Ветеран АТО в комі після аварії. Рідні шукають правди, грошей та адвоката

Ветеран АТО в комі після аварії. Рідні шукають правди, грошей та адвоката
  • У суботу, 19 грудня, у Вінниці сталася аварія. Зіткнулися водії на Range Rover та Daewoo Nexia.
  • Дружина потерпілого водія Тараса Гурби розповідає журналістці «20 хвилин», що водій Range Rover не зв’язувався з нею жодного разу.

Післязавтра, 24 грудня, Тарас Гурба мав би святкувати свій 28-й День народження разом з дружиною та трьома дітками. Але зараз чоловік на межі життя та смерті. Все змінилось 19 грудня. В той вечір ветеран АТО потрапив у страшну аварію.

— Зараз чоловік у реанімації в медикаментозній кому. Стан вкрай важкий. У нього забій головного мозку, гематоми та числення травми грудної клітки, пошкодження легенів, перелом ноги та крововилив. Тарас на апараті штучного дихання. Лікарі не виводять з коми, тому що в нього важкі внутрішні травми та він просто може померти, — розповідає журналістці «20 хвилин» дружина Вікторія.

Відео дня

За словами Вікторії, поліція відмовила їй надати копії протоколів з місця ДТП.

— Адвоката ми ще не найняли. Нам пропонували одного юриста. Але він, коли дізнався про обставини, запросив три з половиною тисяч доларів за роботу. В мене таких грошей, звісно, немає. Хоча адвокат й гарантував 100 відсотків виграшу справи, але для мене ця сума просто космічна. Ми по копійкам збираємо, та зараз всі гроші йдуть на лікування. Тож ми в розпачі, — каже вона.

Особу водія жінка не знає. Їй дали лише номер телефону. Вікторія збирається сьогодні сама зателефонувати до нього та поговорити.

Що кажуть у поліції

У селі Вінницькі Хутори зіткнулись автомобілі Land Rover та таксі Daewoo Nexia. 

— За попередніми даними слідства, 43-річний вінничанин, рухаючись на автомобілі Land Rover, зіткнувся з таксі Daewoo Nexia, водій якого виконував маневр розвороту, — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області.

У результаті аварії травмувався 28-річний водій Daewoo Nexia. Він у важкому стані перебуває в реанімаційному відділенні з політравмою. Крім водія, у салоні таксі знаходилась пасажирка. Вона не постраждала.

— Водій позашляховика освідуваний. Він тверезий. У водія таксі взято зразки крові для експертизи на стан сп’яніння, — зазначають слідчі.

Для з’ясування усіх обставин слідчим призначили ряд експертиз у межах кримінального провадження, розпочатого за першою частиною статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

— Враховуючи тяжкість отриманих тілесних ушкоджень водієм таксі, в ході досудового розслідування можлива перекваліфікація правопорушення на другу частину статті 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження), за що передбачено до 8 років позбавлення волі, — повідомляють у главку обласної поліції.

Розслідування триває.

Потрібна допомога

«Ветеран АТО, який двічі був в складі 131 бригади, розвідник попав під ренжровер крутія. Він зараз на межі життя і та морда навіть не цікавиться цим, а намагається «все порішати». Молімось, щоб його дітки не залишились без батька. Лікарі надію на життя оцінили на 10%», — пише на ФБ Ігор Ісаков.

Потрібна матеріальна допомога (лікування обходиться від 4 до 6 тисяч гривень щодня) та допомога фахових юристів.

  • Картка дружини 4149 4991 3025 6983 Гурба Вікторія.

 

Читайте також:

Яка ситуація з COVID-19 в Україні та на Вінниччині станом на 21 грудня

«Машину рознесло на частини. Хлопець помер»: перші подробиці аварії біля Гайсина

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (143)
  • Сенёк Неизвестный

    Кто виноват в дтп ? Кто пдд нарушил ?
  • Инна Голуб

    ++++++++++++++
  • Оксана Максимів

    🙏🙏🙏
  • Татьяна Бурлачук Гарник

    ++++++++++++++++++
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:11 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як бути без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up