«Тюрма в кайф». У Вінниці в’язні можуть купити горілку та наркотики

«Тюрма в кайф». У Вінниці в’язні можуть купити горілку та наркотики
  • У Вінницькій установі виконання покарань №1, яку по-простому називають тюрма на Островського, провели перевірку. Прокуратура виявила порушення та розповіла, що в’язні можуть пити спиртне та вживати наркотики.

Як повідомляє Вінницька обласна прокуратура, перевірку проводили в тюрмі, де тримають людей під вартою, в слідчому ізоляторі, та засудженими до довічного позбавлення волі, які відбувають покарання в секторі максимального рівня безпеки.

Що виявили

Комісія виявила численні порушення Закону України «Про попереднє ув’язнення» та кримінально-виконавчого законодавства щодо незабезпечення режиму, нагляду та охорони, умов тримання і контролю за поведінкою ув’язнених та засуджених.

У відомстві зазначають, що в’язні мають можливість отримувати та користуватись забороненими предметами:

Відео дня
  • мобільні телефони,
  • WI-FI-роутери,

а також вживати заборонені речовини:

  • спиртні напої,
  • наркотики та інше.

«Висновки службових розслідувань за фактами їх вилучення носять формальний характер без встановлення та перекриття шляхів надходження» — повідомляють у прокуратурі.

Набули системного характеру порушення прав взятих під варту осіб щодо роздільного тримання різної категорії ув’язнених з метою забезпечення їхньої особистої безпеки.

Результати перевірки

Упродовж поточного року обласна прокуратура неодноразово звертала увагу керівництва установи на численні аналогічні порушення.

«Однак дієвих заходів до їх недопущення в подальшій роботі так і не вжили», — констатують у відомстві.

Реагуючи на виявлені порушення обласною прокуратурою начальнику Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції внесено вказівку, у тому числі з вимогою про притягнення керівництва Вінницької установи виконання покарань № 1 до дисциплінарної відповідальності.

Реалії 

У слідчому ізоляторі підсудні мають майже цілодобово сидіти у камері, очікуючи на вирок суду. Так має бути, щоб захистити жертв і свідків злочину. А заодно – зберегти наш із вами спокій. Та чи працює це насправді, дивіться у сюжеті Слідство.іфно:


 

 

Читайте також:

Вчені ВНТУ дали прогноз розвитку епідемії COVID-19 в Україні    

«Вінничанин загинув від вибуху гранати»: подробиці про обгоріле тіло на Бригантині

Ветеран АТО в комі після аварії. Рідні шукають правди, грошей та адвоката

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (230)
  • Иван Васильевич

    Здравия пацанам А.У.Е
  • Катерина Артимович

    Відкого ?все це поступає?(((хто поставляє?За що?
  • Роман Ткачик

    В любій тюрмі можуть залежить з ким рішати 😉
  • Артем Благодаренко

    як і у всіх інших 😉
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up