У Гайсинському районі в церкві знайшли антиукраїнську літературу

У Гайсинському районі в церкві знайшли антиукраїнську літературу
  • Поліція Вінниччини розпочала досудове розслідування за фактом виявлення в релігійній споруді літератури, спрямованої на антиукраїнську діяльність.

Про це повідомили в обласному главку вінницької поліції.

10 вересня в одному із населених пунктів Гайсинського району під час опису майна в храмі виявлено літературу, зміст якої виправдовує, визнає правомірною та заперечує збройну агресію російської федерації проти України.

«Злочин задокументували поліцейські відділення поліції 2 Гайсинського районного управління поліції спільно зі співробітниками Управління Служби безпеки України у Вінницькій області», — повідомили в поліції.

Відео дня

За словами начальника обласного главку Івана Іщенка, до поліції звернулась вірянка однієї із конфесій про те, що під час інвентаризації майна храму нею виявлено літературу, у змісті якої заперечується збройна агресія росії проти України.

«За вказаним фактом поліцією внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників)», — повідомили у поліції.

У соцмережах коментують

Подія набула розголосу та вінничани залишають коментарі під повідомленням.

Так, Валерій Дяків пише: Перевірте усі московські церкви та попів… впевнений, що знайдете ці «методички» чи не у кожного.

«Лиш в одній думаєте? Треба їх всі до єдиної перевірити», — зазначає Світлана Яковишинко.


Читайте також:

Судили пропагандиста, який закликав до війни, та інше важливе за 1 вересня у Вінниці

СБУ передала арештований у Вінниці бізнес російського олігарха на два мільярди гривень

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Ірина Чорна

    Я так розумію, що ''опис майна в храмі'', ''інвентаризацію'' вірянка однієї з конфесій проводила без присутності поліції? І без свідків?
  • Віра Колісник

    Це фейк.що вона рилася по церкві.І хто допустив би її.Пишуть щоб людей завести. В

    Михаил Иванович reply Віра Колісник

    Віра Колісник для того , щоб в це повірити , потрібно було хоча б раз- два сходити до церкви мпц . І вслухатися в саму суть їх проповідей та молитов , а не бездумно хреститися і бити головою об землю. І , повірте , як мінімум кожного другого священника мпц  можна вільно відправляти до в'язниці
  • Мирослав Олександрович

    Не має різниці і яку церкву йти "бог адін"
  • Наталия Куца

    Побільше б таких вірян

keyboard_arrow_up