Сто тонн продукції та активи на два мільярди. Що за російський бізнес у Вінниці накрила СБУ?

Сто тонн продукції та активи на два мільярди. Що за російський бізнес у Вінниці накрила СБУ?
  • У Вінниці арештували понад два мільярди гривень активів російської компанії, власником якої є член партії «єдіная росія». Також оперативники вилучили 100 тонн готової продукції.
  • Ми дізналися що це за компанія та до якої російської корпорації вона відноситься.

В Управлінні СБ України у Вінницькій області зазначають, що фірма спеціалізується на виготовленні побутової хімії і від початку повномасштабного вторгнення рф намагалася вивести свої активи в інтересах російських власників.

— А саме — олігарха, який володіє косметичною корпорацією в рф та є членом політичної партії «єдиная росія», — зазначають у повідомленні. — Топменеджмент підприємства намагався приховати від націоналізації готову продукцію й сировину, вивізши її на територію Одеської області. Для цього керівництво фірми організувало транспортування товару вантажівками, на яких було нанесено символіку гуманітарної організації Червоний Хрест без наявних на те відповідних документів.

Працівники СБУ цю протиправну схему заблокували.

Відео дня

З наших джерел стало відомо, що мова про підприємство «Вінницяпобутхім», яке розміщене на вулиці Янгеля, де займалися виготовлення частини продукції російської компанії «Невская косметика». Серед їх товарів побутова хімія, яка виготовлялась у Вінниці під маркою «Ушастый нянь». Головне підприємство Корпорації розташоване у Санкт-Петербурзі, ще один завод побутової хімії у місті Іркутськ.

Продукція компанії вінничанам добре відома своєю жовтою упаковкою. Це і пральні порошки, вологі серветки, мило та інше. Ось як це все виглядає:

На косметичний бізнес російського олігарха в Україні за рішенням суду наклали арешт.

Це стосується, зокрема:

  • корпоративних прав у вигляді 100% статутного капіталу компанії в розмірі понад 1,5 млрд грн;
  • виробленої продукції та сировини, вартістю понад 500 млн грн, які знаходились на складах підприємства.

— У результаті проведення санкціонованих обшуків в офісних приміщеннях та за місцями проживання фігурантів: вилучено термінали мобільного зв’язку, ноутбуки, жорсткі диски, серверне обладнання та документи з доказами протиправної діяльності; опломбовано 70 одиниць устаткування для виробництва побутової хімії, складські приміщення із сировиною та готовою продукцією вагою до 100 тисяч тонн, — зазначають у СБУ. — Усі виявлені активи підприємства буде передано в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА).

За даним фактом триває розслідування за трьома статтями. Це зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми, незаконні дії щодо майна, на яке накладено арешт, заставленого майна або майна, яке описано чи підлягає конфіскації та незаконне використання символіки Червоного Хреста, Червоного Півмісяця, Червоного Кристала.

 

 

Читайте також:

10 тисяч доларів за незаконний виїзд з України. Затримали прикордонника-хабарника

Вінничанин забув карту в банкоматі, а з неї почали списувати кошти

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Ирина Патлатюк

    Завод работал давно, налоги платил в украинскую казну, многим гражданам нравилась продукция, её качество. А как же наши гос.органы допустили, что акционером стал олигарх из России? Или для них это был секрет? Ну вот, национализируйте и запустите производство, экономику то надо поднимать.
  • Тыдыш

    мда. оперативненько. 5-й місяць війни.
  • Люба Набіуліна

    Молодці  козаки  ,ТАК  і  дальше  працюйте.Давно  треба  було  позакривати  і  конфіскувати  все  рашиське  .Ми  переможемо.  Слава  Україні!
  • Владимир Булгакович

    Дай бог ещё десяток таких найти,респект и уважуха за работу.  Весь капитал на фронт,он там нужней Единососам питерским полдяка Хай ще везуть нам потрибно,так миллиардов 200

keyboard_arrow_up