничан, також були присутні і свідки злочину Маркіна.

— Картина, що відкрилась перед моїми очима була жахливою. Я бачила як Маркін відходив від Сергія Петровича зі своєю собакою, а Бімка вже лежав побитий. Сергій Петрович кричав і просив про допомогу. – розповідає одна зі свідків.

З огляду на безпеку, наша журналіст вирішила обачно не називати імена свідків.

— Серед нас є людина, яка бачила, як сталося саме вбивство. – говорить інший свідок. – Чомусь його сьогодні тут немає. Людина була свідком самого нападу на пенсіонера та його вже померлу собаку.

— Пане суддя, зрозумійте мене. – провадить далі потерпілий пенсіонер Липач. – Ця собака була для мене цілим світом. За чотири місяці до загибелі Бімки я втратив сина. Сина, котрий і приніс цю саму собачку у наш дім. Бімка був моєю ниточкою з загиблою дитиною, моєю відрадою. А цей злочинець просто нахабно відняв його у мене.

Пес Бімка, що загинув

Наступне засідання призначене вже на 6 лютого.

Дуже багато негативу та засудження на свою адресу щоденно чує адвокат обвинуваченого Наталя Коваль, то ж після засідання вона вирішила зібрати усіх представників ЗМІ і дати офіційний коментар.

—  У цьому кримінальному провадженні я надаю захист відповідно до доручення Центру з надання безоплатної правової допомоги. Говорю це для тих, кого дуже цікавило дане питання. – говорить адвокат. – Така правова допомога надається на підставі закону України «Про надання безоплатної правової допомоги» тим особам, які підпадають під дію цього самого закону. Держава у моїй особі надає захист Маркіну. Справа дійсно вийшла резонансною,але я попрошу дотримуватись якоїсь мінімальної поваги до захисту на судових засіданнях, все таки ми просто виконуємо свою роботу.

Наталя Коваль, адвокат

—    Якщо я побачу, що у сторону захисту ідуть якісь незаконні обвинувачення, то залишаю за собою право звернутися з позовом у суд про захист честі та гідності ділової репутації. – говорить далі адвокат Наталя Коваль.

—Хочу подати апеляцію на рішення суду. Я вимагатиму його ув’язнення та заключення у слідчий ізолятор до закінчення суду. Якщо ми залишимо його на волі – він скоїть ще багато бід. Хто буде винним? Суддя? Домашній арешт – це неадекватна міра запобіжних заходів. – говорить потерпілий дідусь.

Сергій Липач, потерпілий

Наступне слухання відбудеться вже 6 лютого.

Читайте також:

Той, що вбив собаку втретє не з’явився до суду. Справа тягнеться з жовтня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (16)
  • Респект и уважуха

    Красава!
  • Андрей Андреевич

    Ребята, у нас же такая система. Нет трупа - нет дела. Пока этот кого-то не зарежет, его не посадят. Осталось гадать, кто это будет. Ужас какой-то. эту надо в тюрягу садить на 15 лет минимум, что бы велосипеды там варил или тапки шил... коошмар
  • Аннушка

    Порика 15
  • Саша Черный

    я одного не пойму...    раз он такой ,  так почему на весь двор не найдется мужик  который начистит ему хорошенько репу?    или   разрубите  топором  его собаку ...  в чем проблемы?   если он свою псину на людей травит?!       где это живет?   я сам приеду  и поговорю с ним....   сделаю предложение  от которого  ему будет страшно  ночью в туалет  выйти!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up