Судитимуть вінничанина, який підтримував збройну агресію рф

Судитимуть вінничанина, який підтримував збройну агресію рф
  • Обвинуваченому 66 років. Його судитимуть за трьома статтями кримінального кодексу. В СБУ розповіли подробиці справи.

У Вінниці призупинили діяльність ще одного шанувальника злочинної політики кремля. Про це інформує Управління СБ України у Вінницькій області.

Вінничанин, випускник «свєрдловського воєнного училища» відкрито підтримував прокремлівські погляди та схвалював збройну агресію рф.

— Навіть після повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022року, зловмисник із використанням особистої сторінки у забороненій російській соціальній мережі «Однокласники», висловлював сподівання на перемогу армії агресора та закликав окупантів до захоплення нашої держави. Кіберфахівці СБУ встановили, що у своїх антиукраїнських дописах фігурант возвеличував «подвиги» окупаційних військ, які мають «обов’язково перемогти НАТО», фанатично «бив поклони» російським окупантам та у віршах виправдовував збройну агресію рф проти України, — зазначають в СБУ. — Ініційовані у межах кримінальних проваджень експертизи засвідчили, що ці матеріали містять публічні заклики до умисних дій з метою зміни меж території України, агітацію до агресивної війни та виправдовування збройної агресії рф проти України.

Відео дня

Чоловіку повідомили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ст. 436 (пропаганда війни);
  • ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Обвинувальний акт уже на розгляді суду. Вінничанину загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років з конфіскацією майна або без такої.

 

Читайте також:

Втекти з країни за п'ять тисяч доларів США: викрили вінничанина, який допомагав ухилянтам

Прикордонники викрили «горе-ухилянта», який вдруге намагався виїхати з країни

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up